Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Ulman napisał:

Wiesz już ile musi to trwać żeby była dobra?  A jak już odpowiesz to jakbyś mógł uzasadnić czemu i na jakiej podstawie tak sądzisz.

Podsumowanie

Badania bezpieczeństwa szczepionki prowadzone są cały czas, począwszy od jej opracowania, badań przedrejestracyjnych, procesu rejestracji aż po kontrole procesu wytwarzania każdej serii szczepionki, kontrole serii dopuszczonych na rynek oraz już dostępnych na rynku oraz monitorowania niepożądanych odczynów poszczepiennych. W cały ten proces zaangażowanych jest wiele instytucji biorących udział w opracowaniu i produkcji szczepionek, rejestracji, tworzeniu zaleceń dotyczących szczepień oraz monitorowania realizacji szczepień.

https://szczepienia.pzh.gov.pl/wszystko-o-szczepieniach/jak-sie-bada-bezpieczenstwo-szczepionek/

TO GÓWNO CO LUDZIOM PODALI NA  COVID .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

ja też tak uważam 

https://www.facebook.com/100073173621671/videos/507930010560445/

6 minut temu, Ulman napisał:

To dostaw do tego ile długu wygenerowali pisiaki, ile podatków wzrosło, ile opłat i danin się pojawiło oraz to że z OFE zrobili to samo. No i dodaj jeszcze ile patologii i zidiocenia wprowadzili wraz z socjalem dla nierobów.

no ile ?

Opublikowano

Tyle Dług Publiczny – projekt Forum Obywatelskiego Rozwoju od 2010 r. (dlugpubliczny.org.pl)

12 minut temu, galan99 napisał:

Podsumowanie

Badania bezpieczeństwa szczepionki prowadzone są cały czas, począwszy od jej opracowania, badań przedrejestracyjnych, procesu rejestracji aż po kontrole procesu wytwarzania każdej serii szczepionki, kontrole serii dopuszczonych na rynek oraz już dostępnych na rynku oraz monitorowania niepożądanych odczynów poszczepiennych. W cały ten proces zaangażowanych jest wiele instytucji biorących udział w opracowaniu i produkcji szczepionek, rejestracji, tworzeniu zaleceń dotyczących szczepień oraz monitorowania realizacji szczepień.

https://szczepienia.pzh.gov.pl/wszystko-o-szczepieniach/jak-sie-bada-bezpieczenstwo-szczepionek/

NIE TO GÓWNO CO LUDZIOM PODALI NA  COVID .

Na jakiej podstawie uważasz że to gówno bo z artykułu nic takiego nie wynika

Opublikowano

pier**le nie szczepie się !

Czy życie bez fenda na podwórku i pryzmy kiszonki z trawy za oborą ma sens 🤔   

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

pier**le nie szczepie się !

Czy życie bez fenda na podwórku i pryzmy kiszonki z trawy za oborą ma sens 🤔   

Ale to w tej chwili  zdecydowałeś czy wcześniej?🤔

Opublikowano

2 minuty temu, galan99 napisał:

Dla bardzo wieli ludzi to GÓWNO ,  przyjąłeś zostałeś królikiem doświadczalny twa sprawa .

Dla bardzo wielu ludzi PIS jest prawicą 🤣

Co do szczepionek to ja sie ciebie pytam dlaczego to gówno. Masz jakies argumenty czy tylko tak ci sie przysniło? Argumenty to takie powody  które sprawiają że masz takie a nie inne zdanie.

Opublikowano

@Agrest od początku jestem sceptyczny wobec tych szczepionek 

Tylko jedno pytanie mi się nasuwa , po jakiego uja ten mason pisał to wszystko w książce , żeby potencjalne ofiary mogły sobie przeczytać 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Dla bardzo wielu ludzi PIS jest prawicą 🤣

Co do szczepionek to ja sie ciebie pytam dlaczego to gówno. Masz jakies argumenty czy tylko tak ci sie przysniło? Argumenty to takie powody  które sprawiają że masz takie a nie inne zdanie.

Bardzo wielu ludzi na świecie się wypowiada że to gówno warte .

To jest moje zdanie i bardzo wielu ludzi na świecie .

masz inne zdanie OK twoja wola Panie .

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Ursus932 napisał:

pisał to wszystko w książce 

A uwierzył byś w ten cyrk co sie odgrywa tak powiedzmy w listopadzie-grudniu 2019 , jak byś o tym przeczytał , albo ktos opowiedział ?? 

Podobna zasada...

Edytowane przez V12
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Bardzo wielu ludzi na świecie się wypowiada że to gówno warte .

To jest moje zdanie i bardzo wielu ludzi na świecie .

masz inne zdanie OK twoja wola Panie .

Bardzo wielu ludzi twierdzi że ziemia jest płaska, bardzo wielu mówi po chińsku i bardzo wielu jest czarnych. I co z tego? Czy ja dobrze rozumiem ze ty nie masz żadnych własnych , niezależnych przemysleń tylko powtarzasz bo ktos tak mówi? Umiesz uzasadnić czemu uważasz że to gówno warte?

Opublikowano
2 minuty temu, V12 napisał:

A uwiezył byś w ten cyrk co sie odgrywa tak powiedzmy w listopadzie-grudniu 2019 , jak byś o tym przeczytał , albo ktos opowiedział ?? 

No nie uwierzył bym ... 

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

To są zaszczepieni tak to jest nie powielaj durnot , Lewicy i PO I TVN , CAŁY DZIEŃ pier**lą NA TEN TEMAT .

Dziękuję za uwagę moje zdanie jest takie .

A skąd wiesz że są zaszczepieni? Rząd, TVN, opozycja, cała UE i cały świat sa w zmowie bo twierdza to samo a ty nie potrafiąc mysleć i nie mając argumentów  odkryłeś prawdę?

Opublikowano
10 minut temu, Ursus932 napisał:

Tylko jedno pytanie mi się nasuwa , po jakiego uja ten mason pisał to wszystko w książce , żeby potencjalne ofiary mogły sobie przeczytać 🤔

W Internecie można znaleźć cytat z książki jaki przytoczył @Agrest i całkiem inny

„W przyszłości będzie trzeba znaleźć rozwiązanie problemu (rosnącej – przyp. Demagog) populacji. Zaczniemy od ludzi starszych, ponieważ gdy człowiek przekroczy już 60-65 lat, to żyje dłużej, niż produkuje i drogo kosztuje to społeczeństwo. Dlatego uważam, że – zgodnie z logiką społeczeństwa przemysłowego – celem nie będzie już wydłużanie średniej długości życia, ale zapewnienie, aby życie ludzi starszych było na jak najlepszym poziomie, przy zachowaniu jak najmniejszych nakładów finansowych na ich wydatki związane z opieką medyczną”.

Jacques Attali w „L’avenir de la vie” autorstwa Michela Salomona

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

A skąd wiesz że są zaszczepieni? Rząd, TVN, opozycja, cała UE i cały świat sa w zmowie bo twierdza to samo a ty nie potrafiąc mysleć i nie mając argumentów  odkryłeś prawdę?

To sam zacznij myśleć bo prawisz durnoty .

Opublikowano
19 minut temu, Ulman napisał:

Ja się tylko zastanawiam czemu w szpitalach prawie 90% to niezaszczepieni. Pewnie to jakiś spisek🤔

Edytowano 10 minut temu przez Ulman

Ogromna liczba zaszczepionych osób w Niemczech nadal wierzy, że dzięki szczepionce są całkowicie bezpieczne i dlatego zachowują się bardzo lekkomyślnie. Mimo że szczepienia zapewniają dobrą ochronę przed infekcją koronawirusem, coraz więcej zaszczepionych osób ulega zakażeniu. I co niepokojące, często przebieg infekcji jest o wiele cięższy i bardziej długotrwały niż zakładano, także u osób młodych.

około 23 procent hospitalizowanych osób dorosłych poniżej 60 roku życia i 45 procent powyżej 60 roku życia było wcześniej zaszczepionych

co ty na to ? 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Ursus932 napisał:

No nie uwierzył bym ... 

Ja mam szeroką wyobraźnie bo w różnych sie sytuacjach było , ale że zabiorą w tych czasach ludziom opieke med , kościoły (Nawet za wojen koscioły były otwarte )  .  iiiiiii ... lasy

to choć bym nie wiem ile czystej przelał to 2 lata temu powiedział bym ze to bzdura ! jedna nauczka w dzisiejszym swiecie trzeba mocno ograniczyc znaczenie i uzywanie słowa niemożliwe 

Edytowane przez V12
Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

To sam zacznij myśleć bo prawisz durnoty .

A czemu durnoty? Możesz mnie przekonać ale nie pierniczeniem że coś tam gdzies słyszałeś i ludzie tak mówią. Potrzebuje konkretów a nie twoich urojeń i leków.

Roman, daj cały artykuł.

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

w koncu roman dal cos z rodzinnego albumu 🤣 masz wiecej filmow rodzinnych ??

51 minut temu, Ursus932 napisał:

oczywiscie ze nic takiego nie napisal..

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jacus napisał:

w koncu roman dal cos z rodzinnego albumu 🤣 masz wiecej filmow rodzinnych ??

https://www.facebook.com/100063857915647/videos/370934977981525/

@jacus

to je dobre 

https://www.facebook.com/100073173621671/videos/4689491157809136/

@Ulmantu dla ciebie

https://www.facebook.com/100073173621671/videos/1011798332742962/

nawet dzieci nie dają się nabrać

https://www.facebook.com/100073173621671/videos/336354655023464/

Edytowane przez Roman176
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v