Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacus napisał:

wyksztalcony- doktorant kul-u

że co??? nie wiedziałem
no ale mamy tu sprzeczność - kul nikogo nie kształci, co najwyżej indoktrynuje; czyli albo Palikot samouk albo doktoryzowana ciemnota

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

przypomniało mi się
wczoraj obejrzałem i - sądzę - dla wielu może to być ciekawe na niedzielne popołudnie jeśli komu nie chce się nie tylko pisać ale i czytać
Tu akurat Zychowicz jako historyk jest... można Go uznać za eksperta

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, Dublin napisał:

Pan Prezes Jarosław Kaczyński przemawia ustami ministra Kowalczyka

IMG_20221211_135759.jpg

Pakt dla wsi dziś ma zostać obwieszczony , no zobaczymy czy PIS żywej gotówki coś rolnikom rzuci bo inaczej to może być kiepsko w wybory w 2023 roku .

Opublikowano
14 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wśród wyborców PO to reguła , najwięksi awanturnicy , napastliwi dostają najwięcej głosów .

na szczescie prezes niedawno obiecal ze nas wykonczy....

az mi portfel zaczal peczniec od sluchania pana ministra.. na szafie lezy ale slyszy co minister obiecuje..

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wśród wyborców PO to reguła , najwięksi awanturnicy , napastliwi dostają najwięcej głosów .

a tvp to potulne baranki? już nazwisk nie wymienię bo ani wszystkie pamiętam ani tyle mi się nie chce pisać

11 minut temu, jarecki napisał:

ta akcja puczu to troche smieszne lub żałosne 😅

puczu na pewno ale AFD już nie, Lepenowej u żabojadów też już nie , hiszpańskich neofaszystowskich kumpli pisiorów już nie, u makaronów też coraz bliżej pogrobowcom mussoliniego a i Orban leninowi spod ogona nie wypadł a bardziej koalicjantów hitlera jakimi madziary były... oj dużo można by jeszcze bo i ukraińskie bandery czy nawet azowy rosja to jawny już faszyzm tylko do tego jeszcze partacki; taka jeszcze bardziej nikczemna wersja mussoliniego .. o - jakby mussolini był sycylijskim bandziorem

znak czasów, cywilizacja europejska gnije na brunatno i to w niejednym miejscu

na prawdę potrzebna bomba atomowa aby czuć się w miarę bezpiecznym na przyszłość

jeszcze zatęsknimy za makrelową u szkopów

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

na szczescie prezes niedawno obiecal ze nas wykonczy....

az mi portfel zaczal peczniec od sluchania pana ministra.. na szafie lezy ale slyszy co minister obiecuje..

Na akcję jest reakcja . Dam ci prosty przykład TVN twierdzi że PIS jest najbardziej pro putinowską partią i to kłamstwo dalej powtarzane tak jak że Macierewicz jest ruskim szpiegiem ludzie w końcu mogą kupić . Jak dla mnie to PO pierwsze zaczęło mowę nienawiści i jest od reagowanie ze strony PIS .

Co do portfela to jesteś na KRUS czy ZUS bo rolnicze ubezpieczenie na razie bez zmian a sam ZUS bez ubezp. 1420 zł od NR .To już jest sygnał dla rolników żeby poprzeć PIS .

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jarecki napisał:

To juz lepiej TVN zorganozował próbe przewrótu politycznnego  😅

mocodawcy TVNu - przyznasz - mniej groźni od tej brunatnej zgnilizny jaka coraz bardziej wysiąka wokół

tu na forum też do "wyczucia"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Na akcję jest reakcja . Dam ci prosty przykład TVN twierdzi że PIS jest najbardziej pro putinowską partią i to kłamstwo dalej powtarzane tak jak że Macierewicz jest ruskim szpiegiem ludzie w końcu mogą kupić . Jak dla mnie to PO pierwsze zaczęło mowę nienawiści i jest od reagowanie ze strony PIS .

Co do portfela to jesteś na KRUS czy ZUS bo rolnicze ubezpieczenie na razie bez zmian a sam ZUS bez ubezp. 1420 zł od NR .To już jest sygnał dla rolników żeby poprzeć PIS .

nie ogladam tvn-u wiec nie wiem co twierdzi-wiem natomiast co na temat  "maciarewicza" twierdzil prezes- to on pierwszy powiedzial ze to ruski agent i to wiele lat temu,mam mu nie wierzyc ??? prezesowi?? 

wiesz czemu prezes tak bredzi ?? opowiada glupoty,wtraca watki poboczne,jakies dygresje z czapy wziete ?? sluchales choc raz dokladnie jego wystapienia ?/

on marzy zeby przemawiac do ludzi takich jak ja, a musi do takich jak ty...

jestem na krus-ie ale -skladke refunduje mi pfron, 504 zl mi zwracaja co kwartal.

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

nie ogladam tvn-u

duży błąd

7 minut temu, jacus napisał:

to on pierwszy powiedzial ze to ruski agent i to wiele lat temu,mam mu nie wierzyc ??? prezesowi?? 

od kiedy ty taki wierzący się zrobił , i to jeszcze prezesowi?🤣

Opublikowano
32 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Co do portfela to jesteś na KRUS czy ZUS bo rolnicze ubezpieczenie na razie bez zmian a sam ZUS bez ubezp. 1420 zł od NR .To już jest sygnał dla rolników żeby poprzeć PIS

na Krus , dla budowlanki to ten zus raczej nie jest problematyczny ale dla czesci restauracji , kwiaciarni , małych sklepików osiedlowych  moze powodować powolne upadłosci , 

Opublikowano
24 minuty temu, jacus napisał:

wiesz czemu prezes tak bredzi ?? opowiada glupoty,wtraca watki poboczne,jakies dygresje z czapy wziete ?? sluchales choc raz dokladnie jego wystapienia ?

Słuchałem nie raz , przemawia prostymi słowami , chlapnie co nie co bardziej dla żartu a tu wielkie oburzenie że całe grupy społeczne protestują . Stara agentura i komuchy go zwalczają a nie pijące panie .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Prezes wie, że PiS upada, dlatego dzisiaj tyle obiecywali rolnikom, nie ważne, że budżet w ruinie, on zniszczy ten kraj byle tylko wygrać kolejne wybory... I powiem tak, za rok pójdę na wybory, mimo tego, że żadna partia nie pasuje w moje gusta. Wykreślę PiS i PO, a z reszty zrobię wyliczankę i zobaczymy kto wygra mój głos xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
18 godzin temu, Ulman napisał:

Pewnie ktoś taki się trafi ale popatrz na spotkania z wyborcami PIS. Popatrz na te skrzywione gęby, szczerbate baby, wymięte ciuchy, wykoślawione stare buty...... Posłuchaj ich wypowiedzi , wywodów - tam są dokładne przekazy rodem z TVPis. Czasem to niemal słowo w słowo.  To są niziny społeczne które nic nie osiągnęły i koniecznie chcą kokoś oprócz siebie za to obwinić.

zobacz jakie mochery są na PO ...  mi sie wydaje ze tacy tylko chodzą byłeś kiedy na jakiejś konwekcji ? ja gdybym popierał nawet bym się nie wybrał 

18 godzin temu, dysydent napisał:

Dyplom jakiejś uczelni wśród wyznawców akurat rządzącej partii może tylko oznaczać że i karierowiczów dana uczelnia produkuje
bo jakże bym śmiał twierdzić że dzisiaj byle osioł wystarczająco uparty jest zdolen posiąść dyplom większości polskich uczelni :P

amen ... św racja 

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

za rok pójdę na wybory, mimo tego, że żadna partia nie pasuje w moje gusta. Wykreślę PiS i PO, a z reszty zrobię wyliczankę i zobaczymy kto wygra mój głos xD

jak nie masz na kogo zagłosuj na partie niszową co o niej nic nie słychać i nie widać 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jarecki napisał:

a tak ogólnie to co obiecał , ja tylko słyszałem o uboju domowym . 

No jak to, mamy mieć rekordowe dopłaty, do tego zamiast 1zł odliczenia akcyzy z paliwa ma być 1,2zł, emerytury z KRUS mają być wyższe ...

3 minuty temu, Roman176 napisał:

jak nie masz na kogo zagłosuj na partie niszową co o niej nic nie słychać i nie widać 

Mi tylko chodzi o to, żeby ani PiS ani PO nie miało samodzielnej władzy ... Bo i jedno i drugie rozwiązanie źle się skończy dla tego kraju.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Prezes wie, że PiS upada, dlatego dzisiaj tyle obiecywali rolnikom, nie ważne, że budżet w ruinie, on zniszczy ten kraj byle tylko wygrać kolejne wybory... I powiem tak, za rok pójdę na wybory, mimo tego, że żadna partia nie pasuje w moje gusta. Wykreślę PiS i PO, a z reszty zrobię wyliczankę i zobaczymy kto wygra mój głos xD 

Z twoimi poglądami to przyznam że jak zrobisz tak w wybory to i tak na plus .

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Pakt dla wsi dziś ma zostać obwieszczony , no zobaczymy czy PIS żywej gotówki coś rolnikom rzuci bo inaczej to może być kiepsko w wybory w 2023 roku .

Rzucili 1500 zł do krowy .

Dokładnie co będzie to za 6 miesięcy .

Lewica napierdala co nie zrobi , bujają w kosmosie to co teraz , przestawili czego nie zrobili nic jak byli u władzy mieli okazję .

Opublikowano

Czyli zwiekszenia socjalu . 

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

No jak to, mamy mieć rekordowe dopłaty, do tego zamiast 1zł odliczenia akcyzy z paliwa ma być 1,2zł, emerytury z KRUS mają być wyższe ..

NAJGORSZE JEST TO ZE ONI MOGĄ TO ZROBIĆ CO MÓWIĄ , zwiekszenie zwrotu akcyzy jak i litrów do ha , nie było potrzebne tak samo jak dopłaty do wapnowania .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v