Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, jarecki napisał:

Z  lekarzami to jest problem , teraz to jest taka pseudo -chybryda , najpierw wizyta prywatna u lkekarza za 200 zł a ten kieruje na badania do szpitala w którym pracuje , kiedys jak miałem operacje na przepukline to lekarz co mnie operował był ordynatorem chirurgi w Węgroiwie , pracował dodatkowo w szpitalu w Sokołowie i Siedlcach no i oczywiscie prywatny gabinet , ci z gabinetu prywatnego mieli od razu miejsce w szpitalu , Niech se robi co chce ale kolejki powinny obowiązywać .

A wystarczy napisać odpowiednie prawo: możliwość pracy tylko na państwowym lub tylko prywatnie. Jeżeli prywatnie, musisz spłacić koszt swojego wykształcenia.

• Like 1
Opublikowano

A to z jakiej racji? Ekonomisci , prawnicy i inzynierowie tez mają spłacać?

1 godzinę temu, mirro napisał:

A tu dobitny przykład odmóżdżenia i to jeszcze z parciem na ekran.😂

https://wiadomosci.wp.pl/kaczynski-uderza-w-lekarzy-przesadna-pogon-za-pieniedzmi-niedzielski-zaskakuje-6841111839263264a

"Podkreślił, że nie ma nic przeciwko wysokim zarobkom lekarzy, ale "w zamian za to musi być dobra służba zdrowia". 

A kto jest odpowiedzialny za służbę zdrowia? Nie rządzący przypadkiem?🤣 Lekarz ma być odpowiedzialny za służbę zdrowia? Budżet jest na służbę zdrowia, czy na lekarzy? To jest właśnie przyczyna całego rozpierdolu. A Minister Zdrowia jeszcze się się z oszołomem zgadza i potwierdza.😆

Kaczyński to czystej krwi komunista i na starość coraz  mniej to ulrywa. On wie  jak lekarze mają leczyć, wojskowi się szkolić, ekonomisci jak mają  liczyć a kobiety jak dzieci rodzić

Opublikowano
25 minut temu, jacek1296 napisał:

A wystarczy napisać odpowiednie prawo: możliwość pracy tylko na państwowym lub tylko prywatnie. Jeżeli prywatnie, musisz spłacić koszt swojego wykształcenia.

A jak jesteś ch*jowym lekarzem to masz zapłacić mniej , a jak dobrym to więcej. A co!🤣

Opublikowano (edytowane)

A widzsz. Bo to wszystko przez to, że pacjent przyłazi do lekarza po kilka razy. Umawia kolejne wizyty. Jakby przyszedł raz, to i kolejki byłyby krótsze. Może o to chodziło Prezesowi. Czyli faktycznie, jakby lekarze leczyli lepiej, to i pacjenci nie przyłaziliby często.🤣

4 minuty temu, jacek1296 napisał:

Jak jesteś ch*jowym lekarzem prywatnym, to nikt do ciebie nie przyjdzie i zwiniesz interes albo się polepszysz.

Spoko loko. Znajdzie się takie miejsce że z pocałowaniem ręki przyjmą.🤣 W końcu to mamy rynek pracownika.😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

A jak jesteś ch*jowym lekarzem to masz zapłacić mniej , a jak dobrym to więcej. A co!🤣

I aby to zrobić sam prezes w swojej mądrości zleci to dzieło posłowi Suskiemu, Sasinowi i Błaszczakowi i Macierewiczowi. To zacne grono  będzie odpowiedzialne za wybór czlonkow komisji  , która to komisja będzie orzekać o tym kto dobry a kto mniej I ile ma państwu zwrócić. j**ani komuniści.

3 minuty temu, witejus napisał:

A z takiej że studiowali min za moje pieniądze, niech studiują za swoje na prywatnych Oxfordach , wtedy mi nic do tego.

A inżynierowie, prawnicy, weterynarze czy leśnicy też będą zwracać , czy to tylko lekarzy dotyczy.

• Haha 1
Opublikowano

ja mam sasiad weterana misji od iraku do afganistanu -wiec zadne dziwne akcje ,nawet o 6 rano mnie nie dziwia ...

w info pokazuja antka policmajstra- nawet condon widzi ze cos z nim nie tak.na poczatku zamach a potem sciganie kontrolerow lotu...

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

.na poczatku zamach a potem sciganie kontrolerow lotu...

Se może pościgać kontrolerów lotu. Chyba tych w Warszawie, co im pozwolili wystartować.😂

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

I aby to zrobić sam prezes w swojej mądrości zleci to dzieło posłowi Suskiemu, Sasinowi i Błaszczakowi i Macierewiczowi. To zacne grono  będzie odpowiedzialne za wybór czlonkow komisji  , która to komisja będzie orzekać o tym kto dobry a kto mniej I ile ma państwu zwrócić. j**ani komuniści.

A inżynierowie, prawnicy, weterynarze czy leśnicy też będą zwracać , czy to tylko lekarzy dotyczy.

powinno wszystkich. 

nie może tak być że jedną ręką odbierają dyplom, a w drugiej już walizka i bilet na samolot 

Opublikowano

Syn sąsiadów studiuje w Koszycach a robotę ma już u Niemca zaklepaną, bo go złowili łowcy głów.😂 Miał studiować w Polsce ale się wkurwił i poszedł tam.

Opublikowano
53 minuty temu, jacek1296 napisał:

a nie weszło prawo ze lekarz ma 5 lat pracować w Polsce ?

33 minuty temu, Ulman napisał:

A to z jakiej racji? Ekonomisci , prawnicy i inzynierowie tez mają spłacać?

Polska jest jednym z niewielu krajów gdzie nauka wyzsza jest darmowa  , studiowanie dzienne .

Opublikowano
21 minut temu, HF86 napisał:

powinno wszystkich. 

nie może tak być że jedną ręką odbierają dyplom, a w drugiej już walizka i bilet na samolot 

Nawet za komuny takich idiotyzmow nie było. A dajmy na to taki kierowca ciężarówki. Też ma płacić za podstawówkę i technikum jak zechce na zachodzie pracować? A jak dajmy na to pracuje w Polsce  ale dla zachodniej firmy to co wtedy?  

Opublikowano

Kierowca ciężarówki robi prawo jazdy za własne pieniądze a zawód wyuczony mu nic nie daje , w szkołach zawodowych praktykanci nauke zdobywają w zakładach pracy a nie w  szkole .

Opublikowano
mirro napisał:

Czyli faktycznie, jakby lekarze leczyli lepiej, to i pacjenci nie przyłaziliby często.🤣

Gdyby leczyli gorzej to przychodzili by tylko raz. Potem z automatu skierowanie na parafie...

jarecki napisał:

Z  lekarzami to jest problem , teraz to jest taka pseudo -chybryda , najpierw wizyta prywatna u lkekarza za 200 zł a ten kieruje na badania do szpitala w którym pracuje , kiedys jak miałem operacje na przepukline to lekarz co mnie operował był ordynatorem chirurgi w Węgroiwie , pracował dodatkowo w szpitalu w Sokołowie i Siedlcach no i oczywiscie prywatny gabinet , ci z gabinetu prywatnego mieli od razu miejsce w szpitalu , Niech se robi co chce ale kolejki powinny obowiązywać .

Kolejki powinni tworzyć pacjenci a nie NFZ.

jacek1296 napisał:

49 minut temu, jarecki napisał:

I od razu zaczynaj lekarzy szukać. Przecie oni od razu po studiach nie są lekarze...

witejus napisał:

10 minut temu, Ulman napisał:

A to z jakiej racji?

A z takiej że studiowali min za moje pieniądze, niech studiują za swoje na prywatnych Oxfordach , wtedy mi nic do tego.

Na Oxfordach można studiować za stypendia a i uczelnie pomagają. Następny co konstytucję chce zmieniać. Ty na studiach raczej nie byłeś iż uważasz że to takie prowadzenie za rączkę. Tam na jedzenie się wydaje najmniej - co prawda alkohol czasem wyprzedza książki ale kuźwa jak nie umiesz panować nad płynnością finansową to do widzenia ślepa gienia.

HF86 napisał:

powinno wszystkich.  nie może tak być że jedną ręką odbierają dyplom, a w drugiej już walizka i bilet na samolot

aaa to na zmywak najprędzej albo taki mgr - magazynier.

Opublikowano
49 minut temu, Ulman napisał:

Nawet za komuny takich idiotyzmow nie było. A dajmy na to taki kierowca ciężarówki. Też ma płacić za podstawówkę i technikum jak zechce na zachodzie pracować? A jak dajmy na to pracuje w Polsce  ale dla zachodniej firmy to co wtedy?  

poyebany kraj pozwala kształcić za uja piniendzy na studiach wyższych, by ktoś zaraz się zawinol i zwiał. 

po to np usa ma kredyty studenckie. odrabiasz swoje wykształcenie, albo zwracasz za nie pieniądze 

Opublikowano

jak mają robić u niemca to niech on to sponsoruje. ale germaniec nie głupi i cyrografy każe podpisać. tam darmo nic nie ma. 

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

Kierowca ciężarówki robi prawo jazdy za własne pieniądze a zawód wyuczony mu nic nie daje , w szkołach zawodowych praktykanci nauke zdobywają w zakładach pracy a nie w  szkole .

No to niech skończy podstawówkę a potem liceum z maturą.  Ma zwracać za to kasę czy nie? W końcu też się kształcił za panstwowe pieniądze. Ale zaraz, zaraz, przecież państwo nie ma żadnych swoich pieniędzy więc kształcił się za podatki swojej rodziny. Skoro tak to państwo guzik ma do tego co będzie robił później 

Opublikowano (edytowane)

Nie ma dobrego wyjscia , jest darmowa nauka i za to  powszechonosc zawodów z łatwiejszym dostepem dla biednych , w krajach gdzie nauka jest odpłatna jest wiecej prywatnego finansowania . Wracając do biednych to sytuacja jest taka ze bogatyszych Polaków stac na posłanie swoich dzieci na studia dzienne a biedni studiują zaocznie płacąc  za swój dyplom .  Troche masło maslane mi wyszło z posta ale ewiekszosc zrozumie .                 Według mnie problem lezy w nierównych pensjach , gdzie lekarz , nauczyciel ze stazem dłuzszym zarabiają o 200 % więcej niz młody adept .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Jeśli nauka darmowa to czemu jedni mają za tą  naukę oddawać kasę czy tam odrabiać a inni nie? A ci zaoczni też mają oddawać skoro płacą  czy nie? A może mają oddawać mniej?  Otóż pomysł prezesa to czysty komunizm ale jak widzę popadł na podatny grunt.

Opublikowano

Najlepszym sposobem było by po zakonczeniu studiów pozostać w kraju np . na 5 lat , tylko takie pozostanie tez blokuje rozwój dalszy oczywiscie . Mloda Dudowa  [ Dudzianka ? ]  odbywała staż w kancelari prawnej w Angli gdzie zdobywała wiekszą praktykę i wiedze .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

No to niech skończy podstawówkę a potem liceum z maturą. 

A jak skończy politologię i pójdzie na ciężarówkę.😂

1 godzinę temu, jarecki napisał:

Mloda Dudowa  [ Dudzianka ? ]  odbywała staż w kancelari prawnej w Angli gdzie zdobywała wiekszą praktykę i wiedze .

Przecież jak tam zdobędzie praktykę i wiedzę, to dla własnego dobra do Polski nie wróci. 😂 No chyba że tam (jak to bywa najczęściej) to generalnie obsługą ksero się zajmuje. 🤣

No chyba że jakiego księcia Williama wyhaczy i zostanie tam na stałe.🤣

A czy w ogóle leci z nami pilot? A skąd.🤣

https://wiadomosci.wp.pl/miliony-od-morawieckiego-dla-pilkarzy-burza-po-tekscie-wp-to-strzal-stope-6841263044274720a

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v