Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Nie czytałem ale przepraszam za co? Że sam palił i dym marnował?

No właśnie. Za co facet przeprasza? Jak pali dużo, to ma problem bo uzależniony. Jak pali od czasu do czasu, to najwyżej weselszy w robocie.😂

Opublikowano

I bardziej wylewny, szczery względem petenta i kierownictwa🤭

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jahooo napisał:

@dysydent aby skarbu państwa i NFZ nie narażać na zbytnie koszty, doradzałbym albo walkę na pięści, albo na pistolety - z przyłożenia do głowy

a widzisz mam inną propozycję - polityk niech ma prawo leczyć się tylko w NFZ-ecie bo za wizytę prywatną z automatu traci stanowisko
a wtedy to mogą nawet się pojedynkować na co se zechcą, byle żul ma prawo do NFZ-etu i żadnych możliwości na więcej to ... jak równość to dla wszystkich
NFZ co prawda i tak lepiej zarządzany nie będzie bo kretyn pod przymusem największym nawet śmierci nie ma zdolności ucieczki od swego kretyństwa a NFZ jest jak najbardziej politycznym tworem no bo przecież nie rynkowym

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Kaczynskiemu kara sie nalezy , co innego  wyzywać kogoś od głupców a co inneg oskarzyć o zdrade narodową .   Co do 4 dniowego dnia pracy to ostatnio sekretarz stanu usa do spraw gospodarczych powiedział ze w celu poprawy sytuacji gospodarczej w USA powinno wzrosnąć bezrobocie zbyt niskie bezrobocie ma negatywny wpływ na gospodarkę 

19 minut temu, jahooo napisał:

@dysydent aby skarbu państwa i NFZ nie narażać na zbytnie koszty, doradzałbym albo walkę na pięści, albo na pistolety - z przyłożenia do głowy

od tego jest MMA -fame 😅

Opublikowano

o tototo tak. i średnia krajowa za ich robotę tototo też wystarczy. 

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Ja bym poszedł dalej, dla wszelkiej maści polityków, posłów samorządowców minimalne wynagrodzenie, przecie do polityki nie idzie się dla pieniędzy jak jeden powiedział.

powiem więcej - wolontariar

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jahooo napisał:

wolontariar

o to, to, choć po namyśle może minimalna bo by z głodu zdechli, nie bądźmy tacy okrutni.

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

no ja jak zwykle pod prąd bo akurat wynagrodzenia politykom bym nie limitował w dół a od wyników i ten który ... za którego rządów koniunktura proporcjonalnie wysokie gaże, ten za kadencji którego krach - traci cały majątek wraz z całą rodziną i wszyscy z którymi jakkolwiek współpracował a ten który doprowadził do wojny ... no cóż - pierwszy ginie na tej wojnie i to z rą najniższego szeregowca który zostaje na pierwszy rzut wysłany i jedyną alternatywą ew sam zgłasza się  na tego szeregowca bo i tak na czas wojny wojsko wladzę przejmuje plus oczywiście utrata majątku bo wojna to przecież też rodzaj krachu
po ew wygranej tej wojnie jak przeżyje to ... nno se może do polityki wrócić ale tu już bym się nie upierał otwarty na dyskusję

oczywiście agresja zewnętrzna to inna waga ale prawniki wprawione i stosowne paragrafa stopniujące to oni bardzo chętnie i w nadmiarze co też by się jakaś zasada przydała ale my tu na razie o politykach

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

po ew wygranej tej wojnie jak przeżyje to ... nno se może do polityki wrócić ale tu już bym się nie upierał otwarty na dyskusję

Może się nie nadawać do polityki. Wojna jednak potrafi straszliwie priorytety i optykę poprzestawiać.  Naród mógłby się zdziwić podejściem  gościa "the day after".

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

a widzisz, wyczuwałem że nie wszystko wiem i wtedy wolę innych zapytać

znaczy - d*pa by był ze mnie nie polityk, przynajmniej jak na obecne standardy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Nasi nawet nie podejrzewają, jaki będą mieli problem z Zalęskim. Ukraina z resztą też.

3 minuty temu, dysydent napisał:

znaczy - d*pa by był ze mnie nie polityk, przynajmniej jak na obecne standardy

Ty akurat ( z całym szacunkiem) jesteś dużym zagrożeniem dla całej klasy politycznej. Sami by Cię wyeliminowali.🤣

Opublikowano (edytowane)

o problem z Zelenskim sie ruskich niech zapytają
tu akurat kacapy pełną i gołą prawdę powiedzą, choć oni mają ten problem na własne życzenie a rszta będzie miała już na zasadzie serii

a co do drugiego - no wiem
stąd em dysydent na ochotnika zanim cokolwiek

no i mniejszy wstyd niż być współczesnym a zwłaszcza unijnym politykiem, (żeby już nie przeprecyzować głębiej ;) )

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, DTaras napisał:

Noo wisz. Tylko u ludzi mózgi ponad instynkt rozbudowane. Toteż mądrością stało się używanie instynktów. Zawsze nam zostaje: "Jeszcze Polska nie zginęła" na ustach ale do tego szamba mi instynktownie nie śpieszno przeskakiwać. To już wolę pragmatyzm @Ulmana aby tak mnie nie zapamiętywano.

a myślisz że potomni to będą mniejsze kretyny niż my współcześni? też żeś se wybrał priorytet - pozostać w pamięci (może jeszcze na pomnikach?) u (być może) większych kretynów niż ja/Ty sam?
jeśli już to co najwyżej pamięć w kabaretach to znaczy że mądrzejszych wychowałem-liśmy od siebie i jedynie uśmiech u nich wywoła wspomnienie starego głupka, a już szczyt komplementu jeśli uśmiech dobrotliwy

ale co się musiałem naklikać by tego linka otworzyć to moje
bo twittera też blokuję uznając go za jeszcze jedną komorę tego szamba że żaden Musk go nie zdoła (już) oczyścić i jedyne co to też w nim utonąć

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v