Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
21 minut temu, Roman176 napisał:

i tu się mylisz ... cały czas są tacy jak byli z pokolenia na pokolenie 

Selekcja naturalna nie zakłócona socjalizmem nieuchronnie prowadzi do eliminacji najsłabszych i najgłupszych. To naturalny porządek rzeczy.

9 minut temu, Leszy napisał:

@Ulman Kurde, ale chyba jednak Rosja bardziej potrzebuje świata niż świat Rosji. Dlatego piszę. że nacjonalizacja zachodniego kapitału w Rosji to byłby prawdziwy samobój.  

W dłuższej perspektywie to swiat będzie potrzebował bardziej Rosji niż oni świata. A jak się UE na nich obrazi? To trudno - elektronikę kupią w Korei, zamiast mercedesów Lexusy a z Chin dokupią resztę. 

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Selekcja naturalna nie zakłócona socjalizmem nieuchronnie prowadzi do eliminacji najsłabszych i najgłupszych. To naturalny porządek rzeczy.

co tu jeszcze robisz ? 

Opublikowano

"Trwają dostawy rosyjskiego uranu do Francji"

A ktoś myślał że będzie inaczej?

Śmiali się z makaronika,  a ten dba o interesy żabojadów

Opublikowano

I tak będzie ze wszystkim.  Nasze głupki działają w emocjach. Odetną sobie wszystko nie zważając na własny interes a ci bardziej myślący zrobią jak Macron.

13 minut temu, Roman176 napisał:

aha ok .. i co zrobisz wtedy ?

Otworzę szampana

Opublikowano

Chyba lepiej zeby reprezentacja Polski odpadła z mundialu i wstydu oszczedziła , po tych 3 meczach to reprezentujemy najsłabszy futbol z Francją to będzie pogrom .

9 godzin temu, Leszy napisał:

To by oznaczało wycofanie z kraju wszelkiego kapitału zagranicznego, i koniec inwestycji. Rosja może by przetrwała, ale o jakąkolwiek rozwoju można by było zapomnieć. Izolacjonizm to może był dobry w XIX w. i w początku XX. Nie teraz. Chiny jeszcze nie są wstanie tego zastąpić.  

tylko po co rosja chinom , prócz zakupu ropy , gazu , węgla rosjanie nie mają nic do zaproponowania 130 mln . Chiny bardziej potrzebują rynku zbytu na swoje produkty 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, DTaras napisał:

Zara Ci Galan powie, że to znak - ale w drugą stronę. Wykopałeś choć?

Myślałeś że  ktoś zatankuje , okazało się że nie .

8 godzin temu, Ulman napisał:

Z okazji tego że mam rację i socjalizm to patologia.

Co do socjalizmu to go świat bez Rosji socjalizm  rozwija  , Lenin jest zadowolony zapewne . Socjal w krajach Unii bardzo potrzebny obecnym czasie , tylko w Polsce za mały .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

jarecki napisał:

Chyba lepiej zeby reprezentacja Polski odpadła z mundialu i wstydu oszczedziła , po tych 3 meczach to reprezentujemy najsłabszy futbol z Francją to będzie pogrom .

No jak to z awansem po reglamentacji i protekcji z kraju bogatszego😁 Rosja nie jest równym partnerem w wymianie z Chinami. Ani równym Chinom ani innym kontrahentom.

galan99 napisał:

Myślałeś że  ktoś zatankuje , okazało się że nie . .

Ślag. Już miałem nadzieję jaki to znak, iż paliwa @mirro wi i wszystkim zabraknie na caaaały przyszły rok a może stulecie...

Opublikowano (edytowane)

Dla przypomnienia o PO . Niesiołowski: dawno chciałem czegoś jak 500 plus! Ale Kopacz...

CO TERAZ RUDY MUSI OBIECAĆ BY WYGRAĆ . SAMO OBIECANIE NIE WYSTARCZY BO JUŻ NIE RAZ OSZUKAŁ I NIE DAŁ A PIS DAŁO I WYGRAŁO . TAK SIĘ WYGRYWA WYBORY . 

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Ty jednak jesteś iklasycznym idiotą i prymitywem. Sprzedałeś się za c swoje własne pieniądze i jeszcze się  z tego cieszysz.

1 godzinę temu, jarecki napisał:

tylko po co rosja chinom , prócz zakupu ropy , gazu , węgla rosjanie nie mają nic do zaproponowania 130 mln . Chiny bardziej potrzebują rynku zbytu na swoje produkty 

Właśnie  ze względu na surowce. Bez nich nic nie powstanie i żadna fabryka nawet nie rozpocznie produkcji. Surowce są i będą najważniejszym dobrem. Duże gospodarki dobrze o tym wiedzą  tylko u nas zakłócenia świadomości wywołane propagandą i opinie jak twoja.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Ulman napisał:

W dłuższej perspektywie to swiat będzie potrzebował bardziej Rosji niż oni świata. A jak się UE na nich obrazi? To trudno - elektronikę kupią w Korei, zamiast mercedesów Lexusy a z Chin dokupią resztę. 

Rozumiem że odpowiada ci sytuacja taka jak w czasie zaborów gdy w Warszawie rezydował carski namiestnik a car był królem Polski.Bo tym by się to skończyło.

Edytowane przez witejus
Opublikowano
witejus napisał:

10 godzin temu, Ulman napisał:

Rozumiem że odpowiada ci sytuacja taka jak w czasie zaborów gdy w Warszawie rezydował carski namiestnik a car był królem Polski.Bo tym by się to skończyło.

To, że się tak wpier...lę, niema nic do rzeczy.

Ulman napisał:

Ty jednak jesteś iklasycznym idiotą i prymitywem. Sprzedałeś się za c swoje własne pieniądze i jeszcze się  z tego cieszysz.

Nooo raczej kombinuje jak tu się sprzedać drugi raz.

• Haha 1
Opublikowano
40 minut temu, Ulman napisał:

Właśnie  ze względu na surowce. Bez nich nic nie powstanie i żadna fabryka nawet nie rozpocznie produkcji. Surowce są i będą najważniejszym dobrem. Duże gospodarki dobrze o tym wiedzą  tylko u nas zakłócenia świadomości wywołane propagandą i opinie jak twoja.

Wydaje mi sie że za kilka lat to chińska gospodarka bedzie miała sporo nowinek technicznych , w nowe badania wkładają sporo juanów jeszcze z 5-10 lat bedzie wzrost zapotrzebowania na gaz i rope ale potem kto wie , chiny przyjeły strategie eko wiec z tymi sórowcami to nie dokońca , gdyby Niemcy zaczeły rozwazać powrót do energetyki atomowej a to najwieksza gospodarka UE to kto wie czy i bez rosji europa nie była by silniejsza a co do zakupu uranu przez francje z rosji to nie wiem czy jest jakaś alternatywa na zakupy gdzieś indziej 

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

A co to ma wspólnego z tym co pisałem?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v