Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

Hahaha, a skąd wiesz ile kupiłem, cena jest za 1 tonę, no weź, cenię Cię wyżej?  :P   węgla mam już dosyć.    :)

Ale chyba za wiele nie można po tej cenie kupić? 🤔

Opublikowano (edytowane)

Mogłem kupić ile chciałem, u nas gmina ma już węgiel po 2000, zrezygnowałem , bo nie wiem co to, chociaż wizualnie ładny, wziąłem ze źródła gdzie brałem prędzej i wiem że jest dobry 100zł więcej na tonie, a co stać mnie, choć nie należę do elity AF.    :P

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Taki h*j , że to moje domysły , prawda boli , że ludzie dali się zrobić w debila .

tylko którzy? 😄

Przed chwilą, Desperado napisał:

Mogłem kupić ile chciałem, u nas gmina ma już węgiel po 2000, zrezygnowałem , bo nie wiem co to, wziąłem ze źródła gdzie brałem prędzej i wiem że jest dobry.

skąd pochodzi?

Opublikowano
19 minut temu, Desperado napisał:

Ja Ciebie Szanuję, mimo jakiś tam sprzeczek, szanuj i mnie, robię to tylko dla Ciebie.   :P

Ja pierdziu jak sprane kalesony potrzebują akceptacji drugich kalesonów😂

Opublikowano

to jak mój . dobrze się pali... no przynajmniej ten co kupiłem.

1 minutę temu, lemik napisał:

Ja pierdziu jak sprane kalesony potrzebują akceptacji drugich kalesonów😂

dobrze że ciepli i zdjełem...

Opublikowano
18 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Lonucy tu decyduje kto z kim i kogo ma szanować... Śmieć jeden... 😂😂😂😂

na wzajem. pajacu z zadupia. 😁

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

to jak mój . dobrze się pali... no przynajmniej ten co kupiłem.

Jest super, jeden z najlepszych jakie kupowałem, zresztą uj wie skąd tamte kupowałem, ale za dobrą kasę i szału nie było.

Opublikowano (edytowane)

Nie zasłużyłeś jeszcze na mój szacunek, ale staraj się młody jesteś, wszystko przed tobą lemisiu   :)

6 minut temu, Pafnucy napisał:

no kaloryczność w teorii jak dobry polski.

Tak, masz rację.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

oj Lemik jest o wiele cwańszy niż się niektórym wydaje. a najważniejsze że dowciapny. ;)

Opublikowano
29 minut temu, galan99 napisał:

Taki h*j , że to moje domysły , prawda boli , że ludzie dali się zrobić w debila .

No fakt.  Twoje własne domysły to raczej niemożliwe.

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Nie chcecie nic napisać o piłce to powiem wam za ile kupiłem dziś szynkę na andrzejki , po 49, 90 zł kg z Krakusa w Stokrotce .

Jedliście droższą w PL. ?

No nigdy nie  widziałem szynki za 49,90, ale Jarosław Wspaniały tak rzadzi, że wreszcie tyle kosztuje xD 

• Haha 1
Opublikowano
16 godzin temu, Ulman napisał:

Tu myslenie nie ma nic do rzeczy. Masz napisane - płacą im żeby odchodzili a umowa społeczna blokuje zatrudnianie nowych. Mam nadzieję że czytać potrafisz.

Spółka przyznaje, że sytuacja nie jest korzystna. Biuro prasowe PGG podało nam, że około 300 górników rocznie odchodzi z tej spółki na emerytury, a stany te nie są uzupełniane, bo wstrzymuje je umowa społeczna.

dlatego pisałem ze twoja wiedza ....  myślisz ze wszystko wiesz ...   bo się naczytałeś ...   

Kopalnia Węgla Kamiennego „Makoszowy”

Kopalnia Węgla Kamiennego „Centrum”

Kopalnia Węgla Kamiennego „Mysłowice - Wesoła I”

każdej kopalni 3k ludzi rozeszło się po czynnych kopalniach + samoistnie wyeksploatowana kwk anna 

dzięki cześć ulmanku 

czyli jeśli zatrudnienie spada ale kopalń jest mniej to ? pracowników więcej prawda ?? jakoś po wykresie tego nie zauważyłeś jak na wykształconego ... twojim linku ze idzie prosta bez spadku zatrudnienia 

25 minut temu, Desperado napisał:

Z Kazachstanu.

to cię w uja zrobili 

Opublikowano (edytowane)

Kiedy ci ludzie przeszli do działających kopalń. Twarde dane to uwierzę.

Jeśli zatrudnienie spada a kopalń jest mniej to..... jest to oczywiste. 

Na jakim wykresie?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Nie chcecie nic napisać o piłce to powiem wam za ile kupiłem dziś szynkę na andrzejki , po 49, 90 zł kg z Krakusa w Stokrotce .

Jedliście droższą w PL. ?

to nie jest droga ... szynka dożywająca 2,5kg 280zł 

2 minuty temu, Ulman napisał:

Kiedy ci ludzie przeszli do działających kopalń. Twarde dane to uwierzę.

nie przeszli zasypali ich razem z kopalnią 

Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

to cię w uja zrobili 

uzasadnisz?

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Byle mojego pieca nie robili i wszyscy będziemy zadowoleni panie.  :P  W d*pie mam skąd on jest, grunt że się pali ino huczy.   :)

masz racje ale z Kazachstanu nie dostaniesz bo rusy nie puszczą ani tony nawet zabronili im wysyłać do nas 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v