Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oj @Denwer z pisowskich szeregowych posłów też paru by się mogło wyspowiadać z majątku. a rozpocząć trzeba od matiegi i tego z pcimia, a potem jak leci zielinski, kolakowski, sobolewski, pan zero itd 

Opublikowano (edytowane)

planeta kretynów istnieje we współczesnym kosmosie i nawet nie trzeba jej daleko szukać, ba; zdała by się bardziej ucieczka, tylko gdzie? (podobny dylemat wyboczy w Polsce - konieczność wymiany władzy tylko nie ma na kogo)

"Przeciętny człowiek dłużej też cieszy się życiem. Na dziś statystyczny Ziemianin żyje 72,8 roku, a więc o 9 lat dłużej, niż jego odpowiednik z 1990 r. i o 1,8 roku dłużej niż według statystyk z ubiegłego roku, ..."

w ciągu jednego roku długość życia wzrosła o bez mała dwa :o
jedni nazwą to matematyczną bzdurą a inni cudem xD

https://spidersweb.pl/2022/11/liczba-ludnosci-ziemi.html?utm_source=newsshowcase&utm_medium=gnews&utm_campaign=CDAqDwgAKgcICjDJqKAJMIyYcDD9xH8&utm_content=rundown

w sumie to czy jeszcze coś więcej tu trzeba komentować?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, mirro napisał:

Bo zerowy tak jest wbrew przepisom. Ale 8% już nie. Teraz trza czekać i obserwować jak Pan Premier będzie chciał załadować w ciula obywateli RP.

Wydaje mi się że się cieszysz że KE zabroni obniżania vat w Polsce .

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
30 minut temu, dysydent napisał:

planeta kretynów

a bliżej? a wyspa?

Opublikowano

Ale niusa dziś usłyszałem.

W Portugalii  19-sto latek obrobił chatę. Uciekającego złodzieja pogonił autem właściciel i go potrącił.

I tu najlepsze.

Za potrącenie sąd nakazał okradzionemu wypłacić 40000 euro zadośćuczynienia,  natomiast dalej sąd stwierdził , że złodziej jest złodziejem ale odstąpił od wymierzenia kary🤣🤣🤣

O rajuśku. To musi jebnąć. Złodziej dostał odszkodowanie za wypadek w pracy🤣🤣🤣

22 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

A Tak wogóle to co dała obniżka vat?

Konsumentowi nic, bo obniżka vat szybko została zastąpiona podwyżką cen produktów.

Opublikowano
56 minut temu, dysydent napisał:

"Przeciętny człowiek dłużej też cieszy się życiem. Na dziś statystyczny Ziemianin żyje 72,8 roku, a więc o 9 lat dłużej, niż jego odpowiednik z 1990 r. i o 1,8 roku dłużej niż według statystyk z ubiegłego roku, ..."

Pod warunkiem że nie umarł na przełomie roku.🤣

17 minut temu, Agrest napisał:

O rajuśku. To musi jebnąć. Złodziej dostał odszkodowanie za wypadek w pracy🤣🤣🤣

Jednak ubezpieczenia branżowe działają.🤣

39 minut temu, Mariusz2903 napisał:

KE zabroniła obniżania do poziomu zero. A pomiędzy zero a dwadzieścia trzy procent jest jeszcze w ciul możliwości. Tylko którą wybiorą nasi? Zgadnij, bo chyba najbardziej podoba im się jednak 23.😂

Opublikowano
20 minut temu, Agrest napisał:

Konsumentowi nic, bo obniżka vat szybko została zastąpiona podwyżką cen produktów.

Wiem że nic nie dała , to teraz będzie już vat czyli będzie jeszcze drożej .

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

4 godziny temu, mirro napisał:

Bo zerowy tak jest wbrew przepisom. Ale 8% już nie. Teraz trza czekać i obserwować jak Pan Premier będzie chciał załadować w ciula obywateli RP.

Mirro chyba nie rozumie - ja napewno. Weźmij i wytłumacz co Tobie po głowie chodzi? VAT wszak jest zarezerwowany dla jaszczembi.

Mariusz2903 napisał:

20 minut temu, Agrest napisał:

A będzie. Niektórzy się cieszą jak to będzie och ubogacać i z radością wpłacą więcej dla skarbówki no i Rydzyka aby było sprawiedliwie.

• Haha 2
Opublikowano

Ja tylko staram sie wytłumaczyć człowiekowi że Pan Premier stara się ubrać KE w buty, które sam uszyje swoim obywatelom.😂

A że jaszczembie, to wiem.🤣

Opublikowano

jak mnie to rozbraja. 

premier,rząd, wszyscy wykształceni, krem delakrem, elyta wszystko wiedzaca bierze się za reformy  a tu się raptem okazuje że I nasza konstytucja czegoś jawnie zakazuje, albo prawo Unii..

kuwa im gęsi pasac a nie krajem rządzić 🤦

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, HF86 napisał:

że I nasza konstytucja czegoś jawnie zakazuje,

Tym gorzej dla Konstytucji,🤣 i Kukiza.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
mirro napisał:

KE zabroniła obniżania do poziomu zero. A pomiędzy zero a dwadzieścia trzy procent jest jeszcze w ciul możliwości. Tylko którą wybiorą nasi? Zgadnij, bo chyba najbardziej podoba im się jednak 23.😂

Teraz ogłoszą sukces i wrócą do stawki 22. Jednocześnie likwidując stawki promocyjne.

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

oj @Denwer z pisowskich szeregowych posłów też paru by się mogło wyspowiadać z majątku. a rozpocząć trzeba od matiegi i tego z pcimia, a potem jak leci zielinski, kolakowski, sobolewski, pan zero itd 

Młoda   tukowa  też  mogła  by  się wyspowiadać   jakim cudem w wieku 20paru  lat  miała  ponad 2 mln złoty  w gotówce   tatuś  zarabiał  skromne  kilkanaście tyś  miesięcznie.  Dziadek  z Gustlofa  wyciągnął 

Opublikowano
10 minut temu, Mariusz2903 napisał:

I Tu może być ciekawie. Bo wypadało by vat podnieść a on już jest w cenie. Jak podniosą to się okaże że nl import nawozów będzie dużo tańszy.

Z paliwem też może być ciekawie.

No i  te zwroty vat firmom, rolnikom...

Opublikowano
12 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Pod rządami PISu wszystko jest popieprzone więc może jak podniosą VAT to wszystko potanieje?

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Młoda   tukowa  też  mogła  by  się wyspowiadać   jakim cudem w wieku 20paru  lat  miała  ponad 2 mln złoty  w gotówce   tatuś  zarabiał  skromne  kilkanaście tyś  miesięcznie.  Dziadek  z Gustlofa  wyciągnął 

No to zgłoś to do Ziobry i po kłopocie. Na pewno wykryje korupcję. Ale chwila, chwila, czyżby on był aż takim zerem żeby na to nie wpaść? 🤔

Opublikowano
5 minut temu, Denwer napisał:

Staszek cudny dał

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Do Jaworowicz niech idzie.🤣

Tylko to żadna spowiedź, bo Elżbietka do słowa nie dała by dojść.  Najpierw zadała by pytanie by potem prowadzić uzasadniający i usprawiedliwiający monolog😁😁😁

Opublikowano

Miarą  głupoty pisowskiego ludu jest to że wierzą w łapówki Tuska i PO ale fakt że ich nie może zamknąć,  ba nawet oskarżyć się nie udało dziwny dla nich już nie jest. Normalny człowiek od razu pomyśli że albo to jest kłamstwo albo wybrali kompletnych debili którzy nawet tak prostej sprawy nie potrafią  załatwić.😄

Opublikowano

Normalny to wie, że to jest teatr. Biorą wszyscy i równo tort kroją

Opublikowano

dlatego cała stara gwardia, wszyscy woooooon. 

a nie debata pisia, a może peło. 

Opublikowano

u was o-nein dziala ? chcialem wejsc na poczte a tu nic..zupelnie jak aplikacja suszowa,

24 minuty temu, HF86 napisał:

jak mnie to rozbraja. 

premier,rząd, wszyscy wykształceni, krem delakrem, elyta wszystko wiedzaca bierze się za reformy  a tu się raptem okazuje że I nasza konstytucja czegoś jawnie zakazuje, albo prawo Unii..

kuwa im gęsi pasac a nie krajem rządzić 🤦

jak to szlo ?? wam panowie to  kanarki szczac prowadzac a nie polityke uprawiac..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v