Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

100 zł jest mało warte ale 10 000 zł możesz kupić np.samochód lub ciągnik T25 

Co to jest za samochód za 10 tys ?? Chyba taki, którym za 3-4 lata odjedziesz na złomowiec xD 

Szukaliśmy ostatnio auta, i coś z segmentu B lub C, maksymalnie 5 letnie, żeby było w fajnym stanie i z polecanym silnikiem to minimum 30k trzeba mieć w kieszeni.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

czyli się wzbogaciłes?

1 minutę temu, racyl napisał:

za 9,5tys kupiłem c 4011 do remontu 🤣

Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Zwykli ludzie ruchu solidarnościowego a nie złodzieje i karierowicze na państwowym stołku .

To już pojechałeś. Jak kolega Dublin. Tylko jeszcze nie wiem czy na serio w to wierzysz czy sobie jaja robisz. 

Opublikowano

oj wierzy. ma takich przekonań sporo...

1 minutę temu, Leszy napisał:

To już pojechałeś. Jak kolega Dublin. Tylko jeszcze nie wiem czy na serio w to wierzysz czy sobie jaja robisz. 

Opublikowano

za 320 tysiecy dawali nam na przydzial ursusa 60 , ojciec nie chcialm wiec za tyle samo kupil niedlugo potem 30. a za 6 lat ja kupilem motorower romet ogar 205 za 326 tysiecy...

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

No i widzisz teraz cię stać na 40stkę .

pewno by wolał osiemnastkę.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

No i widzisz teraz cię stać na 40stkę .

No nie ma co, bogaci ludzie w tym kraju jak według Ciebie sukcesem jest kupić 50 letni ciągnik xD Przepotężny dobrobyt xD 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

za 320 tysiecy dawali nam na przydzial ursusa 60 , ojciec nie chcialm wiec za tyle samo kupil niedlugo potem 30. a za 6 lat ja kupilem motorower romet ogar 205 za 326 tysiecy...

no jak sie społeczeństwo szybko bogaciło... prawda Mariusz?

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

oj wierzy. ma takich przekonań sporo...

Ciężki przypadek..... 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

No nie ma co, bogaci ludzie w tym kraju jak sukcesem jest kupić 50 letni ciągnik xD 

Toć to już prawie klasyk. Wartość kolekcjonerską niedługo będzie miał. 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

No nie ma co, bogaci ludzie w tym kraju jak sukcesem jest kupić 50 letni ciągnik xD 

żaden sukces do lekkiej roboty wystarczy, np jeden zrobię na szerszy rozstaw do międzyrzędzi truskawek

dzięki PIS to nawet te 50- letnie ciągniki podrożały 2 razy tyle

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

To zależy który z nas lepiej zna życie , uwłaszczanie się wybranych na majątku po PRL to wg. ciebie były tylko jaja ? oczywiście powiesz że PIS się teraz uwłaszcza .

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Leszy napisał:

Toć to już prawie klasyk. Wartość kolekcjonerską niedługo będzie miał. 

Takiego klasyka sprzedałem 10 lat temu za 8k i uważam to za jeden z najszczęśliwszych momentów w moim życiu xD 

3 minuty temu, racyl napisał:

żaden sukces do lekkiej roboty wystarczy, np jeden zrobię na szerszy rozstaw do międzyrzędzi truskawek

dzięki PIS to nawet te 50- letnie ciągniki podrożały 2 razy tyle

Ja do lekkiej roboty to ostatnio Mf255 kupiłem, bo U4512 cały czas praktycznie zapięty w opryskiwaczu do truskawek, a C-330 trochę za mały do pielnika z podsiewaczem czy glebogryzarki międzyrzędowej. I wyszło, że MF255 na 1ha spalił mi w glebogryzarce międzyrzędowej mniej niż C-330 ;) 

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

oczywiście powiesz że PIS się teraz uwłaszcza .

Nawet zwolennicy partii już to dostrzegli? 

1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

To zależy który z nas lepiej zna życie , uwłaszczanie się wybranych na majątku po PRL to wg. ciebie były tylko jaja ?

Patolka, ale to już historia. Rozpaczanie po tym nie ma sensu. Zresztą ten majątek nie był aż tak ogromny jak to niektórzy przedstawiają.  

Opublikowano
24 minuty temu, Dublin napisał:

Gdyby polskie kobiety zaczęły rodzić zgodnie z założeniami rządu, nie trzeba by było posiłkować się sprowadzanymi na masową skale robotnikami z ukrainy aby ratować polskie przedsiębiorstwa.

gdyby legatom głód do d*py zajrzał i by poszli do roboty to też wszystkich upaincow I resztę możemy odesłać. 

Opublikowano

Mariusz, czy Ty rozumiesz co to jest inflacja? czy nie widzisz że nadmiernie się rozkręciła?

czy tylko dla jaj to wszysto napisałeś? bo już nie wiem co mysleć.

Opublikowano
46 minut temu, Pafnucy napisał:

Nie kombinuj.

Pisz dokładnie co jak o której.

Inaczej jesteś śm***dziel i tchórz 

Popierasz Kaczyńskiego?

Już  ci  pisałem  tchórzu  gdzie  i o której  ja  cie  poznam  po wiem jak wyglądasz  tylko  się  ubierz  stosowanie  do   miejsca  ;)

28 minut temu, Pafnucy napisał:

A no właśnie nie.

To jest ciekawy przypadek.

Nie popiera, a robi wszystko jak mu rozkaże.

Może to syndrom....., No chodzi o Sztokholm 😁

To ty  poleciałeś  się  szczepić  jak  ci  Jarosław rozkazał   nie  ja  :P  :P  :P   znowu  łżesz  kundlu  

Opublikowano

Pole zdrożało , ciągniki zdrożały , samochody zdrożały , domy też , zobaczcie ile jesteście bogatsi dzięki PIS ale wam nadal nie w smak jak ktoś co nie ma jeszcze nic na własność dostaje od rządy 500 zł zapomogi , to on jest zły i ten co mu daje .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v