Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

mnie przeszkadzało jego trzymanie strony rusków i ogromna nienawiść do Ukraińców, dobrze, że go trochę uciszyli

Jest precedens. Jest przyzwolenie na usuwanie kogoś kto nie mówi/pisze po naszej myśli.

Czym to się różni od jednostronnego przekazu np w telewizji?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Jest precedens. Jest przyzwolenie na usuwanie kogoś kto nie mówi/pisze po naszej myśli.

No bo Rosjanie są be, a Ukraińcy cacy, i tak ma myśleć każdy Polak, inaczej myśleć nam nie wolno, bo to nieładnie ...

A może lepiej by było mieć Ukraińców w 4 literach i ubijać interesy z Rosjanami tak jak Węgrzy i Orban ??

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

jawna nienawiść i jej propagowanie godzi w zasady forum

to nie jest próba dyskryminacji czy cenzury - to jest postępowanie zgodnie z literą prawa, inaczej administratorzy forum mogliby byc posądzeni, zresztą słusznie, o szerzenie nienawiści wobec ukraińców i działania prorosyjskie

jego wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność innych ludzi, zawsze tak było i oby było dalej

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

No bo Rosjanie są be, a Ukraińcy cacy, i tak ma myśleć każdy Polak, inaczej myśleć nam nie wolno, bo to nieładnie ...

A może lepiej by było mieć Ukraińców w 4 literach i ubijać interesy z Rosjanami tak jak Węgrzy i Orban ??

też chcesz dostać bana ??

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jahooo napisał:

też chcesz dostać bana ??

A przepraszam za co ?? 

Ja tylko rozważam, czy to co robimy w obliczy wojny na Ukrainie jest w naszym interesie ...

Może lepiej by było mieć Ukraińców gdzieś.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

A przepraszam za co ?? 

za to twoje ostatnie zdanie

ja generalnie nie jestem miłośnikiem ukraińców, ale daleko mi do tego, aby jawnie pisać, że mamy ich mieć w d....

postawa Orbana też jest dla mnie kontrowersyjna i nie szedł bym tym tropem, on jeszcze wiele może przegrać i zdaje już sobie z tego sprawę

Opublikowano (edytowane)

A czy ja piszę, że mamy ich mieć w d*pie ?? Ja tylko piszę, że może taki wariant był by dla nas lepszy. 

Może zachód niepotrzebnie wpie*dalał się na Ukrainę ? My nic nie zyskujemy na Ukrainie w UE, za to zyskują Niemcy czy Duńczycy którzy już dawno zaczęli ich wykupywać, może niech oni płacą za wojnę na Ukrainie którą wywołali swoimi działaniami ?? 

Najpierw Francja, Niemcy na siłę przyciągali Ukrainę do UE, a jak przyszło do wojny, to o nich zapomnieli ....

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A czy ja piszę, że mamy ich mieć w d*pie ?? Ja tylko piszę, że może taki wariant był by dla nas lepszy. 

Może zachód niepotrzebnie wpie*dalał się na Ukrainę ? My nic nie zyskujemy na Ukrainie w UE, za to zyskują Niemcy czy Duńczycy którzy już dawno zaczęli ich wykupywać, może niech oni płacą za wojnę na Ukrainie którą wywołali swoimi działaniami ?? 

Najpierw Francja, Niemcy na siłę przyciągali Ukrainę do UE, a jak przyszło do wojny, to o nich zapomnieli ....

Nie wiem, co zyskują więcej poza tym, co już mają ? A ukraina w UE oznacza dla firm niemieckich czy duńskich te same ograniczenia co mają u siebie, na przykład w produkcji rolniczej, wymagania dobrostanu zwierzat etc.

dlatego nie chcą Ukrainy w Unii - owszem, limity bezcłowe tak, ale do Unii nie, to to im zepsuje cały geszeft

do tego wpier.... się tam Polska, która promuje odbudowę gospodarki, postawę nacjonalistyczną (czyli jak najmniej wpier... się obcych państw) - i najlepiej, że po inwazji Rosji zaczyna się to podobać ukraińcom, a coraz mniej chca u siebie niemców czy francuzów

Opublikowano

Donald Trump chyba ma szansę na kolejny wybór. Republikanie prowadzą w sondażach. Dziś jakaś kobitka od nich otwarcie powiedziała że po ich wygranej Ukraina nie dostanie nawet dolara.

Straszenie czy idzie nowe?

Co wówczas, jak się odnajdziemy w świecie?

Duupa amerykanom wylizana, miliardy  utopione, społeczeństwo pogrążone finansowo ( ktoś kredyty, obligacje spłacić musi)na dziesiątki lub setki lat , a Rosja i tak może być u bram. No i miliony braci ukraińskich asymilujących się z naszym systemem socjalnym w prezencie...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jahooo napisał:

do tego wpier.... się tam Polska, która promuje odbudowę gospodarki, postawę nacjonalistyczną (czyli jak najmniej wpier... się obcych państw) - i najlepiej, że po inwazji Rosji zaczyna się to podobać ukraińcom, a coraz mniej chca u siebie niemców czy francuzów

Ukraińcom to się podoba broń z Polski za darmo, my się zadłużamy, dajemy im broń, 500+, noclegi za darmo, a potem będziemy za to płacić kredyty zaciągnięte na ten cel. A jak będzie okazja zarobić na odbudowie Ukrainy to się do korytka nie dopchamy, bo odepchną nas mocniejsze świnki takie jak USA, Chiny, Niemcy czy Francja ...

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Donald Trump chyba ma szansę na kolejny wybór. Republikanie prowadzą w sondażach. Dziś jakaś kobitka od nich otwarcie powiedziała że po ich wygranej Ukraina nie dostanie nawet dolara.

Straszenie czy idzie nowe?

Co wówczas, jak się odnajdziemy w świecie?

Duupa amerykanom wylizana, miliardy  utopione, społeczeństwo pogrążone finansowo ( ktoś kredyty, obligacje spłacić musi)na dziesiątki lub setki lat , a Rosja i tak może być u bram. No i miliony braci ukraińskich asymilujących się z naszym systemem socjalnym w prezencie...

Wybory za rok dopiero , do tego czasu wojna się skończy na Ukrainie .

Tylko pytanie ile nowych konfliktów , wybuchnie za ten czas . Jakie będą mieli skutki dla Europy i świata .

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Wybory za rok dopiero , do tego czasu wojna się skończy na Ukrainie .

Tobie to nie ufam, bo już i spadek cen paliw wieszczyłeś, i inflacja wg Ciebie na koniec roku miała spaść poniżej 10%, malinę na jesieni też po 30zł/kg wieszczyłeś xD 

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Taka jest prawda.

17 minut temu, jahooo napisał:

jawna nienawiść i jej propagowanie godzi w zasady forum

No to co tu jeszcze robi maraecek? 

14 minut temu, jahooo napisał:

za to twoje ostatnie zdanie

ja generalnie nie jestem miłośnikiem ukraińców, ale daleko mi do tego, aby jawnie pisać, że mamy ich mieć w d....

postawa Orbana też jest dla mnie kontrowersyjna i nie szedł bym tym tropem, on jeszcze wiele może przegrać i zdaje już sobie z tego sprawę

Ja też uważam ze powinniśmy mieć ich w d*pie. Nie nasze małpy i nie nasz cyrk a z pomocy im nie mamy zadnego pożytku a tylko straty.

Opublikowano
28 minut temu, Agrest napisał:

Jakby wychwalał hitlerowców to też byś mówił o wolności wypowiedzi?

Opublikowano

Jechał po kumplach hitlerowców, najbardziej okrutnych oprawcach.

To jak to jest?

2 minuty temu, witejus napisał:

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

H#j z ukrainą, gorzej że rozochocony kacap przyjdzie po nas a ta trampowa farbowana szuja nie kiwnie palcem bo powie że trzeba płacić. Ruskie ścierwo nie jest za mocne ale jest tego tyle że jak się skrzykną to nas swoimi brudnymi onucami zakryją.

Opublikowano

A istnieje coś takiego teraz jak wolność słowa , wydaje mi się że nie . Od konfliktu na Ukrainie , dana wolność zanikła nie tylko do jednego narodu , ale kilku nie można powiedzieć , zaraz oskarżonym o rasizm .

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, witejus napisał:

Wiesz, są rzeczy za które można i hitlerowców wychwalać ;) Gdyby nie ci hitlerowcy, to człowiek na księżycu by wylądował co najmniej 10 lat później ...

Opublikowano
1 minutę temu, mikad napisał:

H#j z ukrainą, gorzej że rozochocony kacap przyjdzie po nas a ta trampowa farbowana szuja nie kiwnie palcem bo powie że trzeba płacić. Ruskie ścierwo nie jest za mocne ale jest tego tyle że jak się skrzykną to nas swoimi brudnymi onucami zakryją.

Przyjdzie po nas? Chyba się za bardzo propagandy proupaińskiej nasłuchałeś.

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Jechał po kumplach hitlerowców, najbardziej okrutnych oprawcach.

To jak to jest?

raczej po całej nacji. czy każdy to faszysta? miałeś Ukrainki do pracy? chodziły z opaskami hitlerowskimi? zabiały okolicznych mieszkańców?

zapewne jest tam sporo popaprańców, ale czy za to nalezy wytępić i potępić cały naród?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v