Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wzrosła liczba Ukraińców pozytywnie oceniających działalność OUN-UPA

Na Ukrainie liczba osób pozytywnie oceniających działalność Organizacji Ukraińskich Nacjonalistów (OUN) i Ukraińskiej Powstańczej Armii (UPA) wzrosła z 22 proc. w 2013 roku do 43 proc. w 2022 roku - wynika z sondażu, przeprowadzonego we wrześniu przez Kijowski Międzynarodowy Instytut Socjologii. „Jednocześnie widać tendencję że im dalej na zachód, tym zwiększa się liczba pozytywnych ocen. Tak więc na zachodzie Ukrainy 57 proc. ocenia (OUN-UPA -red.) pozytywnie, w porównaniu z 4 proc. negatywnie. W centrum stosunek ten wynosi już 43 proc. do 6 proc., na południu 37 proc. do 11 proc., na wschodzie 27 proc. do 16 proc”. W latach 1942-1946 OUN i UPA wraz z angażowanymi przez nie wiejskimi bojówkami ukraińskimi wymordowały na Wołyniu i w Galicji łącznie ok. 120 tys. Polaków, od niemowląt do starców, niszcząc przy tym kilka tysięcy polskich osiedli i kilkadziesiąt tysięcy gospodarstw.

?t=crop:3901:2419:nowe:3174.5231846019:6

Opublikowano
8 minut temu, many13 napisał:

Wzrosła liczba Ukraińców pozytywnie oceniających działalność OUN-UPA

Na Ukrainie liczba osób pozytywnie oceniających działalność Organizacji Ukraińskich Nacjonalistów (OUN) i Ukraińskiej Powstańczej Armii (UPA) wzrosła z 22 proc. w 2013 roku do 43 proc. w 2022 roku - wynika z sondażu, przeprowadzonego we wrześniu przez Kijowski Międzynarodowy Instytut Socjologii. „Jednocześnie widać tendencję że im dalej na zachód, tym zwiększa się liczba pozytywnych ocen. Tak więc na zachodzie Ukrainy 57 proc. ocenia (OUN-UPA -red.) pozytywnie, w porównaniu z 4 proc. negatywnie. W centrum stosunek ten wynosi już 43 proc. do 6 proc., na południu 37 proc. do 11 proc., na wschodzie 27 proc. do 16 proc”. W latach 1942-1946 OUN i UPA wraz z angażowanymi przez nie wiejskimi bojówkami ukraińskimi wymordowały na Wołyniu i w Galicji łącznie ok. 120 tys. Polaków, od niemowląt do starców, niszcząc przy tym kilka tysięcy polskich osiedli i kilkadziesiąt tysięcy gospodarstw.

?t=crop:3901:2419:nowe:3174.5231846019:6

Maniek, nie wiem czemu, ale mam wrażenie że Ty Ukraińców nie lubisz z jakiegoś powodu? wyjaśnisz czemu? bi nie rozumiem....

3 minuty temu, galan99 napisał:

odpowiedz co będzie .

według twoich przepowiedni  to .... koniec świata i depopulacja. 😄

Opublikowano
2 minuty temu, agromatik napisał:

100 lat -wielka feta z okazji spłaty długów "ery Morawieckiego"

Zadłużając nas PIS zrobiła z nas niewolników dorabiających wielkie zachodnie banki i fundusze. Nie potrzeba nam wrogich rusków i germańców - my się sami zniszczymy 

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

Maniek, nie wiem czemu, ale mam wrażenie że Ty Ukraińców nie lubisz z jakiegoś powodu? wyjaśnisz czemu? bi nie rozumiem....

według twoich przepowiedni  to .... koniec świata i depopulacja. 😄

h*j was to będzie obchodzić co będzie , się działo jak bardzo wielu już nie będzie za 50 lat .

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

h*j was to będzie obchodzić co będzie , się działo jak bardzo wielu już nie będzie za 50 lat .

ciebie też zdepopulują... 😄

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Oj dziecko kochane ty tylko jedno masz do powiedzenia czyli nic .

przynajmniej własne zdanie, a nie wkleiki i troling.

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

A po nas choćby potop. Kaczyński tez tak myśli.🤣

Opublikowano
10 minut temu, Pafnucy napisał:

Czesiek czy ty sam ułożyłeś takie długie zdanie bo jestem pozytywnie zaskoczony?

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v