Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Był względny porządek a teraz  jest jedne wielki bagno i dno... Złodziejstwo na całego. 

5 minut temu, witejus napisał:

Tak jak PIS dokonał na peowskich😆

Po nie kradło i Pis niczego nie znalazł choć zero stawało na głowie... Teraz będzie wesoło... 😜

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Desperado napisał:

Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, dasz gwarancję zmiany na lepsze, jak lepszego i przedtem nie było? Partia która rządziła i źle, nigdy nie powinna dojść do władzy spowrotem, na tym polega głupota ludzi że szybko zapominają co było i co 8 lat zamieniają cwaniaczków miejscami.

W sumie masz rację pis po rządach 2005 - 2008 już nigdy nie powinien rządzić. Ludziom może i zależy na 500 plus i na to polecieli głosując na pis. Ale po latach zrozumieli, ze musza za te 500 słono płacić.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Desperado napisał:

Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, dasz gwarancję zmiany na lepsze, jak lepszego i przedtem nie było? Partia która rządziła i źle, nigdy nie powinna dojść do władzy spowrotem, na tym polega głupota ludzi że szybko zapominają co było i co 8 lat zamieniają cwaniaczków miejscami.

W gówno .

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Co tam te nedzne 500plusy i dodatki jak to mało na odsetki... 😁

Pal licho odsetki. Nie każdy je ma. Ale i tak odda te 500 pisowi z powrotem. Rolnik z dwójką dzieci odda wszystko w nawozach paliwie prądzie i innych podwyżkach. Jak pisałem Soboń mówił każdy 1 % inflacji to 4,7 mld do budżetu. Miastowy na dzielności z dwójką dzieci odda co najmniej jedno 500 dla zusu bo o tyle jak nie więcej składka podskoczyła. Drugie 500 to będzie mało na wszystkie inne podwyżki dookoła.

Pis zastosował tu niezły trik. Po podniosło vat o 1 % i się wszyscy osrali, ze tak zdarli z ludzi. A pis zrobił to w białych rękawiczkach. Wprowadzono lub podniesiono 31 nowych podatków ale vat jest ten sam. A gdyby to wszystko dodać tylko w vacie to było by ze 30 %. Ale pis to wszystko ładnie poukrywał i przeciętny człowiek tego nie rozumie i nie widzi. 

Opublikowano
15 minut temu, witejus napisał:

Tak jak PIS dokonał na peowskich😆

E  tam niech  żyje  chłopek  z tą świadomością   że  obudzi  się któregoś  ranka  w swojej chaupince    odpali  tyvn  i zobaczy  sasina  w kajdankach o 6 rano  :D  :D  :D  

FfDgRaPXwAExem_?format=jpg&name=small

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

W sumie masz rację pis po rządach 2005 - 2008 już nigdy nie powinien rządzić. Ludziom może i zależy na 500 plus i na to polecieli głosując na pis. Ale po latach zrozumieli, ze musza za te 500 słono płacić.

Każdy normalny kraj ma takie 500 + , dla dzieci tylko pojeby w Polsce , tego nie mogą pojąć że tak jest , pier**lą durnoty po co to jest .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Każdy normalny kraj ma takie 500 + , dla dzieci tylko pojeby w Polsce , tego nie mogą pojąć że tak jest , pier**lą durnoty po co to jest .

Ale dobrze, że ma przed 500 plus tez był zasiłek na dzieci tylko niższy. Można było to lepiej policzyć i rozdać. Ale to, ze każdy kraj ma to nie znaczy, że w każdym kraju to leci z nieba. Społeczeństwo musi za to zapłacić.

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

To, że w niektórych krajach jest coś takiego jak 500+ nie oznacza, że jest to coś dobrego ;) 

Opublikowano
8 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Ludki chciały się bogacić a tu nima z czego płacić... Ot Pis zrobił dobrobyt....😁😁😁 

Pis stworzył klasę średnią z zarobkami co na tonę węgla wystarczają.🤣

Opublikowano (edytowane)

Uważaj uważaj bo Pinokio w kamieniach milowych się zgodził na wydłużenie wieku emerytalnego gimbusie. W innych krajach też płacą. Ale np w takim USA zasiłek dostanie tylko ten kto pracuje tj się dokłada do tego a nie legat. A dlaczego ja w PL mam hodować dzieci legatom?

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v