Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

I tu się mylisz. Byle zmienić jest bardzo ważne.. Nie można trwać w tym co jest. Niech będzie inne, Coś zawsze zmieni się na lepsze. Może choć ideolo osłabnie.

Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, dasz gwarancję zmiany na lepsze, jak lepszego i przedtem nie było? Partia która rządziła i źle, nigdy nie powinna dojść do władzy spowrotem, na tym polega głupota ludzi że szybko zapominają co było i co 8 lat zamieniają cwaniaczków miejscami.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)

Był względny porządek a teraz  jest jedne wielki bagno i dno... Złodziejstwo na całego. 

5 minut temu, witejus napisał:

Tak jak PIS dokonał na peowskich😆

Po nie kradło i Pis niczego nie znalazł choć zero stawało na głowie... Teraz będzie wesoło... 😜

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Desperado napisał:

Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, dasz gwarancję zmiany na lepsze, jak lepszego i przedtem nie było? Partia która rządziła i źle, nigdy nie powinna dojść do władzy spowrotem, na tym polega głupota ludzi że szybko zapominają co było i co 8 lat zamieniają cwaniaczków miejscami.

W sumie masz rację pis po rządach 2005 - 2008 już nigdy nie powinien rządzić. Ludziom może i zależy na 500 plus i na to polecieli głosując na pis. Ale po latach zrozumieli, ze musza za te 500 słono płacić.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Desperado napisał:

W gówno .

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Co tam te nedzne 500plusy i dodatki jak to mało na odsetki... 😁

Pal licho odsetki. Nie każdy je ma. Ale i tak odda te 500 pisowi z powrotem. Rolnik z dwójką dzieci odda wszystko w nawozach paliwie prądzie i innych podwyżkach. Jak pisałem Soboń mówił każdy 1 % inflacji to 4,7 mld do budżetu. Miastowy na dzielności z dwójką dzieci odda co najmniej jedno 500 dla zusu bo o tyle jak nie więcej składka podskoczyła. Drugie 500 to będzie mało na wszystkie inne podwyżki dookoła.

Pis zastosował tu niezły trik. Po podniosło vat o 1 % i się wszyscy osrali, ze tak zdarli z ludzi. A pis zrobił to w białych rękawiczkach. Wprowadzono lub podniesiono 31 nowych podatków ale vat jest ten sam. A gdyby to wszystko dodać tylko w vacie to było by ze 30 %. Ale pis to wszystko ładnie poukrywał i przeciętny człowiek tego nie rozumie i nie widzi. 

Opublikowano
15 minut temu, witejus napisał:

Tak jak PIS dokonał na peowskich😆

E  tam niech  żyje  chłopek  z tą świadomością   że  obudzi  się któregoś  ranka  w swojej chaupince    odpali  tyvn  i zobaczy  sasina  w kajdankach o 6 rano  :D  :D  :D  

FfDgRaPXwAExem_?format=jpg&name=small

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

W sumie masz rację pis po rządach 2005 - 2008 już nigdy nie powinien rządzić. Ludziom może i zależy na 500 plus i na to polecieli głosując na pis. Ale po latach zrozumieli, ze musza za te 500 słono płacić.

Każdy normalny kraj ma takie 500 + , dla dzieci tylko pojeby w Polsce , tego nie mogą pojąć że tak jest , pier**lą durnoty po co to jest .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Każdy normalny kraj ma takie 500 + , dla dzieci tylko pojeby w Polsce , tego nie mogą pojąć że tak jest , pier**lą durnoty po co to jest .

Ale dobrze, że ma przed 500 plus tez był zasiłek na dzieci tylko niższy. Można było to lepiej policzyć i rozdać. Ale to, ze każdy kraj ma to nie znaczy, że w każdym kraju to leci z nieba. Społeczeństwo musi za to zapłacić.

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

To, że w niektórych krajach jest coś takiego jak 500+ nie oznacza, że jest to coś dobrego ;) 

Opublikowano
8 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Ludki chciały się bogacić a tu nima z czego płacić... Ot Pis zrobił dobrobyt....😁😁😁 

Pis stworzył klasę średnią z zarobkami co na tonę węgla wystarczają.🤣

Opublikowano (edytowane)

Uważaj uważaj bo Pinokio w kamieniach milowych się zgodził na wydłużenie wieku emerytalnego gimbusie. W innych krajach też płacą. Ale np w takim USA zasiłek dostanie tylko ten kto pracuje tj się dokłada do tego a nie legat. A dlaczego ja w PL mam hodować dzieci legatom?

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v