Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, dsbh napisał:

Jestem na stronie 900 ileś tam. Jest coś ciekawego do obecnej, czy wszystko po staremu 🤔 ?

po staremu 

2 godziny temu, jacus napisał:

prosiak 150 ? kiedy ostatnio kupowales ???

drogo u was - u nas za duza konkurencja ,po tyle nie ma szans sprzedac. nawet w krakowie jest sufit cenowy.

u mnie 200/250

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Mylisz się i to bardzo. Dzisiejsze rasy bardzo ciężko otłuścić,wiesz o co jest najwięcej pytań? O wędzoną lub peklowana słoninę.

Nie porównuj wyrobów z masarni do wyrobów domowych

potwierdzam dobrze gada 

• Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

musze kiedys w dino sprobowac wyrobow ,w biedronce nigdy nie kupowalem.

biedra teraz ma sporo od olewnika a to jest jedno z gorszych chyba na rynku , animexa  ma tez jest lepszy ale d*py tez nie urywa  a dino dalej ma ze swojej przetwórni takie srednie da się zjesc ale z chlebem tylko .                    Pamietajcie o jednym bez dobrego mięsa dobry wyrób nie wyjdzie  co by nie było to podstawa dobre składniki , rasa swiniaka tez ma zasadniczy wpływ na smak 

Opublikowano
8 godzin temu, soltys48 napisał:

Nie porównuj wyrobów z masarni do wyrobów domowych

Niby inne ale  rynek zbytu ten sam. W masarni chociaż pod kontrola sanepidu i z jakimis standardami a od chlopa jest poza kontrolą.

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, jarecki napisał:

rasa swiniaka tez ma zasadniczy wpływ na smak 

Na smak to obecnie coraz większy wpływ ma cena🤣 Tanie, albo darmowe smakuje najlepiej.🤣

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano

Polacy, czas się obudzić! Morawiecki tego za nas nie spłaci, tylko my wszyscy! Czy ktoś nas pytał o zgodę? 450 mln EUR, to po dzisiejszym kursie (1EUR = 4,70 PLN) jest "bagatela", tylko 2 mld 115mln PLN! Ministerstwo Finansów podpisało umowę pożyczki z Bankiem Rozwoju Rady Europy (BRRE) na kwotę 450 mln euro. Środki zostaną przeznaczone na finansowanie pomocy obywatelom Ukrainy. Wciąż za dużo upadlińskich szmat w przestrzeni publicznej na naszej ojczystej ziemi - zachowują się jak u siebie z widocznym przyzwoleniem.

shutterstock_2127072329-1024x683.jpg&fb_

306312761_929431088459766_73829064330616

305494163_114678718033784_24499084431813

• Like 1
Opublikowano

https://www.sadyogrody.pl/prawo_i_dotacje/104/od_2023_r_poziom_doplat_dla_rolnikow_od_hektara_bedzie_wyrownany,31633.html

"Zapowiedział, że "już od stycznia 2023 r. zostanie wyrównany poziom dopłat dla rolników, a więc jedna z naszych obietnic, którą złożyliśmy podczas Kongresu Polskiej Wsi zostanie zrealizowana".

"Wyrównamy, a nawet przekroczymy średni poziom dopłat dla rolnika od hektara w porównaniu do średniego poziomu dopłat w Unii Europejskiej" - zaznaczył szef rządu. Podkreślił, że dzięki temu "polski rolnik będzie miał nie grosze warunki, niż rolnik francuski, niemiecki - licząc w tej samej walucie, w tym samym euro".

Yyyyyyy no to co w końcu PiS obiecywał? Zrównanie dopłat do poziomu zachodnich, czy do poziomu średniego zachodnich? 

Opublikowano
8 minut temu, many13 napisał:

Polacy, czas się obudzić! Morawiecki tego za nas nie spłaci, tylko my wszyscy! Czy ktoś nas pytał o zgodę? 450 mln EUR, to po dzisiejszym kursie (1EUR = 4,70 PLN) jest "bagatela", tylko 2 mld 115mln PLN! Ministerstwo Finansów podpisało umowę pożyczki z Bankiem Rozwoju Rady Europy (BRRE) na kwotę 450 mln euro. Środki zostaną przeznaczone na finansowanie pomocy obywatelom Ukrainy. Wciąż za dużo upadlińskich szmat w przestrzeni publicznej na naszej ojczystej ziemi - zachowują się jak u siebie z widocznym przyzwoleniem.

shutterstock_2127072329-1024x683.jpg&fb_

306312761_929431088459766_73829064330616

305494163_114678718033784_24499084431813

O żesz sk***ysyny ogłupiałe. Tak to jest jak debile wybiorą debili do rzadzenia.  Oni za to powinni dostac dozywocie a cala sekta do delegalizacji

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Denwer napisał:

FcSffPFWQAApHzr?format=jpg&name=small

może ma dysortografię , a ty wyśmiewasz? 

Opublikowano
43 minuty temu, Ulman napisał:

Niby inne ale  rynek zbytu ten sam. W masarni chociaż pod kontrola sanepidu i z jakimis standardami a od chlopa jest poza kontrolą.

Nie do końca poza kontrolą,a tak nawiasem mówiąc wiesz jak wyglądają kontrolę sanepidu?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Tym postem udowodniłeś żę nie masz za bardzo wiedzy na temat hodowli zwierząt w polsce .

Opublikowano
32 minuty temu, soltys48 napisał:

Nie do końca poza kontrolą,a tak nawiasem mówiąc wiesz jak wyglądają kontrolę sanepidu?

Ja wiem. Ja wiem. Ano ładna brunetka, średniego wzrostu, dwoje dzieci , jeździ BMW x3, prywatnie zona absolwenta uczelni wojskowej.😂

• Haha 3
Opublikowano

Tu się grubo znowu mylisz te ceny i przykład który podałem jest pod pełną kontrola sanepidu i Inspekcji weterynaryjnej

• Like 1
Opublikowano

Tak tak a świnie latają na księżyc. 🤦‍♂️

Mam znajomego co pracuje w masarni i nieraz opowiada jak wygląda kontrola Weterynaryjna i sanepidu to woła o pomstę do nieba. 

Opublikowano
55 minut temu, mirro napisał:

Yyyyyyy no to co w końcu PiS obiecywał? Zrównanie dopłat do poziomu zachodnich, czy do poziomu średniego zachodnich? 

Te POmagdelenkowe szabesgoje gdzie mojżeszowe dogadały się z komuchamy cały czas kręcą i zwodzą nas Polaków. Dlaczego jesteśmy tacy naiwni i dajemy się bzykać od wyborów do wyborów? jeszcze przed wejściem do Junii nijaki mynyster rolnictwa Kalinowski rzekomo wynegocjował, że my Polscy rolnicy z chwilą akcesji otrzymamy 50% dopłat bezpośrednich w stosunku do rolników starej piętnastki. Przez trzy latka pula miała rosnąć o 5%, a następnie o 10% coby w roku 2012 osiągnąć finansowy poziom do farmerów zachodnich. Cały czas nas zwodzą, lawirują i kręcą na boku geszefty choćby z konkurencyjnym zbożem upadlińskim na junijne rynki podczas gdy ta upadlina nie jest państwem zrzeszonym a mamy przecież Szengen tz. zamknięte granice?. Gdzie te czasy gdy ruskie przywoziły swoje towary i można było nawet na piechotę śmigać do Brześcia po wyśmienitą wódeczkę OKEYKĘ. Eksport owoców, wszystko tętniło życiem a teraz stagnacja i widmo banderowca pochylonego nad tobą podczas snu?

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, PRIMO napisał:

Tak tak a świnie latają na księżyc. 🤦‍♂️

Mam znajomego co pracuje w masarni i nieraz opowiada jak wygląda kontrola Weterynaryjna i sanepidu to woła o pomstę do nieba. 

A u chlopa jest w ogole jakakolwiek kontrola? 

Opublikowano

To zart czy faktycznie jest oficjalny tweet ABW? 

Gdzie ty  tam widzisz  ABW  ???  problemy  ze wzrokiem ??  :D  :D  :D  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v