Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertuss napisał:

Wzrost to jest u nas oni wrócili do poziomu z maja. 

Tak  tak gamoniu   7,5   a 7,9    to nie wzrost    hehehe   tylko taki bezmózg  może pisać  takie  bzdury   jak ty    będę  miał niezły ubaw  jak  w październiku  będziesz tłumaczył  kolejny wzrost  inflacji  u  niemca  który  to  jak pisałeś  radzi  sobie  i  inflacja  miała spadać   :D  :D

Czyli  w lipcu  inflacja  u niemca  nie spadła  tylko wróciła  do  poziomu  z kwietnia  czy marca  :D  :D  

FbvnylZWYAAnARj?format=jpg&name=small

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
19 minut temu, galan99 napisał:

Pomoc za pomocą dla firm i gospodarstw kasa popłynie miliardami .

Nie czuję sie dotknięty jakąkolwiek pomocą. 😂

15 minut temu, galan99 napisał:

Państwo dopłaci tyle ile będzie potrzeba by rolnik kupił nawozy po 3,5 tyś .

Aaaaa to teraz cena akceptowalna już jest 3,5 tyś ?😂

15 minut temu, Denwer napisał:

Zbawca niemieckich kotów i obrońca niemieckich psów się znalazł. Co kużwa obchodzi ile niemieckich psów zabije się o swoją budę podczas tych pokazów.😂

Opublikowano

Tak zawsze było nic nowego .

Tylko rok 2020 wszystko wywrócił bo ceny pospadały sztucznie w jednym celu by teraz były wysokie a sprawił to Covid miał rozmach i był zaplanowany kilka lat wcześniej .

Opublikowano
14 minut temu, Denwer napisał:

będę  miał niezły ubaw  jak  w październiku  będziesz tłumaczył  kolejny wzrost  inflacji  u  niemca  który  to  jak pisałeś  radzi  sobie  i  inflacja  miała spadać   :D  :D

Nie będziesz miał ubawu, bo Niemcy wykorzystają tańszą Polską żywność aby utrzymać poziom cen akceptowalny dla swoich obywateli. A będzie tańsza, bo nikt z zachodu nie chce w tej chwili płacić drożej za nasze produkty. Oczywiście że im sprzedamy, bo jakoś trza zyć, a rózni9ca w kursie pozwala cokolwiek zarobić. Na Polskę ceny sie podniesie albo nie sprzeda wcale i będzie kolejna panika w sklepach. 

Święta wcale nie będą wesołe a wiosna przyszłego roku to będzie dla rolnictwa przyjebanie młotem w baniak. Ot tyle twojej radości.

Opublikowano
53 minuty temu, galan99 napisał:

Tym razem Niemcy .

Niemcy pomogą obywatelom. Dadzą im miliardy .

Koalicja kanclerza Niemiec Olafa Scholza przyjęła plan pomocy wart 65 mld euro, aby pomóc milionom firm i gospodarstw domowych poradzić sobie z gwałtownie rosnącymi cenami energii elektrycznej w czasie najcięższego kryzysu energetycznego w Europie od dziesięcioleci.

czekaj bo hubertus wyskoczy ze to wina pisu 

3 godziny temu, hubertuss napisał:

po pierwsze u Niemca inflacja rośnie wolniej niż u nas. A po drugie u Niemca wynosi mniej niż połowę tego co u nas.

w krajach najbardziej rozwijającymi  się jest największa inflacja...   jest większy popyt  

22 minuty temu, mirro napisał:

Zbawca niemieckich kotów i obrońca niemieckich psów się znalazł. Co kużwa obchodzi ile niemieckich psów zabije się o swoją budę podczas tych pokazów.😂

to tylko taka gra .... gdy pys się tracą nie wiedzą czemu .... ciapaci robią kebab .... teraz żeby ich odciążyć to fajerwerki 

Opublikowano
18 minut temu, galan99 napisał:

Pszenica 1600 zł wiec nawóz 3,5 tyś może być  tak zawsze kosztował do ceny pszenicy .

Tak zawsze było .

kiedyś pszenica było tak tona saletry 1200kg pszenicy dzisiaj 2500kg 2300kg   

Opublikowano
38 minut temu, mirro napisał:

Nie czuję sie dotknięty jakąkolwiek pomocą. 😂

To się poczujesz. Pomogą rozsądnie zagospodarować Twoje pieniądze🤭

Opublikowano
Roman176 napisał:

4 godziny temu, mirro napisał:

Żaden nieszczęśliwy. Znając wpływ alkoholu na prowadzenie pojazdów godzisz się na konsekwencje, którymi może być śmierć. Nieszczęściem jest to że nie przyjmujesz tego do wiadomości. Reszta to już tragedia.

co ty gadasz po wypiciu trzydziestce wychodzi ukryta opcja rewers hydrauliczny 

Rewers hydrauliczny? Tak się teraz mówi ma puszczenie bełta?

Opublikowano
galan99 napisał:

https://businessinsider.com.pl/finanse/niemcy-pomoga-obywatelom-dadza-im-miliardy/k5n7nqv Mi;jardy dla ludzi wiec i Polska to samo robi dopiero socjal będzie płyną . Kryzys energetyczny ma trwać do 2 lat wiec pomoce dla gospodarstw domowych będą bardzo duże przed wyborami . Firmy same sobie poradzą najwyżej padną .

To nie jest pomoc made in poland tylko germany. Nikt tychiliardów w takiej postaci jak w Polsce nie zobaczy a i jeszcze na pierwszym miejscu jest tam firmom... A ty coś bzdecisz iż firmy same...

No chyba, że poprzenoszą się do Niemiec to ok.

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Przeczytaj dobrze firmy w Polsce same będą musieli sobie poradzić .

Teraz mnie uspokoiłeś.

Kuźwa , mam pytanie i dylemat moralny. Czy mogę sprzedawać na Rosję?

Opublikowano
mirro napisał:

14 minut temu, Denwer napisał:

będę  miał niezły ubaw  jak  w październiku  będziesz tłumaczył  kolejny wzrost  inflacji  u  niemca  który  to  jak pisałeś  radzi  sobie  i  inflacja  miała spadać   :D  :D

Nie będziesz miał ubawu, bo Niemcy wykorzystają tańszą Polską żywność aby utrzymać poziom cen akceptowalny dla swoich obywateli. A będzie tańsza, bo nikt z zachodu nie chce w tej chwili płacić drożej za nasze produkty. Oczywiście że im sprzedamy, bo jakoś trza zyć, a rózni9ca w kursie pozwala cokolwiek zarobić. Na Polskę ceny sie podniesie albo nie sprzeda wcale i będzie kolejna panika w sklepach. 

Święta wcale nie będą wesołe a wiosna przyszłego roku to będzie dla rolnictwa przyjebanie młotem w baniak. Ot tyle twojej radości.

Yyyyy Nordis urealnił tak, że ludzie są w szoku - to wiesz - sprzeda się..

Opublikowano
mirro napisał:

2 minuty temu, galan99 napisał:

Przeczytaj dobrze firmy w Polsce same będą musieli sobie poradzić .

Teraz mnie uspokoiłeś.

Kuźwa , mam pytanie i dylemat moralny. Czy mogę sprzedawać na Rosję?

Jak płacą w ojro to działasz na osłabienie rubla - wtedy możesz

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

Zależy dla kogo.

Pewnie dla Pana Ministra.😂 

1 minutę temu, DTaras napisał:

ak płacą w ojro

Ojro albo dolar. Co chcesz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v