Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ostatnio mieszkanie malowałem w stolicy , okolo 40 metrów malarz chciał ponoć 2,2 tys zł    zrobiłem 1 dnia przez 13 godzi bo musiałem czekać az obeschnie i za darmo zrobiłem .

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jarecki napisał:

Ostatnio mieszkanie malowałem w stolicy , okolo 40 metrów malarz chciał ponoć 2,2 tys zł    zrobiłem 1 dnia przez 13 godzi bo musiałem czekać az obeschnie i za darmo zrobiłem .

To coś drogie te malowanie u was ;) 350zl płaciłem za pokój 20m2. A jakby było tych pokoi więcej, to malarz mówił że za 300 by jeden policzył. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Amerykanie stracili zaufanie do Polaków. "Nie było naszych służb .

Powiem tak .

Widzieliście zapewne wizytę Prezydenta Ukrainy w Ameryce , jaka Euforia , zachwyt na cały świat spiera Ukrainę .

A Polska robi strajki w kraju , utrudnia pomoc Ukrainie blokują pszenice z Ukrainy .

Zaraz Polska zostanie skrytykowana jako by spierała , Putina inni będą czerpać korzyści a nas odsuną . A Pomagaliśmy dużo a ceny pszenicy jak maja potanieć i tak potanieją . Wszystko w nie odpowiednim czasie się dzieje .

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Zaraz Polska zostanie skrytykowana jako by spierała , Putina inni będą czerpać korzyści a nas odsuną

I tak nas odsuną.🤣

Opublikowano
18 minut temu, mirro napisał:

Chciałem to samo zacytować byłeś pierwszy heheh.

Według informacji Radia ZET transport Wołodymyra Zełenskiego przez Polskę w czasie jego podróży do USA został przeprowadzony z pominięciem polskich służb i policji. Taka sytuacja miała być wynikiem wybuchu, do którego doszło w Komendzie Głównej Policji.

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

żeby zaraz media światowe  zmniejszają błotem blokady i inne sytuacje ,

Przecież za blokady odpowiedzialni są miłościwie panujący. Nikt nie neguje potrzeby transportu zboża, tylko pluje na debilizm rządzących którzy nie potrafią tego ogarną. Tu jest tylko wina rządu który okłamuje własnych obywateli iż ma to pod kontrolą.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

Spokojnych świąt bo wesołych ostatnio się dwuznacznie kojarzy

Z tej wesołości, to mi się wczoraj dach nad garażem złożył do środka. 

Opublikowano
20 minut temu, mirro napisał:

Przecież za blokady odpowiedzialni są miłościwie panujący. Nikt nie neguje potrzeby transportu zboża, tylko pluje na debilizm rządzących którzy nie potrafią tego ogarną. Tu jest tylko wina rządu który okłamuje własnych obywateli iż ma to pod kontrolą.

Tak to zrozumieć można ale, świat widzi to inaczej to Polacy na ulicach są nie rząd zgadza się .

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Region regionowi nie równy ale minimalną da się obejść i zapłacić mniej na śmieciówce. Więc minimalna do niczego oprócz propagandy nie jest potrzebna.

Co to jest umowa zlecenie ozusowana , moja żona tak ma .

2 minuty temu, mirro napisał:

Z tej wesołości, to mi się wczoraj dach nad garażem złożył do środka. 

Stary był ?

Opublikowano

No i składki wzrosną bo szkodowość wzrosła😕🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, mirro napisał:

Kużwa palec obcięty, dach zwiniety. Chyba już starczy na ten rok.🤣

to dla Ciebie linia wojennego frontu bezpieczniejsza jak własny podwórek

z resztą.... jak bym nie był dość leniwy i nie p..znął szufli w kąt po odśnieżeniu tylko połowy chodnika obok domu... ledwie zdążyłem zasiąść do kawy pojechała cała zaspa z dachu z 5m wys budynek od okapu dokładnie tam gdzie kilka minut wcześniej byłem (u mnie jakiś wiatr był i od zawietrznej zaspę na dachu usypało). Jak przed tym moim "odśnieżaniem? było na chodniku 30cm luźnego śniegu tak do dziś mimo odwilży leży tam tak z metr ubitego bo jakoś mi niesporo było jeszcze raz. dobrze że dach w miarę stromy i pod trapezówką bo to jeszcze przed deszczem było.
rynny posprawdzam gdzieś bliżej maja czy nie pogięło

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Co to jest umowa zlecenie ozusowana , moja żona tak ma .

To jest właśnie smieciowka, miał prezes KC PiS zlikwidować śmieciówki, ale jak widać na przykładzie twojej żony coś mu się nie udało ;)

Opublikowano (edytowane)

Umowa śmieciowa, śmieciówka – potoczne określenie umowy cywilnoprawnej zawartej między pracodawcą i pracownikiem mimo występowania stosunku pracy wymagającego zawarcia umowy o pracę. Tzw. śmieciówki są stosowane przez pracodawców zazwyczaj w celu ominięcia przepisów prawa pracy i obniżenia kosztów zatrudnienia.

Umowa śmieciowa jest korzystna z punktu widzenia wielu pracodawców. Otrzymują oni dodatkową, tymczasową kadrę pracowniczą, którą mogą w mgnienia oka zwolnić. Z drugiej zaś strony jest to umowa mniej zobowiązująca i – co istotne – może zostać również wypowiedziana przez niezadowolonego pracownika

wszyscy pracodawcy tak wolą ,pracownik jest jak rzecz , przedmiot , robot traktowana .

28 proc. wciąż pracuje na umowie cywilnoprawnej, a 23 proc. traci pracę. Jeśli na początku pracownik otrzymuje umowę o pracę na czas nieokreślony, ma znacznie większe szanse, że po trzech latach będzie również pracował na podstawie takiej umowy.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To jest właśnie smieciowka, miał prezes KC PiS zlikwidować śmieciówki, ale jak widać na przykładzie twojej żony coś mu się nie udało ;)

Potrącają jej zus , podatek , ubezp . tylko jakby mniej , stawkę godz. ma dobrą tylko brak urlopu płatnego , premii , paczek na św . 13 tki .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Widzieliście zapewne wizytę Prezydenta Ukrainy w Ameryce , jaka Euforia , zachwyt na cały świat spiera Ukrainę .

Ty jesteś tak naiwny że wierzysz w te obrazki? To tylko gesty i przedstawienie dla ludu.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Żeby tylko to było .

I tak nas odsuną

żeby zaraz media światowe  zmniejszają błotem blokady i inne sytuacje , nic dobrego nie zaczyna się dziać .

Właśnie bardzo dobrze zaczyna się dziać. Trzeba w pierwszej kolejności dbać o własny interes a nie o upainę.

43 minuty temu, galan99 napisał:

Tak to zrozumieć można ale, świat widzi to inaczej to Polacy na ulicach są nie rząd zgadza się .

Raczej nierząd PISowski czyli pospolity burdel.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Kolejny pomysł Macrona .

Tym razem poszedł o krok dalej i przedstawia propozycję "nowego porządku", który miałby dotyczyć nie tylko Rosji i Ukrainy, ale i całej Europy

Macron zadeklarował, że popiera strategię "absolutnej obrony Ukrainy", a jej zwycięstwo na polu walki powinno być zapisane w "nowym tekście, który powinien stworzyć podwaliny pod nowy porządek gwarantujący stabilność polityczną i bezpieczeństwo tego regionu i Europy .

Ameyka rozdaje karty jak by co .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v