Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wyborcy PIS są  wlasnie na takim poziomie. 

1 godzinę temu, nie napisał:

niemieckie i francuskie ceny energii biją kolejne rekordy zwiększając presję na konsumentów i przemysł, którzy już stoją w obliczu ogromnego wzrostu rachunków. Niemieckie ceny energii na przyszły rok wynoszą 725 euro za megawatogodzinęa a francuskie 880 euro

tania energia z atomu i z wiatraków  :D 

można by obniżyć cenę energii likwidując pozwolenia na emisję co2 ale eu nie chce tego zrobić gdyż najwięcej zyskałaby polska

Taa a my zylemy w swiecie PIS i swiatowe ceny na nas nie wpływają😂

U nas energia nie bije rekordów  tylko wladza stopuje produkcję azotu w trosce by chlopy za drogo nawozow nie nakupili.😆

Niemcy sobie poradzą  lepiej od nas.  Dzis bylo info ze Kanada odsyla im  turbiny do NS. 

Ile wynosily dotychczsowe ceny energii w Niemczech? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

@Ulman coś dla ciebie

"Obecnie w Polsce przebywa ponad 1,3 miliona uchodźców z Ukrainy, z czego 93 procent stanowią kobiety i dzieci, w tym kobiety 49 procent, a dzieci 44 procent - podał w czwartek wiceprezes Polskiego Funduszu Rozwoju Bartosz Marczuk. Jak przekazał, 638 tysięcy uchodźców to osoby w wieku produkcyjnych, 65 procent z nich pracuje.

Zaznaczył, że aż 74 procent uchodźców (971 tysięcy) ma nie więcej niż 39 lat.

Jak podał, spośród 580 tysięcy ukraińskich dzieci przebywających w Polsce najwięcej jest w wieku szkolnym (406 tysięcy), 118 tysięcy to dzieci w wieku przedszkolnym, a 55 tysięcy jest w wieku do dwóch lat."

zobaczymy jakie wnioski wyciągniesz 

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
3 godziny temu, pane napisał:

jesteś facio niestety takim samym faszystą jak oni byli przed laty z naciskiem na "byli"! Trzeba takich walić po łbie żeby go za wysoko nie podnosili

akurat w tym wypadku moge sie zgodzic - prac onuce trzeba zawsze i wszedzie.  u nas to maczetami by wypadalo ,na plask oczywiscie 😂.

nie jestem zwolennikiem -delikatnie mowiac- obecnje wladzy , ale w kwesti wschodniej  ich popieram .

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/po-sklada-wniosek-do-cba-poklosie-wesela-wiceministra-kaczmarczyka/y4cttxm,79cfc278

za pare dni zapewne dymisja-za glosno sie robi w internetach o tym

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/burza-po-hucznym-weselu-wiceministra-polityk-obozu-wladzy-zle-to-wyglada/djkd1cs,79cfc278

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, agromatik napisał:

zobaczymy jakie wnioski wyciągniesz 

Prof. Konrad Raczkowski: to nie jest fala migracji, tylko uchodźstwo wojenne - Polskie Radio 24 - polskieradio24.pl

Mniej więcej takie jak ten pan.

To wywiad o którym wczoraj pisałem. Warto posłuchać.

No i jeszcze perełka z linku który podałem

"Liczbę przebywających w Polsce ukraińskich uchodźców ministerstwo spraw wewnętrznych i administracji szacuje na podstawie wydanych numerów PESEL i logowań ukraińskich kart do sieci komórkowych.

Szacowanie na podstawie logowań do sieci komórkowych? To jest dowcip , kpina czy jakiś kompletny odlot. Takie dane to o kant d*py rozbić ale pewnie jest taki burdel że sami nie wiedza jak to policzyć i tylko to wymyślili.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
20 minut temu, jahooo napisał:

a dlaczego nie ? to mogą być bardziej wiarygodne dane o kartach SIM niż PESEL, kwestia tylko ich obrobienia

A jak taki szoszon swoją ukraińską kartę wywalił do kosza i korzysta z Plusa, Playa czy Orange ??

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

wyraźnie napisane - i logowań ukraińskich kart do sieci komórkowych. 

Na tej podstawie to mogą sobie nawet nie szacować ale wróżyć

No to wgl nie ma co szacować, nawet moi jak przyjeżdżają do pracy to kupują sobie startery naszych sieci, bo dużo tańsze są rozmowy na Ukrainę ;) 

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

wyraźnie napisane - i logowań ukraińskich kart do sieci komórkowych. 

Na tej podstawie to mogą sobie nawet nie szacować ale wróżyć

żeby kupić nasz starter  i go używać - trzeba podać dane osobowe

logowania ukraińskich kart można policzyć

wnioski o PESEL też są weryfikowane

zawsze istnieje jakiś niewielki margines błędu

Opublikowano (edytowane)

z rejestracji logowań korzysta wiele firm i instytucji , wystarczy umjejetnie te dane przeanalizować i daje to 90 % trafnosc oceny  ,  taką ciekawostką jest zbierany kod pocztowy przez markiety to jest potem wykorzystywane do nowych inwestycji .                   tak samo jak sondaże przedwyborcze mają 90 % skuteczność 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Starter może kupić ktokolwiek i bardzo wielu naszych ogłupiałych rodaków upaińcom takie zakupy robiło. Sieci komórkowe grubymi tysiącami te startery rozdawali a logowanie na kartach upaińskich operatorów to obecnie jakaś fanaberia jak moga mieć startery za darmochę. 

I moje ulubione cyferki -  wg ONZ z upainy uciekło ok 11 mln ludzi. Wierzysz że tylko 1,3 mln jest w Polsce skoro jesteśmy krajem który ich najwięcej przyjął?  A gdzie się podziało 9,7 mln? Dokąd się rozjechali? Taka masa ludzi nie przepadła bez sladu więc chyba musza być skupiska upaińskich uchodźców jeszcze większe jak u nas.

Opublikowano (edytowane)

ONZ  to już nie ma za bardzo jak brać na poważnie  to juz jest organizacja polityczna .         przed wybuchem wojny w Polsce przebywało kilka milionów ukrainców 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

czyli ze w szacunki ONZ  nie wieże .    Wczesniej nie zastanawiałem sie nad ONZ I NIE CHODZI MI O ich wyliczenie co do uchodzców z ukrainy ale o całokształt 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

wystarczy powiązać dane SIM z IMEI telefonu - one bardzo często najpierw logują się na kartach ukraińskich

jak ktoś jest negatywnie nastawiony do takich zestawień, to i tak go nie przekonam, nawet jakbym elaborat napisał, jak się to robi

Opublikowano (edytowane)

dane rządowe mogą być realne co do uchodzców bo nie kazdy się rejestruje jako uchodzca , a przebywa ukrainców w polsce na pewno kilka milonów  te 3-4 mln mogą być realne

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

O ile pracują a nie żyją na nasz koszt.

42 minuty temu, jahooo napisał:

wystarczy powiązać dane SIM z IMEI telefonu - one bardzo często najpierw logują się na kartach ukraińskich

Myślisz ze to robią skoro "szacują". Myślisz że ktokolwiek wie ilu ich wjechało przez inne państwa? 

@jarecki skoro ONZ ma złe dane to kto ma dobre? Kto wg ciebie steruje ONZ i dlaczego fałszują dane? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v