Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A w zamian oddaliśmy suwerenności i wolność czy było warto wniosków można było się spodziewać ile z tych zdiagnozowano udali się wyleczyć ? nasi dziadkowie żyli do 80 lat teraz większość nie dożyje emerytury

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

PO drugie - na jakiej podstawie twierdzisz że sprzęt Owsiaka jest zbędny bo i tak by go dostali.?

ja napisze żę sprzet kupowany przez owsiaka jest zbędny bo i tak by był , natomiast bardzo pomaga i daje komfort pracy zarówno lekarzom ale i podopiecznym . Zresztą Sam już to napisałeś .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Rogas71 napisał:

A w zamian oddaliśmy suwerenności i wolność czy było warto wniosków można było się spodziewać ile z tych zdiagnozowano udali się wyleczyć ? nasi dziadkowie żyli do 80 lat teraz większość nie dożyje emerytury

O suwerenność to miej pretensje do Lecha Kaczyńskiego który podpisał Traktat Lizboński 

Jeśli teraz zyja krócej to czemu rośnie średnia życia ?

Zobacz obraz źródłowy

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

O suwerenność to miej pretensje do Lecha Kaczyńskiego który podpisał Traktat Lizboński 

Jeśli teraz zyja krócej to czemu rośnie średnia życia ?

Zobacz obraz źródłowy

Umieralność małych dzieci jest mniejsza , to też ma wpływ na takie wykresy 

Opublikowano

Pewnie ma ale zwróć uwagę że i PIS i ZUS zgodnie twierdzą że długośc życia rośnie i emeryci żyją dłużej i ten trend się utrzyma. @Rogas71 pieprzy trzy po trzy ale nawet się nie zastanowi że z miejsca można jego wywód obalić.

Opublikowano
mirro napisał:

.😂 Proszę mi nie dziękować , bo włąśnie opracowałem strategię w kwestii, jak zniwelować propagandę rządu iz obnizka vat coś dała.  😂

Ano parafraza właśnie tak by wyglądała... Sama obniżka VAT jest deadline m gdzie usprawiedliwi się podwyżki z jakiegokolwiek powodu. Już pisałem na ten temat. A jakie to powody? Ano wzrost kosztów istnienia...

Opublikowano

Ale i tak będzie nagonka na markety ze wykorzystują biedny lud. Nie jest przy tym ważne że  musza jakoś sfinansować szybko rosnące koszty energii czy pracy. Lud będzie widział tylko jedną stronę medalu

Opublikowano
Ulman napisał:

A co ty tak skaczesz z z tematu na temat?  Rządzi PIS a nie Tusk więc oni odpowiadają za bałagan z Turowem

Jaki bałagan dobrze wiemy że to był tylko pretekst by UE miała swoich w polskim rządzie tyle że ludzie dobrze i h rządy pamiętają i głosu na nich nie oddadzą

Opublikowano
2 godziny temu, Rogas71 napisał:

ten sprzęt tak czy inaczej trafił by do szpitali a opowiadanie że tylko d,orki orkiestrze świątecznej niemocy został zakupiony to demagogia

Jeżeli coś kupiła Orkiestra, to jest kupione dzięki orkiestrze. Jeżeli orkiestra kupuje konsultująć się potencjalnymi odbiorcami, to znaczy że sprzęt nie zostałby kupiony, bo inaczej powiedzieliby "walcie się na ryj sami se kupimy". 

• Like 1
Opublikowano

Aaa jak jeszcze finansowany jest jakiś program badań?

Ulman napisał:

Czy ja dobrze rozumiem? Przez Turów miał paść rząd i rozpisanie nowych wyborów? 

Dziady na pewno nie zagłosują bo są kupieni socjalem i propagandą.

Widzisz. Podłość ludzka nie zna granic... podobnie jak fantazja.

Opublikowano
34 minuty temu, DTaras napisał:

A jakie to powody? Ano wzrost kosztów istnienia...

Czyli rząd zapewnia bezpiecznik, gdzie podniesienie cen po tym terminie bierze na swoją klatę. 😂

17 minut temu, DTaras napisał:

Aaa jak jeszcze finansowany jest jakiś program badań?

Z kasy za respiratory?🤣

14 godzin temu, Ursus932 napisał:

Moje pieniądze moja sprawa , wole dać na Caritas który też pomaga ludziom

Daj jednym i drugim. 😂

Opublikowano

Jeżeli idzie o kasidło za respiratory to program badawczy jest otwarty od 2016 roku.. Orkiestra Owsiaka natomiast kupuje sprzęt, na czym się wszyscy skupiają, oraz organizuje programy badań jak w tym roku albo np program finansowania pomp insulinowych dla dzieci gdzie tych pomp nie zrzuca się z helikoptera tylko trzeba objąć opieką każdego delikwenta. Wiem, że wiesz ale wiesz, inni nie wiedzą.

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Wiem, że wiesz ale wiesz, inni nie wiedzą.

Nie pomyślałem że głupim żartem mogę pogorszyć . Przepraszam. ( przeprosiny są na poważnie)

Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał:

Podły burżuju, kułaku wyciągający ręce po wdowi grosz. Jak Ci nie wstyd?😂

Ani ja burżuj ani kułak.  Podły kwestia oceny🤭

Wdowi grosz? U mleczarza i hodowcy byków?

Daj spokój. Tam lepiej jak na szparagówce🤣

Opublikowano

Myślę, że niczego nie pogorszyłeś zatem i przeprosiny niepotrzebne. Żart jest żart. Warto go odróżniać od plotki a tę od faktów. Można tu zaobserwować taki bias pecerception że żaden żart tego nie ruszy ale wywoła dyskusję - a to lepiej.

Agrest napisał:

Ani ja burżuj ani kułak.  Podły kwestia oceny🤭 Wdowi grosz? U mleczarza i hodowcy byków? Daj spokój. Tam lepiej jak na szparagówce🤣

Byki na mleko hoduje? A to pol linii partii?

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

"Obecnie samoloty NATO rozpoznają i przechwytują łączność rosyjskich jednostek koncentrujących się na obszarze Zachodniego Okręgu Wojskowego. Dzięki temu mogą zorientować się, jakie jednostki, w jakiej ilości i stanie gotowości bojowej Rosjanie zmobilizowali"

Artykuł wnosi więcej szkody niż pożytku. Jedyna ważna informacja to taka, że naszych samolotów ni ma. 

Bez tych samolotów jak się popatrzy na zdjęcia krążące po internecie to można wyczytać iż.

- sprzęt gromadzony od jakiegoś czasu prawdopodobnie ma załogi szkieletowe. 

- tam gdzie go postawili może stać, bo Ukraińcy nic mu nie zrobią. 

- nie widać składów paliwowych, logistyki poza tyłami pododziałów

Wniosek - to co tam stoi nie wejdzie z marszu A jeżeli ma weiść to trzeba szukać składów kolejowych z logistyką .

Czesanie radiowe nic nie da. Rosjanie tworzą na czas ćwiczeń nowe związki taktyczne i nic z tego nie wynika.

Opublikowano
Ulman napisał:

Tak po prawdzie to jak załoga takiego samolotu stwierdzi, że przestała wykrywać to co powinna wykryć to powinna wylądować i do gry wkroczyć artyleria... Zatem na B737 z pułapem 12500 bym nie liczył, Gulf ma jakiś sens CASA tylko do patroli zatem nie był to głupi pomysł w czasie gdzie trzeba wymyślić jak wykrywać i unieszkodliwiać drony w walce na odległość...

mirro napisał:

9 minut temu, Ulman napisał:

"Obecnie samoloty NATO rozpoznają i przechwytują łączność rosyjskich jednostek koncentrujących się na obszarze Zachodniego Okręgu Wojskowego. Dzięki temu mogą zorientować się, jakie jednostki, w jakiej ilości i stanie gotowości bojowej Rosjanie zmobilizowali"

Artykuł wnosi więcej szkody niż pożytku. Jedyna ważna informacja to taka, że naszych samolotów ni ma. 

Bez tych samolotów jak się popatrzy na zdjęcia krążące po internecie to można wyczytać iż.

- sprzęt gromadzony od jakiegoś czasu prawdopodobnie ma załogi szkieletowe. 

- tam gdzie go postawili może stać, bo Ukraińcy nic mu nie zrobią. 

- nie widać składów paliwowych, logistyki poza tyłami pododziałów

Wniosek - to co tam stoi nie wejdzie z marszu A jeżeli ma weiść to trzeba szukać składów kolejowych z logistyką .

Czesanie radiowe nic nie da. Rosjanie tworzą na czas ćwiczeń nowe związki taktyczne i nic z tego nie wynika.

A to druga strona medalu i gdzieś o braku zaopatrzenia pisałem. Przy czym oni mają w pip rurociągów i konwoi humanitarnych. Jak będą wiadomości o Dziwnych tworach w środku buszu to się pomyśli. Póki co Łukaszenko chce małymi środkami narobić syfu na granicy z Ukrainą - wkręcania filmów ciąg dalszy.

Opublikowano
28 minut temu, DTaras napisał:

Byki na mleko hoduje? A to pol linii partii?

Dla równowagi w przyrodzie. 

Krowa nie może mieć monopolu na bycie molestowaną🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v