Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, racyl napisał:

Nie tylko Twoje

no twoje na pewno 

4 minuty temu, Ulman napisał:

a co robi?

polityczny awanturnik  tam za posiadanie narkotyków grozi kara śmierci za łapówkarstwo za oszustwa podatkowe 

ty byś wp***dol dostał patykiem czy czym tam reformują 

Opublikowano (edytowane)

To @racyl narkotykami handluje i łapówki daje w Singapurze?  Pewnie znowu ci się w pijackim widzie coś uroiło😆

Napij sie Roman byś miał siłę wzmacnać socjalizm w imieniu Polskiej Zjednoczonej Prawicy  Robotniczej🤣

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, Roman176 napisał:

a rządziła komuna , jednym się marzy .. zapomniałeś dodać ze za to co robisz czekała by cię tam kara śmierci jestem za 

Narzekali że Pawlak złe umowy podpisał a teraz okazuje się że dobre były ??

Tak się kłamstwem ludzi karmi i wygrywa wybory

Opublikowano

"Co mamy na Broniarza" oraz "nauczyciele zostaną poniżeni falą hejtu". Wyciekły nowe maile

Nowa odsłona afery mailowej mówi o planach ataku medialnego na Sławomira Broniarza - szefa Związku Nauczycielstwa Polskiego. Z maila, który ma pochodzić ze skrzynki Michała Dworczyka, wynika, że współpracownicy premiera planowali przystąpić do niego w 2019 r. - w trakcie kampanii wyborczej przed ostatnimi wyborami europarlamentarnymi. Kolejny mail ujawnia ocenę Strajku Nauczycieli. Pada tam zdanie: "Nauczyciele jako grupa w następnych kilkudziesięciu godzinach zostaną dobici i poniżeni falą hejtu".

Opublikowano

"Ciekawie działa propaganda TVP. Pewien robotnik wykańczał mi łazienkę i zobaczył na ekranie Broniarza. Zaczął intensywnie mu złorzeczyć. Zadałem proste pytanie - Kim jest ten człowiek? Odpowiedź - No... Ten... No... Ten co źle robi..."

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Roman176 napisał:

chodziło mi o twoim Singapurze  ty byś już nie żył a @Ulman  dziennie wp***dol patykiem 15 uderzeń kijem minimum 

bo lubię znowu inteligencja szwankuje ? 

Marzenia nieuka ułomnego intelektualnie i emocjonalnie zaprawdę ciekawe są🤣

Co lubisz?

7 minut temu, Roman176 napisał:

@Ulman  @racyl  jak jesteście tacy dobrzy w sieci klejeniu  bzdur znajcie mi link z egzekucji na żywo 

https://i1.jbzd.com.pl/contents/2022/01/h6keMm1Y9ZaxUfIes7Cv0CHDUReY7MhP.mp4

uwaga drastyczne odcinanie głowy 

No ale co z tego? Jaki to ma związek z tym że Singapur dobrze robił inwestując w elitę a nie w robolstwo od łopaty jako czyni lewacki PIS?

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, racyl napisał:

Narzekali że Pawlak złe umowy podpisał a teraz okazuje się że dobre były ??

Tak się kłamstwem ludzi karmi i wygrywa wybory

Kosiniak oczekuje przeprosin dla Tuska i Pawlaka w sprawie cen gazu i może jeszcze podziękowań dla siebie za wydłużenie wieku emerytalnego i opierdolenie mi offe ?

2 minuty temu, Ulman napisał:

No ale co z tego? Jaki to ma związek z tym że Singapur dobrze robił inwestując w elitę a nie w robolstwo od łopaty jako czyni lewacki PIS?

nigdzie tego nie znalazłem tylko pisze ze dopłacali do biznesu pomysłów itp .. a jak pis pompował tarcze to ci się nie podobało ? 

Opublikowano

"Jakie wyrównania? Wczoraj na moje konto wpłynęła emerytura o 720 zł niższa niż w grudniu. Mam 14 600 zł emerytury. Skąd tak dużo? Pracowałem 48,5 roku. Przez 7 lat teoretycznie mogłem odbierać emeryturę, 6 - 8 tys brutto w zależności od roku. Do późniejszego przejścia na emeryturę ponad 500 tys zł brutto!! Pracowałem jednak dalej nie pobierając emerytury i żyjąc z pensji, powiększając w ten sposób kapitał zachęcony przez rząd. Teraz gdy chcę odebrać w formie emerytury moje zarobione i ODŁOŻONE pieniądze stwierdza się iż mam za dużo i mi się część odbiera. Podobno idą na fundusz zdrowia, ale ten w budżecie na 2022 nie został o pobrane od na dodatkowo składki powiększony. Może bym się z tym pogodził jeśli miałbym za to odpowiedni dostęp do świadczeń zdrowotnych. Przecież odprowadzam teraz 1314 zł miesięcznie. Niestety chodzę i pewnie będę chodzić do specjalistów i badań prywatnie bo powszechnie znane są terminy przyjęć w ramach NFZ. Czuję się oszukany."

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

Kosiniak oczekuje przeprosin dla Tuska i Pawlaka w sprawie cen gazu i może jeszcze podziękowań dla siebie za wydłużenie wieku emerytalnego i opierdolenie mi offe ?

Ofe - Najlepsze memy, zdjęcia, gify i obrazki - KWEJK.pl

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

Jakie wyrównania? Wczoraj na moje konto wpłynęła emerytura o 720 zł niższa niż w grudniu. Mam 14 600 zł emerytury. Skąd tak dużo? Pracowałem 48,5 roku. Przez 7 lat teoretycznie mogłem odbierać emeryturę, 6 - 8 tys brutto w zależności od roku. Do późniejszego przejścia na emeryturę ponad 500 tys zł brutto!! Pracowałem jednak dalej nie pobierając emerytury i żyjąc z pensji, powiększając w ten sposób kapitał zachęcony przez rząd. Teraz gdy chcę odebrać w formie emerytury moje zarobione i ODŁOŻONE pieniądze stwierdza się iż mam za dużo i mi się część odbiera. Podobno idą na fundusz zdrowia, ale ten w budżecie na 2022 nie został o pobrane od na dodatkowo składki powiększony. Może bym się z tym pogodził jeśli miałbym za to odpowiedni dostęp do świadczeń zdrowotnych. Przecież odprowadzam teraz 1314 zł miesięcznie. Niestety chodzę i pewnie będę chodzić do specjalistów i badań prywatnie bo powszechnie znane są terminy przyjęć w ramach NFZ. Czuję się oszukany."

Stan Wojenny "kulturalnym wydarzeniem"? Memy znów zalały internet:  "Przepraszam, czy przyp***lić?" [FOTO] | wMeritum.pl

Opublikowano

"Pracuje w dwóch miejscach po 3 godziny dziennie, zarabiam w każdym z tych miejsc po 400zł miesięcznie, i jeszcze nowy ład zabrał mi z tego 150zł.... co jeszcze musi się stać, aby Polak podniósł głowę..."

Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

Romuś co z tego zrobiono ?  🤣🤣🤣

Popieramy Premiera Mateusza Morawieckiego on Twitter: "Po wielkim wsparciu  finansowym w ramach Tarczy, rząd skokowo obniżka podatki przedsiębiorcom  dzięki #estońskiCIT ❗ To szansa przeznaczenia dodatkowych pieniędzy na  rozwój i nowe miejsca pracy

Po co pytasz?  Nie dostaniesz odpowiedzi. Lud nie rozumuje samodzielnie tylko przyswaja info z plakatów , memów i TVPis. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v