Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

pokazuje tylko że takim jak Ty najemnikom oderwanym od rzeczywistości ciągle jest mało

Zostanie tylko ze 2 firmy obroty im wzrosną o 200 % i będą działać i ludzie zarobią . Zamiast 10 firm wystarczy 2 firmy .

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał:

Zostanie tylko ze 2 firmy obroty im wzrosną o 200 % i będą działać i ludzie zarobią . Zamiast 10 firm wystarczy 2 firmy .

Poczytaj sobie co to jest monopol i jak działa, tylko nie pomyl ze sklepem monopolowym xD Już mamy taką sytuację w skupie owoców, że rynkiem rządzą 3 czy 4 firmy, i widać efekty jak to działa ...

A już najlepszy przykład twojej myśli ekonomicznej to gaz z Rosji xD Nie ma co, super sytuacja xD Dzięki temu mamy tak tanie nawozy ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał:

tenor.gif

brak słów na takiego gigantu umysłowego 😂

Edytowane przez racyl
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Rogas71 napisał:

Nie ma co gdybać tak dobrze jak za PiS to rolnicy mieli  tylko za Gierka a że narzekać zawsze możesz

Oo masz rację "MIELI ".🤨

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Już mamy taką sytuację w skupie owoców, że rynkiem rządzą 3 czy 4 firmy, i widać efekty jak to działa ...

Te firmy działają w dużo większej skali niż krajowa. 

Opublikowano

A jak tam z płatnościami w repolonizowanym byłym Hortex Ryki? Jest kto na forum co ma jakie wiadomości?

A jak tam z płatnościami w repolonizowanym byłym Hortex Ryki? Jest kto na forum co ma jakie wiadomości?

Opublikowano

Czas wprowadzić oficjalny Rachunek Zysków i Strat Polski. W tym rachunku trzeba uwzględnić straty likwidacji polskiego przemysłu, rolnictwa, a teraz energetyki. Dziś dokonuje się niszczenia polskiej energetyki i podporządkowania nas IV Rzeszy nazywanej prześmiewczo UE. Proces sprzedaży energetyki jest łudząco podobny do tego wykonanego wcześniej z likwidacją Telekomunikacji Polskiej. Podział na spółki i spółeczki, a nastèpnie przekupienie działaczy związkowych. Mamy do czynienia z powolną likwidacją Polski. Odbywa się ona na naszych oczach. Z końcem 2919 roku PIS zmienił strategię i zrezygnował z obrony Polski. To są fakty, które potwierdzają, że Program PIS nie jest realizowany, a wprost przeciwnie. Polacy zostali zdradzeni. Reasumując musimy pilnie przygotować plan wyjścia z UE. To ostatni dzwonek.

17800257_1222811524498754_3475585615131528497_n.jpg

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Loo matko co tu się wyprawia? Jakiś festiwal socjalistyczno narodowej głupoty się zaczął? 

Jeden chce by rząd zarządzał finansami pracodawcy, inny wychodzić z UE, ale nie wiadomo na jakich warunkach i tylko dlatego że mu się Timermans nie podoba, trzeci chce rozpieprzyc UE dla samego rozpieprzenia, Rogas trafnie i z entuzjazmem  przyrównuje PIS do PRLu, a galan pisze rzeczy które się wykluczają. Tak was ruszył ten burdel z polskim wałem ze takie ruchawki dostaliście? 

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, many13 napisał:

Z końcem 2919 roku PIS zmienił strategię i zrezygnował z obrony Polski.

a to ty z przyszłości przybyłeś, czy tylko przewidujesz co za 900 lat będzie?

@racyl, a czemu nowe konto masz?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

Teraz jak Kaczyński potomkiem Chrobrego 

Prędzej jakiegoś czyściciela wychodka Chrobrego. 🤨

2 minuty temu, racyl napisał:

Nowy Ja 😁

Nowy Ty a dalej te stare bzdury powielasz. 🤭

Opublikowano
20 minut temu, many13 napisał:

Reasumując musimy pilnie przygotować plan wyjścia z UE. To ostatni dzwonek.

Plan jest taki, że zabieramy im krew i ziemniaki.

Opublikowano

Poseł Kazimierz Smoliński wygadał się w Polsacie, że PiS planuje wprowadzić ceny regulowane na żywność. No muszę przyznać, że PiSowi szybko idzie powrót do komuny. Kiedy kartki na jedzenie? Gospodarka centralna zdaje się że to już było po wojnie super wracamy pełną gębą do metod PRL Pamiętam te czasy - chodziłem do elektronika na gen. Zajączka w W-awie i w drodze do rodzinnej wioski przywoziłem  kartkowe warszawskie wędliny - były pycha.

kartki (2).jpg

kartka.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v