Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, racyl napisał:

Jarek Kaczyński kuzyn Chrobrego 😂😂😂

Słyszeli Jarek jest Wieli Pan Szlachcic a wam przez chamskie gardła nie może to przejść , chcenie się równać z Wielkim Panem nie godzi się nowy ład sprowadzi nie jednego tam gdzie jego miejsce w społeczności przynależy . Nigdy ze sługi nie będzie się Panem .

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

uratowana a uszczuplony budżet państwa zbilansują rosnące obroty byle tylko socjalu nie napędzać zanim te podatki się przywróci.
Gdyby jednak nie pykło i kryzys się pogłębił to oczywiście obecna klika popłynie a następni odziedziczą pusty budżet i w zastanych realiach fiskalnych też długo nie porządzą bo będą musieli ... w zasadzie to mechanizmy ozdrowieńcze w gospodarce zadziałają i tak,

U mnie będzie tak. Jak sprzedam towaru za 100 tyś , to z automatu muszę odprowadzić prawie 30 tyś w podatku. 

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

poczytałem kilka ostatnich stron i gdyby nie limit lajków bo wypadało by po kolei wszystkim jak leci za poważne traktowanie tematu bo i memy znikły i personalne prymitywne podjazdy.... na prawdę ciekawy temat się zrobił ta polityka na AF.

Bo to ogólnie ciekawy temat jest a folklor taki tutaj , to podjazdy.😂

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

Jarek Kaczyński kuzyn Chrobrego 😂😂😂

Co w tym dziwnego? Mamy tu na forum kolegę który szczycił się udokumentowanym pochodzeniem od linii królów Polski.  Brakło mi odwagi zapytać czy z prawego łoża🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Co w tym dziwnego?

Biorąc pod uwagę że Imperium Osmańskie osiedlało Żydów na zajmowanych terenach a ponoć Pan Kaczyński szczyci się pochodzeniem z tamtych rejonów, to chyba bliżej mu do ..... ( z całym szacunkiem) niż Chrobrego.😂

Opublikowano

Nigdy nie wiesz kiedy i gdzie ki ch.j wodę mąci😁

A może to była tylko taka dygresja że on jak i Chrobry na banknocie widniał będzie np 5000zł???🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Czyli jak podatki są niskie to jest źle? Przecież dzięki temu ci zostanie więcej w kieszeni

@galan99 zostaje dopiero jak PIS mu wydzieli i da miska +

1. Podwyżki cen gazu to wina PiS !!!!!!!!!!

2. Tusk chronił Polaków przed podwyżkami klauzulą cenową z 2012 kontraktu jamalskiego.

3. Kaczyński, Sasin, Naimski, Kowalski i Kwieciński doprowadzili do likwidacji klauzuli Tuska.

4. Wtedy Putin podwyższył ceny gazu o kilkaset procent.

Opublikowano (edytowane)

Leniwi zawsze będą lubić jak im coś ktoś pozornie za darmo daję, nawet nie  będą się zastanawiać po co ktoś im to daje 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano
6 godzin temu, many13 napisał:

Po obejrzeniu filmu jestem w szoku - systematyczne odbieranie polskiej ziemi Polakom przez warszawskich szabesgoi w interesie tajnowojennych  mocodawców W imię czego tworzy się takie  ustawy pozbywające bytu miejscowych ziomków?. Intencją ustawy z z 2011 roku było włączenie państwa  w dystrybucję popegerowskiej  ziemi - czy to zmowa tych magdelenkowych  POgrobowców?. Preferując gospodarstwa do 300 ha  czy tak ma wyglądać struktura ziemi w naszym kraju?. Marek sawicki pomysłodawca ustawy zakłamany obrońca małych gospodarstw problemu nie widzi. Wyłączając z gospodarstw 30% areału od Spółek Pracowniczych dobrze zorganizowanych na bazie byłych PGR-ów doprowadza się do odgórnie przemyślanego ich bankructwa. Po zakończonym okresie dzierżawy  ludziom którzy wpłacali udziały,  brali kredyty w bankach, modernizowali parki maszynowe pracującym ludziom grozi bankructwo. Co dalej?. Czy można pomóc ludziom pozbawionym równości wobec prawa. I pomyśleć, że do tego doprowadzili POlitycy PSL wspólnie z Tyskowymi liberałami. Kiedy  władza pisdowska pochyli się nad tematem podejmując zmiany legislacyjne. Obawiam się, ze nigdy - przecież ONY szykują ten kra dla swoich ziomali znad Synaja.

dla mnie to była  największa PArtia złodziei .. Niemcom oddali całe pomorze  opolskie itp ... a wielkie gospodarstwa polskie ro***erdolić .....   dlatego wina Tuska działa jak lep na muchy bo to prawda 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, racyl napisał:

Leniwi zawsze będą lubić jak im coś ktoś pozornie za darmo daję, nawet nie  będą się zastanawiać po co ktoś im to daje 😂

z 700 zł podatku mam 478zł  wiec skończ pisać pierdoł 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał:

z 700 zł podatku mam 478zł  wiec skocz pisać pierdoł 

A jaką miałeś składkę zdrowotną, a jaką masz teraz ?? Bez sensu wyciąganie jest jednej składowej, trzeba podsumować całe obciążenie pracy przez państwo, wtedy to ma jakiś sens. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

dlatego wina Tuska działa jak lep na muchy bo to prawda 

Ty nawet tak prostego powiedzenia nie umiesz poprawnie i sensownie użyć więc o czym ty chcesz dyskutować?

5 minut temu, Roman176 napisał:

z 700 zł podatku mam 478zł  wiec skończ pisać pierdoł 

Jakiego podatku masz tyle?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Roman176 napisał:

widziałeś kto płacze generały, mazguły itp 

A czego mają oni płakać ?, jak płacili składki, ktoś im naliczył emeryturę a teraz z taką łatwością im się to zabiera, jest to normalne wg ciebie ?

Edytowane przez racyl
Opublikowano
racyl napisał:

Ty naprawdę jesteś tak głupi czy tylko udajesz bo Ci ktoś płaci 😜? https://businessinsider.com.pl/gospodarka/inflacja-w-niemczech-ma-byc-tarcza-solidarnosciowa/mc63pxh

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@Rogas71  rozumiesz co piszesz ? podważasz istnienie inflacji w polsce ?, w kieszeni pewnie nic ci nie ubywa 😂

W sklepach te same ceny pewnie masz 🤣

Do niemiec się porównywać się mu zachciało 🤣

Zdjęcie

Edytowane przez racyl
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Sekta używa argumentów dla idiotów bo ich tak traktują 

Zaraz ci napisze że wszystko jest ok bo prześcigamy Niemcy nie tylko w pkb ale też w inflacji🤣

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v