Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, skywalker89 napisał(a):

Co wziales w jakiej wersji i ile kasy ?

N 135 versu 

450 netto  

Z wyposazenia 

Przedni tuz bez wałka

Oswietlenie premium

Fotel kierowcy tez evolution  dle dls pasazera juz Dali podstawke do pisania

Oswietlenie premium

Pompa ta wielotłoczkowa o wydajnosci 160 l

Hamulce pneumatyczne dwuobwodowe ale jak pisałem do moich przyczrp muszę dołozyc przewód na  jednoobwodowe

Klimatyzacja

Amortyzowans przednia os. W sumie pierwszy raz jezdze z takim  udogodnieniem I jak ns raxie jest super 

Opony treleborg r38 na 650

Cięgło hydrauliczne.

Jak na ten moment to tylko 52 godziny a jak go odbierałem to miał 7

Nie ma zegarów z przodu . Przeniesli na super boczny

Nie na prawych  drzwi otwieranych.

Z głównych rzeczy to tyle.

Chce  do niego dokupic  jakiegos bezorkowca  mam na mysli 2.5 m I nie wiem  czy 7 łsp czy da radę 9

No I agregat uprawowo siewny  potrzebuję / mysle o potinger albo horsh 

Był yo placing ciągnik. Nie ma zadnyvh obciazników/ na podmokłych polikwidowanych łakach gdzie  bobry zalewaja to zachowuje sie gorzej anizeli farmtrac.  Farmtrac mam z turem i rozbijam łyżką tamy . Valtra siada.  Parę razy obróci kołami  I prawie zawieszona

I jeszcze to automatyczne  rozłączanie napędu na 4 koła jak sie narzedzie na podnosnikiem podnosi.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, slavik80 napisał(a):

N 135 versu 

450 netto  

Z wyposazenia 

Przedni tuz bez wałka

Oswietlenie premium

Fotel kierowcy tez evolution  dle dls pasazera juz Dali podstawke do pisania

Oswietlenie premium

Pompa ta wielotłoczkowa o wydajnosci 160 l

Hamulce pneumatyczne dwuobwodowe ale jak pisałem do moich przyczrp muszę dołozyc przewód na  jednoobwodowe

Klimatyzacja

Amortyzowans przednia os. W sumie pierwszy raz jezdze z takim  udogodnieniem I jak ns raxie jest super 

Opony treleborg r38 na 650

Cięgło hydrauliczne.

Jak na ten moment to tylko 52 godziny a jak go odbierałem to miał 7

Nie ma zegarów z przodu . Przeniesli na super boczny

Nie na prawych  drzwi otwieranych.

Z głównych rzeczy to tyle.

Chce  do niego dokupic  jakiegos bezorkowca  mam na mysli 2.5 m I nie wiem  czy 7 łsp czy da radę 9

No I agregat uprawowo siewny  potrzebuję / mysle o potinger albo horsh 

Był yo placing ciągnik. Nie ma zadnyvh obciazników/ na podmokłych polikwidowanych łakach gdzie  bobry zalewaja to zachowuje sie gorzej anizeli farmtrac.  Farmtrac mam z turem i rozbijam łyżką tamy . Valtra siada.  Parę razy obróci kołami  I prawie zawieszona

I jeszcze to automatyczne  rozłączanie napędu na 4 koła jak sie narzedzie na podnosnikiem podnosi.

bezorkowiec 9 łap będzie dawać rade na styk(polecam euromasz, za 25k netto kupilem takiego z wałem dyskowym), na górkach/glinkach będzie z 6,5km/h ciągnąć.. wgrasz mapke z większego modelu i będzie latać lepiej

z tym rozłączaniem napędy pierwszy raz słysze, masz versu to tam wszystko pewnie w monitorze, może jest jakies ustawienie? ja mam przycisk kołyskowy i na srodku jest auto to pewnie to co mówisz a jak dalej klikniesz to jest cały czas załączony

ja się zaje*bałem z bezorkowcem ale to w świeżo likwidowanym źródełku w dole pola od rowu... jednak tu masz 6,5t wagi a farmtrack ile, z 4,5t? 

a zestaw.. sprzedam Ci może swojego kongskilde mechanicznego z 2015r redlice podwójne talerzowe, bezorka nie jest żadnym problemem. Ale do niego musisz z przodu powiesić z 1200kg obciąznika bo na górkach z mniejszym balastem i pełnym zasypem potrafi bujnąć..

Edytowane przez skywalker89
  • Thanks 1
Opublikowano
15 godzin temu, slavik80 napisał(a):

Nid eudm kolego  jak to liczysz.  Pierwszy przegląd na 50-100 godzin. Zrobiony na 52 godziny. 

Następny planowany na 600 godzin I 1200 ja uwazam ze w silniku powinno się częsciej wymienuiac

IMG-20251029-WA0010.jpg

G była z 2022 roku I z ceny nic nie chcieli zejsc / fla nich nowy ciągnik bo fabryczny a dla  mnie 3 letni nieuzywany. Samo to instrukcja podaje ze zbiornik paliwa ma byc pełny jezeli ciągnik nie jest uzywany ponat 3 muesiące a w agricola rezerwa.

Mam N w sumie 20 tys drozej ale rok produkcji 2024 ale zamiast siedzenie fla pasazera Dali podstawkę do pisania.. dla porównania agricola 3.5 zł km liczony w obie strony

W raifaisen 2.5 zł/km I ma byc na fakturze liczone s jedną strone. Po święcie ma przyjsc faktura to sie zobaczy. 

Autocasco w Generali wyszło 2500 a w Warta gdzie mam inne polisy chcieli 4200

wymieniali wszystkie filtry ? te w hydraulice też?

Pierwszy raz się spotykam że baniek nie zostawiają tylko odmierzają na litry. 

Opublikowano
22 minuty temu, kibix napisał(a):

Pierwszy raz się spotykam że baniek nie zostawiają tylko odmierzają na litry. 

Pierwszy  raz servisowana była 

Te filtry to według producenta.  Jsk umawiałem servis to pytanie o Vin I oni sobie na valtra connect sprawdzili. Z tego co mówił to sa zestawy dedykowane servisu danego modelu  I tam są filtry .

Olej ten co spuszczał to syn mówił ze zostawił. Nie wiem jak oni to kupują . U Mnie to kłopot/zamieszanie bo sprzedawca stracił uprawnienia do servisów gwarancyjnych... oczywiscie w momencie  sprzedazy nic nie mówili ba nawet serwis był zaplanowany aby odbył się przed 26 sierpnia ..

5 godzin temu, robert1226 napisał(a):

A co z tym rozłączaniem napędu bo ta napisałeś że nie wiadomo czy ty tym się cieszysz czy ci przeszkadza .

Jechałem z talerzówka.  Załączony napęd na 4 koła czuję ze "siada" chcę mu ulzyc I podnoszę talerzówka I w tym momencie rozłącza  nspęd na 4 jedno tylne koło grzebnie  trochę- wyryje jamę ciãgnik sie przechylił I... po linkę I drugi ciągnik trzeba isć.

Na pewno jest to spore udogodnienie na uwrociach bo po co ma ciągnąc na 4 ale jak wiadomo ze mozna ugrząść to lepiej bzi tej opcji z zapamietywaniem  rozłączanirm napędu po podniesieniu podnosnika.

2 godziny temu, alfa napisał(a):

Nowy Deutz fahr z silnikiem fpt i np Claas nowy który chyba pozamiatał wyciszeniem 66 dB 

Toż deutz  do niedawna dawał silniki fo fendów I bodajze do zetora a teraz przeszli na silniki  fpt. 

Valtra ma taką przestrzeń pomięzy maską silnika a kabiną I jest stosunkowo cicho mozna przez telefonu rozmawiac.

Opublikowano

Musisz mieć włączoną opcję rozłączania napędu przy podniesionym tuzie. Jest też opcja załączenia napędu na ,,stałe”. Czyli co byś nie robił to i tak napęd będzie włączony. 
Inna sprawa że ten napęd powinien się wyłączyć przy max podniesieniu tuza. U mnie tak jest w steyr i w prawie 20 letnim mc cormicku działa to tak samo. Chyba że masz możliwość konfiguracji kiedy ten napęd ma się rozłączyć. Masz monitor ? 

Opublikowano
2 godziny temu, skywalker89 napisał(a):

sprzedam Ci może swojego kongskilde mechanicznego z 2015r redlice podwójne talerzowe, bezorka nie jest żadnym problemem. Ale do niego musisz z przodu powiesić z 1200kg obciąznika

U mnie  był 7 lipca grad i plony słabiutkie. Fasoli nawet nie zebrałem tylko talerzówka. 

Nie miałem ubezpieczenia takze zakupy do gospodarstwa to po kolejnych zniwach. Masz go na bronie  wirowej czy talerzowej?

3 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

Chyba że masz możliwość konfiguracji kiedy ten napęd ma się rozłączyć. Masz monitor ? 

Jest monitor a nawet 2

Jest jeden na słupku bocznym I tsm są tylko parametry  pracy ciągnika a ten ekrsn przy przekładni Jest właśnie z ustawieniami. Niby ekran intuicyjny ale.. jeszcze muszę praktyki nabrać.

Dobrze się pracuje bo w transporcie mozna włączyc amortyzację podnosnika a epolu zmienic zskresy jsk ma wysoko I szybko ponosic /opudzczac maszynę

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, slavik80 napisał(a):

Te filtry to według producenta.  Jsk umawiałem servis to pytanie o Vin I oni sobie na valtra connect sprawdzili. Z tego co mówił to sa zestawy dedykowane servisu danego modelu  I tam są filtry .

Olej ten co spuszczał to syn mówił ze zostawił. Nie wiem jak oni to kupują . U Mnie to kłopot/zamieszanie bo sprzedawca stracił uprawnienia do servisów gwarancyjnych... oczywiscie w momencie  sprzedazy nic nie mówili ba nawet serwis był zaplanowany aby odbył się przed 26 sierpnia ..

Jechałem z talerzówka.  Załączony napęd na 4 koła czuję ze "siada" chcę mu ulzyc I podnoszę talerzówka I w tym momencie rozłącza  nspęd na 4 jedno tylne koło grzebnie  trochę- wyryje jamę ciãgnik sie przechylił I... po linkę I drugi ciągnik trzeba isć.

Na pewno jest to spore udogodnienie na uwrociach bo po co ma ciągnąc na 4 ale jak wiadomo ze mozna ugrząść to lepiej bzi tej opcji z zapamietywaniem  rozłączanirm napędu po podniesieniu podnosnika.

Toż deutz  do niedawna dawał silniki fo fendów I bodajze do zetora a teraz przeszli na silniki  fpt. 

Valtra ma taką przestrzeń pomięzy maską silnika a kabiną I jest stosunkowo cicho mozna przez telefonu rozmawiac.

Deutz który produkuje silniki a Deutz fahr czyli sdf to obecnie dwie różne firmy 

Ale te pojemności to masakra jakaś 6,7 litra i 300 koni tak samo w CNh ciemno widać przyszłość 

Edytowane przez Matmen
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, slavik80 napisał(a):

Valtra g105 mierzyli to 75 dB ma głośność a 66 w Claas to jest mistrzostwo świata 

Opublikowano
29 minut temu, Matmen napisał(a):

Deutz który produkuje silniki a Deutz fahr czyli sdf to obecnie dwie różne firmy 

Ale te pojemności to masakra jakaś 6,7 litra i 300 koni tak samo w CNh ciemno widać przyszłość 

W valtrze juz t175 jest na 7,4l, jeśli kiedys ciągnik 6cylindrow to chyba tylko taka pojemność jak dla mnie, miałem kiedyś starszy model przy swoim pługu akpil km180 4skiby rozstawiony na max.. fakt że było sucho wtedy we wrześniu ale góry i gliny nie robiły na nim wrażenia żeby orać na 30-35cm... 

1 godzinę temu, slavik80 napisał(a):

U mnie  był 7 lipca grad i plony słabiutkie. Fasoli nawet nie zebrałem tylko talerzówka. 

Nie miałem ubezpieczenia takze zakupy do gospodarstwa to po kolejnych zniwach. Masz go na bronie  wirowej czy talerzowej?

Jest monitor a nawet 2

Jest jeden na słupku bocznym I tsm są tylko parametry  pracy ciągnika a ten ekrsn przy przekładni Jest właśnie z ustawieniami. Niby ekran intuicyjny ale.. jeszcze muszę praktyki nabrać.

Dobrze się pracuje bo w transporcie mozna włączyc amortyzację podnosnika a epolu zmienic zskresy jsk ma wysoko I szybko ponosic /opudzczac maszynę

No te wszystkie ustawienia na końcu co opisujesz to są na tym ekranie na slupku, włączanie wyłączanie wałka wom przy opuszczaniu podnoszeniu.. dobre to

Kongskilde na bronie wirowej 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, alfa napisał(a):

Na agritechnika ciekawie . Nowy Deutz fahr z silnikiem fpt i np Claas nowy który chyba pozamiatał wyciszeniem 66 dB 

Przeciez konkurencja od dawna ma 66dB w kabinie. 

@slavik80 na bank te rozłączanie napędu mozna zmienic. Kupujecie nowe ciagniki i nie czytacie instrukcji?

Edytowane przez maniek0987
Opublikowano
22 minuty temu, maniek0987 napisał(a):

Kupujecie nowe ciagniki i nie czytacie instrukcji?

Akurat czytałem/ponad 1000 stron

Tylko rzeczywistosc a ksiązka nie jest to samo.

Przykład

:ksiązka jest ogólna do wszystkich modeli mam  u siebie na wysweietlaczu tryb eco chcę go aktywowac nie mozna okazuje sie ze to tylko opcja w models n 155

1 godzinę temu, robert1226 napisał(a):

Chłopie masz klawisz włączania napędu na dwie pozycje wciśnij do konca

Akurat jest takie bardxiej dotykowe jsk na smartphone 

Nie ma tam takich zatrzaskowych przełączników.

Kupowałem ciągnik zaawansowany technicznie pod kątem autystycznego 12 letniego syna dostałem nieco dotacji  na niego więc mogłem pozwolic sobie na nieco  bardziej  zaawansowany model 

Opublikowano

Jest możliwe włączanie napędu na stałe nie tylko auto , ale kupując ciągnik zaawansowany technicznie to przydało by się być w takich rzeczach kumaty bo to jest nie takie trudne by to ogarniać .

Napisałem ci o guziku bo czytając co piszesz to byłem pewien prawie że ty kupujesz ciągnik jak najprosciejszy .