Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja ekran wziąłem i uważam że powinien być, szczególnie jeśli są elektrozawory. Po pierwsze wygodna edycja nagranych sekwencji, łatwy wybór maszyn do konfiguracji elektrozaworów, szybka i wygodna regulacja przepływów, konfiguracja przycisków na joysticku i wybór sekcji na małym joyu i łatwy dostęp do sterowania przekładnią. Ja bym to przemyślał, przy zakupie najlepiej wziąć wszystko co się da, ja wziąłem prawie wszystko i żałuję że nie wziąłem navi z perspektywy czasu 

• Like 1
Opublikowano

Tylko biorąc wszystko co się da cena rośnie niesamowicie.przyklad Claas Arion  430 wersja first 334k netto dołożyłem ładowacz i sporo innych rzeczy i wyszło 436 i to jeszcze nie full

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, Piotrek5060YouYube napisał(a):

A ja ekran wziąłem i uważam że powinien być, szczególnie jeśli są elektrozawory. Po pierwsze wygodna edycja nagranych sekwencji, łatwy wybór maszyn do konfiguracji elektrozaworów, szybka i wygodna regulacja przepływów, konfiguracja przycisków na joysticku i wybór sekcji na małym joyu i łatwy dostęp do sterowania przekładnią. Ja bym to przemyślał, przy zakupie najlepiej wziąć wszystko co się da, ja wziąłem prawie wszystko i żałuję że nie wziąłem navi z perspektywy czasu 

A ja powiem tak. 
Trzeba się zastanowić czy te bajery będą potrzebne. Dołożyć 100-150 tys do ciągnika tylko po to aby się pochwalić co on nie ma a tych rzeczy praktycznie nie używać to bez sens totalny. Co z tych wszytkich bajerow jak nie będzie przy czym tego wykorzystać. Nawet z tymi przepływami. Można z tyłu skrecic pokrętłem. A co 5 minut przecież tego nie  robisz itd 

• Like 5
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)

MAXXUM 125 multicontroller active drive 8 (nwm czy dobra skrzynia) za 400 netto dobra cena?

JD6125 490tyś PowrQuad Plus 24F/24R ale cena z turem fabrycznym już 

valtra G (wycena z sierpnia) 450 z turem również 

jakoś brakuje ciągników wszystkie na zamówienie dopiero maj/czerwiec jeszcze sobie chce obczaić NH 

Edytowane przez naczilu
Opublikowano
16 minut temu, naczilu napisał(a):

MAXXUM 125 multicontroller active drive 8 (nwm czy dobra skrzynia) za 400 netto dobra cena

jakoś brakuje ciągników wszystkie na zamówienie dopiero maj/czerwiec jeszcze sobie chce obczaić NH 

U kogo ten Case taki drogi?

Za 400 netto to Puma 150 i to na powerdrive jest do wzięcia.

Opublikowano
23 minuty temu, naczilu napisał(a):

MAXXUM 125 multicontroller active drive 8 (nwm czy dobra skrzynia) za 400 netto dobra cena

Drogo ten maxxum. Chociaż zależy od wyposażenia. Co on ma ? 

6 minut temu, farcry90 napisał(a):

gdzie za tyle puma? Jakiś totalny golas. U mnie na okolicy niżej jak za 450 netto nie szło wyrwać z amortyzacją osi i kabiny, przedni tuz i wom, opona tył r42, zaczep kula 

Opublikowano (edytowane)

U osadka stoi puma 150 3 letnia z elektrozawory, tuż przedni, miękka os. 420 netto i pewnie jeszcze taniej ja sprzedają bo nikt tego nie chce wziąć. 

Dobrze wyposażona puma 150 to tak koło 470, przedni tuz, elektrozawory, miękka os, lepszy fotel,.więcej świateł, łącznik hydrauliczny, klima auto, monitor, koła 42, lepsza skrzynia itp. 

Ktoś wyceniał MF 7s 155.ostatnio? Myślicie ile teraz względem pumy trzeba dołożyć? W 500 netto się zamknie w wyposażeniu jak wyżej? 

Edytowane przez kibix
Opublikowano (edytowane)

Tyle lat co koku kupuje nawóz u iednego ale też dzwonię po innych i on zawsze ma najtaniej ludzie to samo robią dzwonią czyli jak mało sprzedał to znaczy ze nie kupili.

Edytowane przez Strongman
Nie ten temat.
Opublikowano
2 godziny temu, kibix napisał(a):

U osadka stoi puma 150 3 letnia z elektrozawory, tuż przedni, miękka os. 420 netto i pewnie jeszcze taniej ja sprzedają bo nikt tego nie chce wziąć. 

Dobrze wyposażona puma 150 to tak koło 470, przedni tuz, elektrozawory, miękka os, lepszy fotel,.więcej świateł, łącznik hydrauliczny, klima auto, monitor, koła 42, lepsza skrzynia itp. 

Ktoś wyceniał MF 7s 155.ostatnio? Myślicie ile teraz względem pumy trzeba dołożyć? W 500 netto się zamknie w wyposażeniu jak wyżej? 

Jaka to lepsza skrzynia w pumie? Cvx ?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, farcry90 napisał(a):

Ta valtra też drogo, g z amor kabina i ośką I mech hydraulika przedni tuz to tak od ok 350netto, elektrozawory na pewno +jakieś 30k, tury polskie ok 30k netto, chociaż jest pod Lublinem co dobre robią bo kolega ma z 10lat przy hodowli i dostal fest to tam z nim wszystko ok a z osprzętem łyżka widlak to jakies 23k netto, na moje potrzeby chyba takiego będę brał jak coś , hydro spaw czy coś takiego 

A arion.. No też takiego wyceniłem ostatnio to z amor kabiną (co mi się średnio podoba że tylko na 2 amortyzatorach) ośką, bez tuza, hydraulika mech, chyba klimatronik i mocniejsza pompa 160, nie wiem co jeszcze tyle że na kołach 13,6 to też coś koło 335k netto wyszedl 

Edytowane przez skywalker89
Opublikowano
5 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

Drogo ten maxxum. Chociaż zależy od wyposażenia. Co on ma ? 

wyprzedali wszystkie placowe i teraz na zamówienie to droższe są chyba vestrum 30/40 tyś tańszy ale no jak stały koło siebie to widać rożnice w gabarytach nwm jak ta skrzynia Activedrive 8 ma ktoś opinie? bo mało znalazłem 

z wyposażenia to ma właśnie te active drive 8 (to trochę sporo podbija cene) mocniejsza pompe alternator, koła 600 tył, 4 mechaniczne zawory hyd, przedni tuz i amortyzacja 

2 godziny temu, skywalker89 napisał(a):

Ta valtra też drogo, g z amor kabina i ośką I mech hydraulika przedni tuz to tak od ok 350netto, elektrozawory na pewno +jakieś 30k, tury polskie ok 30k netto,

no mi wycenił valtre 380tyś +tur quick z wyposażeniem już jakie chciałem 

5 godzin temu, kibix napisał(a):

U osadka stoi puma 150 3 letnia z elektrozawory

3 letni a tu masz nowy 2025 z produkcji jak pisałem  placowe sprzedali wszystkie 

Opublikowano
Godzinę temu, naczilu napisał(a):

mi wycenił valtre 380tyś +tur quick z wyposażeniem już jakie chciałem 

Jaki model tej Valtry G? Versu?

Przedni tuz moze. ?

Amortyzacji przedniej oski?

Opublikowano
8 godzin temu, naczilu napisał(a):

wyprzedali wszystkie placowe i teraz na zamówienie to droższe są chyba vestrum 30/40 tyś tańszy ale no jak stały koło siebie to widać rożnice w gabarytach nwm jak ta skrzynia Activedrive 8 ma ktoś opinie? bo mało znalazłem 

z wyposażenia to ma właśnie te active drive 8 (to trochę sporo podbija cene) mocniejsza pompe alternator, koła 600 tył, 4 mechaniczne zawory hyd, przedni tuz i amortyzacja 

no mi wycenił valtre 380tyś +tur quick z wyposażeniem już jakie chciałem 

3 letni a tu masz nowy 2025 z produkcji jak pisałem  placowe sprzedali wszystkie 

Ja mam tą skrzynie w steyr. Skrzynia bajka jeśli chodzi o kulturę pracy. Przeskok ogromny jeśli chodzi o 17x16 

Opublikowano

Nie wiem jak Case, ale w Claasie jest coś na rzeczy. Arion 430 First claas 334, od lutego +10 tys. info od dwóch niezależnych dealerów.

CNH ribi wszystko żeby spaść z podium w sprzedaży ciągników w PL. Jakość NH, a cena zmierza ku JD

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

23/24 roczniki  na placach, a jeszcze podwyżke od lutego wam chcą nawinąć na uszy xd ale nie idzie sprzedać wiecej ciągników to kombinują jak tu ożenić pojedynczych napalencow ...

Edytowane przez MaloRolny07
Opublikowano
5 minut temu, MaloRolny07 napisał(a):

23/24 roczniki  na placach, a jeszcze podwyżke od lutego wam chcą nawinąć na uszy xd ale nie idzie sprzedać wiecej ciągników to kombinują jak tu ożenić pojedynczych napalencow ...

Zdarzają się nawet roczniki 2022, więc widać jak "idzie" sprzedaż

• Like 3
Opublikowano
28 minut temu, MaloRolny07 napisał(a):

Jak ktoś się trafi że muszą być monitorki i inne bajery to oczywiście że znajdą takich którzy za to bedą bulić bo takie ciągniki idą pod konkretne zamówienia. 
Wczoraj widziałem na olx nh t6145 na skrzyni 17x16 za 430 brutto bez zbędnych bajerow. Podejrzewam że w tej cenie dołożyli by jeszcze przedni wom i coś z ceny zeszli. To za około 345 netto mamy dość fajny ciągniczek. Wiadomo skrzynia mogła by być 24x24. Pod nowe zamówienie taki sam kolega wyceniał to ponad 400 netto.