Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brałbym najtańszych z tych, do którego dealera mam najbliżej. Ale teraz nic nie jest pewne, w tym roku kupujemy w punkcie a za rok się dowiadujemy że już np tego dealera praktycznie nie ma. Chyba jd najpewniejszy pod tym względem jak tak ludzie zapatrzeni w to niby wg statystyk 

Opublikowano (edytowane)

Zależy ci na tych ha rośnie i czy jest hodowla. Jak jest to jaka? Bo jak sama kukurydza to żaden ciągnik nie jest potrzebny. W zasadzie żadna maszyna. Wszystko zależy.

Ps. Df bym nie kupil. mechanik z serwisu df mi odradzał bo elektronika i elektryka siada i maszyna stoi.

Edytowane przez Grzesiu90209
  • Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, slavik80 napisał(a):

To na gospodarstwo 28 ha głownh ciagnik jaki polecacie ?

Myslalem o 130-140 km 

Class

New holand

Valtra

Mf

Deutz fahr blisko i cenowo dobrze, sld dealer...

Moze case ale dealer daleko 

Kubota najblizej dealer ale...

Zależy jaka kasa 6cyl czy 4 i jaki masz sprzęt do niego 

Opublikowano
1 godzinę temu, slavik80 napisał(a):

Myslalem o 130-140 km 

Class

New holand

Valtra

Mf

Cenowo jak wychodzą? No i wyposażenie ? 

Opublikowano

Wyceniał ktoś ostatnio MF 5709M lub podobną wersję mocową? 

Mam ofertę na MF5709M, dyna 4, 267tys. Netto i zastanawiam się ile jeszcze można z tego wynegocjować

7 godzin temu, tommy66692 napisał(a):

Drożyzna za ciągnik który nie nadaje się do żadnych ciężkich prac... Wiem bo posiadam 5710 i jak dla mnie dobry do opryskiwacza i rozsiewacza 

I jak się sprawuje Twoja 5710? Działo się coś poważnego?

2 godziny temu, slavik80 napisał(a):

Myslalem o 130-140 km 

Class

New holand

Valtra

Mf

Kuboty się nie bój, sam mam Kubote M7 i nie mogę narzekać. Choć teraz jeśli chodzi o ceny to mocno powariowali niestety porównując do New Hollanda czy Case 

Opublikowano
37 minut temu, tommy66692 napisał(a):

Steyr 6150 multi 375 netto jeszcze idzie coś ugrać?

Wszystko zależy jaka skrzynia. 16x16 czy 17x16 a może scontrol 8 czyli 24x24, hydraulika zwykła czy elektrozaworach itd ? Napisz jakie wyposażenie i rok to porównamy z tym co ja kupiłem 

17 minut temu, bizon1994 napisał(a):

Mam ofertę na MF5709M, dyna 4, 267tys. Netto i zastanawiam się ile jeszcze można z tego wynegocjować

I jak się sprawuje Twoja 5710? Działo się coś poważnego?

Kuboty się nie bój, sam mam Kubote M7 i nie mogę narzekać. Choć teraz jeśli chodzi o ceny to mocno powariowali niestety porównując do New Hollanda czy Case 

Skoro masz już jedną kubote to czemu nie kupisz drugiej ? 

Opublikowano
2 godziny temu, skywalker89 napisał(a):

Brałbym najtańszych z tych, do którego dealera mam najbliżej. Ale teraz nic nie jest pewne, w tym roku kupujemy w punkcie a za rok się dowiadujemy że już np tego dealera praktycznie nie ma. Chyba jd najpewniejszy pod tym względem jak tak ludzie zapatrzeni w to niby wg statystyk 

To nie chodzi oto tylko jest 4 dilerów ,praktycznie bez zamawiania masz co chcesz na placu jak kazdy ma z 200szt na stanie to jest w czym wybrać a ze ceny poszli do góry to są i starsze egzemplarze w niższych cenach bo taniej kupili.

Opublikowano

40eco czy 50? Wszystko ma wpływ na cenę. Nawet przednia oś czy jest wzmocniona bo jak nie to 50 nie pojedzie itd. A wszystko po parę tys kosztuje. Tak samo opony itd. Napisz dokładnie co ma 

4 minuty temu, tommy66692 napisał(a):

24x24 bez elektrozaworów z tuzem przednim 

Opublikowano
16 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Wszystko zależy jaka skrzynia. 16x16 czy 17x16 a może scontrol 8 czyli 24x24, hydraulika zwykła czy elektrozaworach itd ? Napisz jakie wyposażenie i rok to porównamy z tym co ja kupiłem 

Skoro masz już jedną kubote to czemu nie kupisz drugiej ? 

Bo tak jak pisałem powyżej powariowali z cenami dlatego biorę inne marki pod uwagę

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, krzychu121 napisał(a):

To co tam tak drogo cenią ? I względem jakich ciągników ? 

Kubota M7 ceny od 430 tys. Netto- Case Puma 140 od 370 tys. Netto

Kubota m5092 około 265 netto, a New Holland t5.110dual command 240 netto.

W porównaniu 3 lata temu jak brałem M7 to była 10% tańsza od new Hollanda czy case'a

• Thanks 1
Opublikowano
44 minuty temu, tommy66692 napisał(a):

Jutro będę miał całą ofertę to powiem co i jak 

Masz massey ferguson i nie sprawdza Co się, czy dealer się" obija" i zmiana marki/ delera?

Opublikowano

Dealer jest aktualnie inny niż jak brałem masseya, ogólnie Massey mechanicznie bardzo ok, praktycznie bezproblemowo 2 tys godzin zrobił oprócz chorób wieku dziecięcego i pomijam fakt że program silnika jaki był fabrycznie wgrany to jakieś nieporozumienie ale już jest poprawione i jest ok, dla mnie jest za mały bo zestawu siewnego  mi nie ogarnia, tak samo bezorkowca, jedynie rozsiewacz, opryskiwacz, mulczer itp

• Thanks 1
Opublikowano
22 minuty temu, bizon1994 napisał(a):

Kubota M7 ceny od 430 tys. Netto- Case Puma 140 od 370 tys. Netto

Kubota m5092 około 265 netto, a New Holland t5.110dual command 240 netto.

W porównaniu 3 lata temu jak brałem M7 to była 10% tańsza od new Hollanda czy case'a

Gdzie takie ceny na Pumę? To pod nowe zamówienie ? U mnie placowa puma 150 bez fajerwerków za 450 netto a kubote m7 130 km za 390 netto z takim samym wyposażeniem. 
Tyle że te kuboty mają strasznie rzadki olej i pojawia się problem z mieszaniem olejów z innymi ciągnikami. 
W steyerze jak minie gwarancja zmienię olej na fuchsa tak jak w reszcie i nie będzie problemu z mieszaniem 

Opublikowano
1 minutę temu, krzychu121 napisał(a):

Gdzie takie ceny na Pumę? To pod nowe zamówienie ? U mnie placowa puma 150 bez fajerwerków za 450 netto a kubote m7 130 km za 390 netto z takim samym wyposażeniem. 
Tyle że te kuboty mają strasznie rzadki olej i pojawia się problem z mieszaniem olejów z innymi ciągnikami. 
W steyerze jak minie gwarancja zmienię olej na fuchsa tak jak w reszcie i nie będzie problemu z mieszaniem 

Puma placowa 2023 rok, Agromarket Wiewiecko

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bizon1994 napisał(a):

Zalznie jakie wyposazenie ale ktoras firma oglaszala sie na necie kolo konca roku za 230 netto i dyna 4

Opublikowano
18 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Z jakim wyposażeniem ta puma ? 

Skoro 140 to pewnie to nie wersja multicontroler a X. Cena możliwa bo 150 MC ubogą można dostać w okolicach 400 wiec ta X pewnie sporo tańsza.