Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

Dopłat jest pi razy drzwi 1000 a dzierżawy płacą 4000 to te dopłaty żadnej różnicy nie robią czy są czy ich nie ma

Kurde szkoda że za daleko  mam do Ciebie.  Za 3500 swoje  40ha bym oddał bez mrugnięcia okiem 

Opublikowano
17 godzin temu, warchest napisał:

podejrzewam ze za nowego rzadu juz doplat nie bedzie a na kukurydzy cene przez ta ukraine wpłyneło to i niby kpo ma byc odblokowane ale doplat nie bedzie a ile treba dołożyc do kukurydzy jak plony powyzej 8 ton a warunki były nawozenie dane na minimum 12 i wyzej , a trzeba sporo dołożyć , ps nie jestem fanem rozdawnictwa dla nierobów co całe dnie nie robili i brali zasiłki ale rolnictwo to ciezka praca , górnik tez ciezko pracuje ale dostanie wyplate mimo jak kopalnia straty doznała a rolnik w tym roku tyra weekend nie weekend swieto i co musi dołożyć do interesu , zaraj mnie shejtują , ale nowego sprzetu nie bralem z unii mam stare maszyny 20 i ponad 30 lat 

To skąd masz na dokład do gospodarstwa  przez tyle lat 

Opublikowano
10 minut temu, PAN88 napisał:

To skąd masz na dokład do gospodarstwa  przez tyle lat 

Nie szanuje swojego czasu, pracuje po 14h, nie wyjeżdża na wakacje, dziaduje na rodzinie, naprawy druciarskie i tak można ciągnąć w nieskończoność gospodarke i mówić że się opłaca 

Opublikowano
27 minut temu, Mateusz1q napisał:

Nie szanuje swojego czasu, pracuje po 14h, nie wyjeżdża na wakacje, dziaduje na rodzinie, naprawy druciarskie i tak można ciągnąć w nieskończoność gospodarke i mówić że się opłaca 

Piszesz o sobie? Bo jak o kimś to skąd to wiesz?

Opublikowano
Dnia 24.10.2023 o 20:00, Tigon napisał:

oczywiście że da się swoimi, sam tak robię, c2 3888 dkc wypadł lepiej niż oryginał jeżeli chodzi o wschody, kolby niczego sobie, ja gołym okiem nie widzę różnicy  między kolbami i tak co roku zawsze sieje na koniec swoimi co mi brakuje i zawsze ładna jest, ale przez to ciągłe wmawianie że się nie opłaca że nie będzie plonu że kolb nie zawiąże widać ma jakiś wpływ na psychikę bo sam w 100% nie zasieje bo się bałbym a tak jakiś jeden, dwa kawałki zawsze sieje.

Czym zaprawiasz nasion. Czy nie zaprawiasz?

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, Mateusz1q napisał:

Widzisz u nas mają po 10ha i stać ich na zakup nowych ciągników i z gospodarką a nie dokładki z innej kieszeni. Gospodarzenie nie kończy się na rzepaku i zbożu.

Edytowane przez Tigon
Opublikowano
12 godzin temu, PAN88 napisał:

Kto go wie. Ale  pisał że dają 4 tys dzierżawy to chyba  sam tyle daje 

Oddał bym z 15ha za taką stawkę. A resztę bym sobie zostawił na ogródek.

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Dobra cena za kuku .

mam kolegę, który lubił czasami zadać takie pytanie - jesteś głupi czy głupi? musisz wybrać. noo, to jak? głupi czy głupi?

Dnia 26.10.2023 o 18:13, tommy66692 napisał:

I aktualnie ceny kukurydzy to jest pokłosie dopłat 

kolejny geniusz intelektu. czyli doplaty do kukurydzy w polsce spowodowały spadki cen kukurydzy na rynkach swiatowych? 
pochwal się co bierzesz, jakis namiar na dilera by się przydał.  chyba, ze to po prostu choroba wrodzona, ale wtedy to do lekarza, a nie błyszczeć intelektem w internecie bo rodzina się wstydzi za ciebie głuptasku.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, rodman napisał:

u nas RPZ KUKURYDZA 320-340 netto

U kogo jaka cena, boi koledzy mówili że u S... Na pęłkiniach jest poniżej 300

Edytowane przez Pajej
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v