Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, sw_kamil napisał:

Sprzedam Ci po 850 suchą kukurydzę. Zawieź na matif i sprzedaj po 970 zarobisz kupię pieniędzy. Piszesz takie głupoty jak byś był oderwany od rzeczywistości. Pszenica na matif też po 1000 a niektórzy na tym forum piszą o cenach poniżej 600zł.  Pora zmierzyć się z rzeczywistością, a nie wiecznie tylko skupy złe. 

No nie skupy to bardzo dobre są. Dalsze kontrakty jeszcze droższe a miłościwie nasze złodziejaszki 300-400 zł poniżej gieldy. Nie dość że przemytnicy syfu z uapdliny nie poniosły konsekwencji to jeszcze upierdalaja ceny na potęgę i wg cb ma być dobrze

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Navara1988 napisał:

Bioagra kupuje 40 % kukurydzę 500 netto Goswinowice 

Taką cenę biorę w ciemno w tym roku. Nawet za 30% oddam za 500 podkarpackie 😁

Opublikowano
Dnia 14.09.2023 o 13:31, sw_kamil napisał:

Sprzedam Ci po 850 suchą kukurydzę. Zawieź na matif i sprzedaj po 970 zarobisz kupię pieniędzy. Piszesz takie głupoty jak byś był oderwany od rzeczywistości. Pszenica na matif też po 1000 a niektórzy na tym forum piszą o cenach poniżej 600zł.  Pora zmierzyć się z rzeczywistością, a nie wiecznie tylko skupy złe. 

to jak w Polsce ma być taniej niż na giełdzie o 50% to ja po proszę taki układ na maszyny, np John Deere o 50% tanszy....ok?

• Like 1
Opublikowano

Dziś byłem badać kukurydzę 6 szt losowych z kolb kilka różnych skupów i kilka różnych wilgotności od 31% do 24% z tej samej kukurydzy.Jeden skup tylko powiedział cenę na dziś 500 netto przez telefon jutro jadę badać do niego wilgotność. 

Opublikowano
2 godziny temu, ksiaze napisał:

to jak w Polsce ma być taniej niż na giełdzie o 50% to ja po proszę taki układ na maszyny, np John Deere o 50% tanszy....ok?

Racja, ceny maszyn 50% w dół tak propocjonalnie jak płody rolne, john zamiast 460netto na 230 netto. 

6 minut temu, michalcium napisał:

Dziś byłem badać kukurydzę 6 szt losowych z kolb kilka różnych skupów i kilka różnych wilgotności od 31% do 24% z tej samej kukurydzy.Jeden skup tylko powiedział cenę na dziś 500 netto przez telefon jutro jadę badać do niego wilgotność. 

U siebie też widzę ze wyjatkowo szybko dochodzi kuku w tym roku, bardzo wczesne żniwa się zapowiadają

Opublikowano
25 minut temu, michalcium napisał:

jakie woj

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, fabio napisał:

zmowa cenowa jak z malinami

Żadnej zmowy nie ma, tak stwierdził UOKIK ;) Co jest zresztą prawdą, bo cenę malin dyktuje malina ukraińska która jest do nas przywożona praktycznie za bezcen ...

3 godziny temu, ksiaze napisał:

A to JOHN DERRE  jest zrobiony z kukurydzy, że jego cena ma zależeć od ceny płodów rolnych ?? 

Jak QQ była po 1000 to ON na Orlenie był po 8zł, dlaczego Obajtek nie sprzedaje teraz ON po 4zł ??

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 godzin temu, v11 napisał:

jak się zacznie będzie po 300 i większość się wyleczy -jestem za 

Moj Wujek juz 10 lat mowi ze sie wyleczyl z gospodarstwa, ostatni rok robi a ja jestem pierwszy w kolejce na dzierżawę 😁 

Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

a u ciebie ja zwykle 17 ...

na poludniu troche padalo wiec kukurydza bedzie rosla do pierwszego przymrozu.

Właśnie nie, w tym roku jak wyjdzie średnia 10t mokrej z ha to będę zadowolony ... Susza od 20 maja do 20 lipca dała o sobie znać ...

Opublikowano
11 godzin temu, Mateusz1q napisał:

Vvictoy opolskie kosiła 5 dni temu na insta nie obserwujesz?

mam lepsze zajęcia

9 godzin temu, jasiuhonda napisał:

Moj Wujek juz 10 lat mowi ze sie wyleczyl z gospodarstwa, ostatni rok robi a ja jestem pierwszy w kolejce na dzierżawę 😁 

Więc jest opłacalność jak taka radość ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v