Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tomek0406 napisał:

To był w ogóle jakiś nabór? Dopłaty do czego to są?

tak, jeżeli składałeś wniosek na epue w czerwcu/lipcu, to zostały one odrzucone ze względu na wyczerpanie puli finansowej, i rząd musiał pisać od nową do KE o zgodę na dołożenie kolejnej kwoty tak, żeby starczyło dla wszystkich składających, i Ci którym brakło musieli ponownie składać w październiku z tym że w formie pisemnej. Ja miałem taki nawał pracy że się dowiedziałem o tym naborze parę dni przed końcem.

Edytowane przez Tigon
Opublikowano

jak beda suszowe to agecja ma pomoz w ulgach w podatku krusie i doplata do kredytow zero kasy na konta jak ktos sie zalapie po wyrzej 30% oczywiscie lipa z tego i z kukurydzy bedzie

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Tigon napisał:

tak, jeżeli składałeś wniosek na epue w czerwcu/lipcu, to zostały one odrzucone ze względu na wyczerpanie puli finansowej, i rząd musiał pisać od nową do KE o zgodę na dołożenie kolejnej kwoty tak, żeby starczyło dla wszystkich składających, i Ci którym brakło musieli ponownie składać w październiku z tym że w formie pisemnej. Ja miałem taki nawał pracy że się dowiedziałem o tym naborze parę dni przed końcem.

Ja dostałem z tego naboru pieniądze przyszła decyzja elektroniczna odmowa a potem pisemna listowna ze przyznali i zaraz pieniądze na koncie,jakoś w tym tygodniu to było

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
5 godzin temu, fabio napisał:

jak beda suszowe to agecja ma pomoz w ulgach w podatku krusie i doplata do kredytow zero kasy na konta jak ktos sie zalapie po wyrzej 30% oczywiscie lipa z tego i z kukurydzy bedzie

A jak jest 80% na kuku to co dadzą?

Talon?

Opublikowano
Dnia 15.12.2023 o 18:17, Strongman napisał:

Ja dostałem z tego naboru pieniądze przyszła decyzja elektroniczna odmowa a potem pisemna listowna ze przyznali i zaraz pieniądze na koncie,jakoś w tym tygodniu to było

Jaki był przelicznik do hektara czy do tony to wyliczali? 

Opublikowano
Dnia 21.10.2023 o 21:56, JanKrzysztof napisał:

Zmiana rozmiaru czcionki od słowa deoksyniwalenol wskazuje na to, że też masz problem z tymi słowami i musiałeś posłużyć się funkcjami kopiuj i wklej.

oczywiście że wkleiłem bo jakbym zrobił błąd to byś sapał 

Dnia 21.10.2023 o 08:36, JarekBazydlo napisał:

Oj Ru nie ładnie tak sie dalej ośmieszać😂 Nie wyszło Ci z UFF to teraz opowiadaj bajeczki jaki jestes ekspert od kukurydzy😂🤣

ekspert już prawie wszystko sprzedał po 1005 kiedy tu pisałeś tu farmazony

Dnia 14.12.2023 o 19:31, JD1052 napisał:

Przyszła dzisiaj decyzja o dopłacie do kuku z naboru w październiku 

przyszła kasa bez decyzji 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v