Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

u nas wykoszone tj ja ale na tym się skończyło bo woda stoi na polach. QQ jeszcze dość sporo po okolicy ale to bambry co koszą nawet i w lutym jak czasu braknie jesienią.

Edytowane przez Tigon
Opublikowano
4 godziny temu, Pajej napisał:

Dużo nabrała wilgoci po deszczach?

Kuku nie pije wody z opadów, jak tylko obeschną liście można kosić , nie wiem, na co wy czekacie , u mnie pszanica ma juz 2-3 liście

Opublikowano

Mamy jeszcze ok. 150 ha do koszenia u klientów ale jest takie bagno, że będzie ciekawie xD Do końca się nie zgodzę, że kukurydza nie nabiera wilgoci po deszczach.

Opublikowano

Bardzo mało, dleczego nie kosiliście 15-30 pażdziernik warunki były idealne 

Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

Kuku nie pije wody z opadów, jak tylko obeschną liście można kosić , nie wiem, na co wy czekacie , u mnie pszanica ma juz 2-3 liście

5 minut temu, miwigos napisał:

Bardzo mało, dleczego nie kosiliście 15-30 pażdziernik warunki były idealne 

Wtedy kopałem marchew od tego czasu pada deszcz. Słońca prawie nie ma. Czekam aż śnieg zejdzie z kukurydzy 

Opublikowano

W śniegu nie lubię kosić. 

od 20 października kosiliśmy ostro, wykoszone prawie 470 ha w 4 województwach. 

Dzwonili jeszcze z takiego kołchozu ale tam jechać to nerwy mocne trzeba mieć. Koło stówy kukurydzy sieją w czerwcu, koszenie koniec listopada/grudzień bo wilgotna, nie sypie ta kukurydza i targowanie o cenę koszenia bo nie sypie xD I rok w rok to samo.

Opublikowano

To jak krąży w niej kuku , skoro niema ruchomej podłogi

1 godzinę temu, Pajej napisał:

Wtedy kopałem marchew od tego czasu pada deszcz. Słońca prawie nie ma. Czekam aż śnieg zejdzie z kukurydzy 

Żadne wytłumaczenie , kuku wążniejsza od marchwi według mnie , a jak nie masz czasu to nająć transport

48 minut temu, sxAnia napisał:

W śniegu nie lubię kosić. 

od 20 października kosiliśmy ostro, wykoszone prawie 470 ha w 4 województwach. 

Dzwonili jeszcze z takiego kołchozu ale tam jechać to nerwy mocne trzeba mieć. Koło stówy kukurydzy sieją w czerwcu, koszenie koniec listopada/grudzień bo wilgotna, nie sypie ta kukurydza i targowanie o cenę koszenia bo nie sypie xD I rok w rok to samo.

To niema u was kombajnów ,że czakają na Ciebie, za darmo nie kosisz

Opublikowano

Dlaczego dla mniejszej ilości porcjowa jest lepsza i dokładniejsze wysuszenie parti, o ruchu ciągłym wsypana 32 % , nad nią porcja 26% i  nie jesteś w stanie wysuszyć wszystką na 14-15 %

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v