Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Niewiem on 30 km odemnie i tam ma suszarnie a skupy ma obok mnie i w drochiczynie tylko u nas to same zboże kupuję,zresztą firma stoi na niego a on już nie żyje tylko żona wszystko obsługuje.

Hrabina w korczewie płaci 390.

W Drohiczynie zboze tez bierze.

Opublikowano
Unexpected napisał:

17 godzin temu, Ursusik3512 napisał:

Lubelskie okolice zamościa 360 netto na zapisy.

Cena spadkowa?

Lubelskie Mirpasz 400zl netto, tendencja spadkowa od poniedzialku

lubelskie Hrubieszów 360 brutto kukurydza 🙄

Opublikowano

To bylo do przewidzenia ze w tym roku kukurydza nie bedzie miala ceny po cenach z tamtego roku. Ludzie rzucili na nasieli bo byla cena w tamtym roku a w tym du... Ja nic w tym roku nie sialem na ziarko mialem dobre przeczucie co moze byc z cena.

Opublikowano
4 godziny temu, artek27 napisał:

To bylo do przewidzenia ze w tym roku kukurydza nie bedzie miala ceny po cenach z tamtego roku. Ludzie rzucili na nasieli bo byla cena w tamtym roku a w tym du... Ja nic w tym roku nie sialem na ziarko mialem dobre przeczucie co moze byc z cena.

Dobrze, że się udało sprzedać na kiszonkę prawie 5 ha. Spokój, i pieniądze lepsze niż by za ziarno wyszło. 

• Like 1
Opublikowano

kukurydza sie wpiecu pali dobrze weic trzeba namawiac wszystkich na kupno.

ja zasialem mniej niz w tamtym roku, plony tez mniejsze . w najgorszym wypadku wyszusze i bedzie na pare lat palenia..

w przyszlym roku sytuacja wroci do normy zamiast miliona hektarow bedzie 300 tysiecy jak wczesniej.

• Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, Leszy napisał:

Dobrze, że się udało sprzedać na kiszonkę prawie 5 ha. Spokój, i pieniądze lepsze niż by za ziarno wyszło. 

Po ile sprzedales? U nas na poczatku zaczeli wystawiac po 9tys/ha pozniej juz po 4tys ale nie bylo za bardzo chetnych.

Opublikowano
12 minut temu, artek27 napisał:

Po ile sprzedales? U nas na poczatku zaczeli wystawiac po 9tys/ha pozniej juz po 4tys ale nie bylo za bardzo chetnych.

Po 4-5 to sam bym kupił, ale w mojej okolicy byly sporo drożej a kukurydzę małe, więc kupiłem. Zamiast tego wysłodki buraczane. 

Opublikowano
30 minut temu, artek27 napisał:

25 za całą działkę. Sprzedane temu kto u mnie kosił. Tylko, że umówione już było wcześniej. Sąsiad dawał ogłoszenia to już się nikt chętny nie znalazł. Tak dużego popytu na to nie było. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v