Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Bwm farmMorirz 13t , 30 5% i 420 netto. 

Nowa działka , badana w sierpniu 2022 pH 4.1, fosfor <2 ,potas 10 , magnez wysoki. 3kl glina wiosna 10t bralbym w ciemno 

Ogłosiłem po 500zl t na olx to tylko jeden napisał że tone chce kupić 😁

Edytowane przez zetorr6441
Opublikowano
6465 napisał:

2 godziny temu, wojtal24 napisał:

duże rozbierności cenowe sa w tym temacie

Nikolex jeździł od znajomego zabierali. Ale wykosił 2 łódki resztę zostawił.

a to czemu może nie było już na pełna łódkę i dlatego?

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, wojtal24 napisał:

jak się jedzie autostrada z Warszawy to licha ta kukurydza

Jakby u Ciebie w 2 kluczowe dla kukurydzy miesiące spadło 7mm to też miałbyś lichą kukurydzę ... U mnie w najbliższej okolicy jak ktoś zbierze 10t z ha suchej to będzie cud ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

10 minut temu, wojtal24 napisał:

jak się jedzie autostrada z Warszawy to licha ta kukurydza

Jakby u Ciebie w 2 kluczowe dla kukurydzy miesiące spadło 7mm to też miałbyś lichą kukurydzę ... U mnie w najbliższej okolicy jak ktoś zbierze 10t z ha suchej to będzie cud ...

ja też mieszkam w centrum i ja będę szczęśliwy jak mi średnia wyjdzie 8t mokrej w tym roku

• Like 1
Opublikowano

P 8834 dziś koszona południowa- zachodnia wlkp. wilg. 28% plon 15 950kg, /ha klasa IVa i IVb,  cena 460netto jak dla mnie rewelacja jak na ten rok, sypała, a nie wyglądała a myślałem nad sprzedażą z pnia :P

Opublikowano
krzysztofz14 napisał:

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Nikolex jeździł od znajomego zabierali. Ale wykosił 2 łódki resztę zostawił.

A ile płacą,Silopol kupuje?

a Ty też z tych okolic Nikolex 410zl silopol nie nie wiem czy bierze narazie mloci swoją

6465 napisał:

9 minut temu, krzysztofz14 napisał:

A ile płacą,Silopol kupuje?

Nie wiem. Ceny też nie znam. Widziałem tylko że ich auta zabierały.

Tomek a Woźniak z okolic Zdun zabierał od mojego kolegi ?

Tomasz0611 napisał:

@wojtal24Ja akurat z WSC, to część powiatu jakieś malutkie deszcze między 20 maja a 20 lipca dostała, a u mnie deszczomierz w tym okresie pokazał w sumie 7mm ...

prawie codziennie latam przez WSC ja z WGS

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v