Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, krawiec88 napisał:

Który skup tyle płaci? Ja po sąsiedzku z ELC.

Bluszcz Pawłuwek, Olszanowski Maurycew

Dzisiaj się dowiedziałem że Bioagra skup Elżbietów ma ruszać dopiero od 16 października

Opublikowano
48 minut temu, jacus napisał:

na poludniu to skupy szybko nie wystartuja-zapowiadaja jesien do przyszlego roku,wiec kto bedzie suszyl gdy moze sama dosknac ?

Ja susze bo chce zaraz siac pszenice , a czy dobrze na tym wyjde to czas pokaze . Plon koło 11ton wilgotnosc 21-24% sokolow podlaski.

Opublikowano

prognozy sie zmienily juz zime zapowiadaja w polowie listopada 🤣.

u nas  w malopolsce to i  w polowie listopada pszenice spokojnie mozna zasiac..we wrzesniu nikt nie sieje.. inny klimat,

taka wilgotnosc to raz mialem -pare lat temu , w tamtym roku to 10 % wiecej bylo. w tym bedzie podobnie . 

Opublikowano
Dnia 9.10.2023 o 00:08, v11 napisał:

jeszcze jednych nie zrealizowali mnie wiszą około 100 tyś i tylko pismo o przesunięciu 

dziś babka dzwoniła żeby złożyć wniosek o dopłatę jeszcze raz papierowo 

• Thanks 1
Opublikowano
michalcium napisał:

15 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Zakrzewski

Słychać było że umoczył nie mało na kukurydzy w ubiegłym sezonie 

Juz kilka razy miał ogłaszać upadłość a dalej sie rozwija tyle prawdy w tym co ludzie gadaja...

Opublikowano (edytowane)

Dkc 3888 plon 15.900 30.5% wilgotność  cena 600 netto umowa nawożenie 250 kg saletromag 250 kg holist i 150 polifoski 6 i 100kg mocznik

Edytowane przez Navara1988
  • Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

chyba by na glowe upadl kto by deszczowal zboza,,nie tylko kukurydze..

jak na razie de heus siedzi cicho..w tamtym roku od razu po zapisie- kontrat,cennik a teraz cisza..

U nas po siewach deszczują, kto ma studnie i jak deszczu mało. W sąsiedniej Brandenburgii również, ale tam to jeszcze za ddr deszczowały spółdzielnie. 

Opublikowano
8 minut temu, Strongman napisał:

Mam wrażenie że podrożeje,byłem na skupię i pustki.

Tez zdzierstwo moja miała 20 a dopłacają tylko do 25 potem to gratis.

i po ile u Ciebie skupuja? 

jakie masz wilgotnosci i jakie odmiany?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v