Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak u was z wilgotnością po deszczach ? U mnie fao 270 z pioniera w tamtym tygodniu 32 z reki i nie chciało zbic niżej. Teraz paskudnie Rosa długo tyle że pod koniec tygodnia 8mrozu straszą to może mrozem osuszy. Pszenicę chciałem zasiac ale już się późno robi 

Opublikowano

fao 270 to opolskie czy dolnoslaskie mozna siac , nawet w malopolsce 250 to juz max, u mnie to samo ponad 30 bylo, wczoraj znajomy mierzyl ale nie chcialo mi sie zatrzymac i zapytac ile mial.

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, witejus napisał:

nie siejesz Pioneera to nie opowiadaj bajek, we wtorek Pioneer 280 FAO ok 25% z kombajnu.

Ogólnie ten rok jest wyjątkowy ze 250 i nadal mokra, a w poprzednich latach już dawno by była wykoszona i człowiek by zapomniał.

U ciebie na południu cieplej widocznie było lub suszej na jesieni.

Nie dawno był taki rok ze 20% na skupie miała.Jeden nawet już taką 20 to nie suszył tylko na kupi.ę trzymał na swój użytek.

Obdzwoniłem skupy nadal po 900.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
agrofoto1 napisał:

Cześć, chciałbym żeby kolega wysuszył mi kukurydzę. Ja mu dam 100t mokrej a on to włoży w rękaw i po nowym roku odda 70t suchej. Czy to jest uczciwie dla obu stron?

Coś mi się wydaje że to słaby dil dla niego

Opublikowano
2 godziny temu, agrofoto1 napisał:

Cześć, chciałbym żeby kolega wysuszył mi kukurydzę. Ja mu dam 100t mokrej a on to włoży w rękaw i po nowym roku odda 70t suchej. Czy to jest uczciwie dla obu stron?

liczysz po ile możesz sprzedać teraz mokrą i sucha kuku. 

w moim regionie przeliczając tak powinieneś dostać 68 suchej . 

Opublikowano

po co liczyc jesli sa odpowiednie tabele-znowu odkryles ameryke spod dziurawego kapelusza...😂

przyszlo rozliczenie- 11,5 t z hektara- jak na ten rok rewelacja, pogoda i drogi nawoz swoje zrobily.

brutto 883 zl wilgotnosc 32 % ,w krzakach ,miedzy domami nie miala szans doschnac..

gdzie jest mireczek ze swoimi rewelacyjnymi cenami ??

Opublikowano
Dnia 12.11.2022 o 19:55, karolr2 napisał:

Słyszałem opinie że kukurydza pioneer jest lekka i u mnie tak jakby się zgadzało.  Ciężar  sprawdzany na dwóch wagach  te same przyczepy i u kolegi zawsze było ponad 23 pod 24 a u mnie 22 z hakiem. U mnie sam pioneer a u niego zawsze z dwóch lub więcej firm 

Fakt pionier jest lekki, gdzie normalnie miałem na przyczepie tak na full 13,5t to pioniera max 12t 

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, witejus napisał:

To ile było netto za 30%?

850 -pare razy juz pisalem..

znajomy baor co zawsze suszyl teraz sprzedaje mokra. 

mial ktos doczynienia z firma agrol-matejka  ?? bo oni skupuja na bocznicy kolejowej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v