Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kosztowało co . 

A powiedz jaki beton ile grubości . A pod betonem co ?

Bo narazie to mam tylko pod jedną oborą pancerny bo posypka z piachu i żwiru . 30 cm betonu ze zbrojeniem 😵.

A pod drugą 15 cm żwiru i beton 15 cm

Opublikowano
radekz200 napisał:

Aż tak to chyba nie 😛 ale jak tutaj wstawiłem zdjecie z początku wykopu pod dom to każdy myślał ze to pod oborę 😂😂😂

Moim zdaniem chałupa to podstawa, sam pierwsze co zrobiłem na gospodarstwie to rozbudowałem i wyremontowałem cały dom (chociaż teraz to bym budował nowy obok, bo koszty remontu to nowy dom) ale jak to wszystko piz... to chociaż chałupa zostanie 😛

• Like 2
Opublikowano

Mlekpol białko 3,4 tłuszcz 4,3 ilość ponad 28tyś cena 2,03 brutto vatowiec.

Też w dodatkach macie tylko premię okresową? A co z innymi? Aż tak cennik pozmieniany? Co z GMO?

Opublikowano
14 godzin temu, sebe1033 napisał:

Kosztowało co . 

A powiedz jaki beton ile grubości . A pod betonem co ?

Bo narazie to mam tylko pod jedną oborą pancerny bo posypka z piachu i żwiru . 30 cm betonu ze zbrojeniem 😵.

A pod drugą 15 cm żwiru i beton 15 cm

110 zł/m2 betonu, 140 kostka, 17 cm b25, pod betonem piach a pod piachem kruszywo 

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Marcin441 napisał:

110 zł/m2 betonu,l

Że 110zł/m2 za utwardzenie na gotowo? Netto czy brutto. Mi dziś wyceniali 80zł m/2 na gotowo podsypka, b25 18cm z dotarciem i dylatacją.

Edytowane przez Dodi
Opublikowano

Brutto ale to średnia cena wyszła, bez doliczania np. krawężników, wyrównania terenu i to było 4 lata temu i to nie jest jedna powierzchnia tylko 4 i podjazdy zjazdy, troche pierdzielenia

Opublikowano
31 minut temu, Cow_milk napisał:

15 zł za metr kwadratowy teraz bierze posadzkasz z zacieraniem i dylatacja. Resztę idze samemu ogarnąć 

Dołóż jeszcze wybranie i wywiezienie ziemi na głębokości 30-35cm

Opublikowano

Ja tu chcę czytać o cenie mleka, a nie o podsypce pod kostkę. jak kogoś interesuje taki temat proszę udać się na forum muratora.

ps. Posty kolegów @marcin @sebe @dodi zostały zgłoszone.

• Like 3
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, ippon napisał:

Ja tu chcę czytać o cenie mleka, a nie o podsypce pod kostkę. jak kogoś interesuje taki temat proszę udać się na forum muratora.

To proponuje poszukac innego forum. 😁

• Like 2
Opublikowano
19 minut temu, Dodi napisał:

Masz traktor czy ładowarkę to sam sobie wybierzesz ziemię puzniej nawalisz gruzu a najlepiej kamieni weźmiesz kogoś do rozgarniania i zatarcia betonu zawołasz gruchę i ci nawali na ile chcesz tego betonu

Opublikowano
53 minuty temu, Dodi napisał:

Koparka 120-150 za godzinę 

Plus 2 ciągniki z przyczepami 

4 oska dobrego piachu do zagęszczania na podsypke pewnie z 400 teraz 

Zagęszczarke ogarnie ci posadzkarz za skromna dopłatę 

Opublikowano

Ale wy chcecie zacierać pod płytę???? A na co to potrzebne. Sama lata wibracyjna przejechać i koniec co tu pieścić. W halach- magazynach to tak ale nie na zewnątrz.  Polmlek bez szału poniżej 2zl

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Xawier napisał:

Jakie masz problemy?

Mleczarnia straszy ludzi karami. Dostawcy którzy przeszli a mili kredyty powinni według ich polityki 5 lat od spłaty kredytu oddawać do nich mleko

Opublikowano

Piątnica tłuszcz 4,20 białko 3,37 ilość 13 tys 1,97 netto

Opublikowano
dosia123 napisał:

2 godziny temu, Xawier napisał:

Jakie masz problemy?

Mleczarnia straszy ludzi karami. Dostawcy którzy przeszli a mili kredyty powinni według ich polityki 5 lat od spłaty kredytu oddawać do nich mleko

z tego co słyszałem kilku rolników odeszło i sprawa trafiła do sądu. Rolnicy wygrali bo sąd stwierdził że te przepisy są niezgodnego z zasadami wzajemnego współżycia skoro kredyt został spłacony to mają prawo odejść.

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, dosia123 napisał:

Tyle razy było tu wałkowane żeby czytać umowy nim się podpisuje...🤦

Tym bardziej, że jak byk tam stoi ten paragraf na pierwszej stronie

Opublikowano
4 godziny temu, ippon napisał:

Piszesz że Ci się to nie podoba i od razu podpierd...sz. Na szacunek i poważanie to w taki sposób nie zapracujesz.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v