Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Krowiarka napisał:

14 minut temu, slawek74 napisał:

to ty miodem żywisz a inni kamieniami 🤔

Nie licytuj się ze mną 😉 takie hasła ci rzucę Anco Mycowit Easy lin

w Polsce jesteś to po polsku mów do mnie...

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Jaro70 napisał:

Narazie lepiej płacą te mleczarnie co na eksport dużo pchają ,bo waluty drogie ale jak złoty się podniesie to skończy się hossa i znowu będziemy w czarnej d*pie, mlekovita pierwsza a mlekpol za nią 

No o to mi chodzi że właśnie kurs walut wciąga mlekpol i mlekovite na szczyty a zobaczymy co dalej będzie się działo 

Opublikowano
2 godziny temu, Jaro70 napisał:

Narazie lepiej płacą te mleczarnie co na eksport dużo pchają ,bo waluty drogie ale jak złoty się podniesie to skończy się hossa i znowu będziemy w czarnej d*pie, mlekovita pierwsza a mlekpol za nią 

To jest pewnie powód że teraz z ceną najlepiej w Giżycku a gdzieś czytałem że oni 80-85% na eksport 

3 godziny temu, Krowiarka napisał:

Nie obliczam w Mlekowicie tylko taką mam w Sierpcu. Z Mlekowity to mi wyliczyli 20 groszy więcej jakbym przeszła.

Bo jakby to powiedzieć... Mlekovita to moja ex 😂 także to co oni mówią to jest jedno a jak wychodzi to drugie, spytaj się Mańkowa czy dobrze zrobił że odszedł do Polmleku też miało być super a jak jest? Ma 30 groszy mniej ode mnie 

Opublikowano

Znam takich którzy przeszli z sierpca do mlekovity bo mieli już dość sierpeckiej ml/eczarni i sobie chwalą, byc moze ze sie nie przyznają, trzeba obserwować czy na podwórku jakieś Wenty im nie wyrosnal:p

Rozmawialem z ciocia która w tym roku już zrezygnował z dojenia krów, dobre 20 lat w sierpeckiej mleczarni to powiedziała ze po przejęciu zakładu w zurominie sierpc przestal dbać o dostawce.

Opublikowano

ostatnio kobieta z ODR Siedlce mówiła ze mleczarnia Siedlecka szuka mleka i nawet jest coraz mniej potencjalnych producentów a płaci  3 zł , coraz wiecej rolników w rozmowie z nią oswiadcza ze jak dzieci skończą szkole to likwidują bydło mleczne gospodarstwa po około 30 krów dojnych .

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, jarecki napisał:

ostatnio kobieta z ODR Siedlce mówiła ze mleczarnia Siedlecka szuka mleka i nawet jest coraz mniej potencjalnych producentów a płaci  3 zł , coraz wiecej rolników w rozmowie z nią oswiadcza ze jak dzieci skończą szkole to likwidują bydło mleczne gospodarstwa po około 30 krów dojnych .

We wiosce obok z końcem grudnia likwidują się 3 gospodarstwa oddające do mlekpolu po około 30 krów. Też nieźle prosperujące ale doić nie chcą już podobno.

Edytowane przez dejmian90
Opublikowano

U nas jedna mleczarnia to co nie przerobi sprzedaje dalej. Jeden nie chciał im dołożyć bo przecież przezut tani to zmienili odbiorcę na takiego co zapłacił tyle ile chcieli. Przecież każdemu mleka brakuje

Opublikowano
2 godziny temu, dejmian90 napisał:

We wiosce obok z końcem grudnia likwidują się 3 gospodarstwa oddające do mlekpolu po około 30 krów. Też nieźle prosperujące ale doić nie chcą już podobno.

U mnie we wsi niedawno 2 rzuciło krowy i w tym roku jedne może drugie gospodarstwo też rezygnuje z krów. Nie duża ilość max 20 sztuk 

Opublikowano
dejmian90 napisał:

39 minut temu, jarecki napisał:

Kupowałem ostatnio krowy z gospodarstwa w powiecie braniewskim które też oddaje do mlekpolu. Do końca grudnia koniec z krowami, stado 100 sztuk dojnych.

Kolejny w gminie Łukta też zlikwidował z końcem października około 50 sztuk dojnych, i kilka kilometrów odemnie jeszcze jeden ale nie wiem ile miał sztuk.

Opublikowano
2 godziny temu, komizmo napisał:

Myślałem, że to jakaś pomyłka ale sprawdziłem na stronach GUS. Macie tutaj powód sraczki w mleczarniach.

Screenshot_20221110-090946.png

Sraczka się skończyła przerzut jak napisał Dream1990 2.30 proszek w dół sery w dół masło w dół.

Opublikowano
44 minuty temu, PolonezAtu napisał:

Kupowałem ostatnio krowy z gospodarstwa w powiecie braniewskim które też oddaje do mlekpolu. Do końca grudnia koniec z krowami, stado 100 sztuk dojnych.

Z jakiego powodu? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v