Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
greg1985 napisał:

Oj będą wracać z Piątnicy do mlekpolu na kolanach 😂😂😂

Podobno mlekpol nie przyjmuje "uciekinierów" to teraz w listopadzie mleko będzie po 3.10zl? Bo w październiku miało być 10gr więcej ale to za październik czy od października?

Opublikowano (edytowane)

Mi przy parametrach jak dobrze pamiętam 3,4 i 4 , przedział 25-50 wyszło za wrześniem 2.74 netto. Za październik + 10 gr i parametry lekko poszły w górę więc zakręci się coś koło 2.9 netto. Za listopad kolejne +10 gr chociaż jeszcze smsa nie dostałem. Więc powinno wyjść koło 3 netto. 

Jak masz podobne parametry jak moje i jesteś na ryczałcie to wyjdzie ci koło 3.2 brutto 

Z uciekinierami to chodzi ci o tych co zima i wiosna  odeszli a teraz chcą wrócić ?

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano

Dziś rozmawiałem z jednym z uciekinierów do Piątnicy i mają mniej od nas w mlekpolu ale podobno mają dać jakoś mega premie żeby się zrównać z nami . A powinni sporo sypnąć wczoraj czylalem artykuł o cenach masła to z Piątnicy w sklepie za kostkę po 12 zł a reszta mleczarni ok 10 zł.

Opublikowano

Większość z tych co odeszła do piatnicy nie chce wrócic do mlekpolu a z tych do Giżycka żaden.  Wystarczy duzy kryzys światowy po wojnie i covid bo od 2008 nie było to już lada chwila bedzie lub euro na 4zl i wracamy do punktu wyjścia czyli psów i kotów na mlekpol na agrofoto nieraz już było że mlekpol 2 zł piatnica 1.7 a później norma czyli kilka lat drożej jak w mlekpolu.  Nic w mlekpolu się nie zmieniło a żeby to miał stać się lepszy od piatnicy . No może dupe podratowalo w grajewie nie wybudowanie magazynu pionowego składu.  Prawdziwy egzamin nadejdzie po nowym roku prąd gaz opakowania place w górę i podatki . Tu akurat może mi się wydaje ale w trochę lepszej sytuacji może jest mlekpol bo ma sporo fotowoltaiki biogazowni lepsza gospodarkę ściekami piatnica chyba mniej . Ale znów całe mragowo na gazie także cholera wie . Moim zdaniem od teraz kiedy mlekpol placi troszkę więcej od poatnicy doslownie od tego miesiąca za rok zobaczymy sytuację i wtedy ci co odeszli mogą myśleć że odejście to był błąd i co robic dalej 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Z uciekinierami to chodzi ci o tych co zima i wiosna  odeszli a teraz chcą wrócić ?

Mialem na myśli uciekinierów w ciągu kilku lat. Gdzieś zasłyszałem że mlekpol nie przyjmuje uciekinierów 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Bercik92 napisał:

Mialem na myśli uciekinierów w ciągu kilku lat. Gdzieś zasłyszałem że mlekpol nie przyjmuje uciekinierów 🤔

Puki wujek edek żywy nie ma mowy 😁

Opublikowano
7 godzin temu, alfa napisał:

Wystarczy duzy kryzys światowy po wojnie i covid bo od 2008 nie było to już lada chwila bedzie lub euro na 4zl i wracamy do punktu wyjścia

4? Raczej 8, a za dolca z dziesięć. Długo czekać nie będzie trzeba 

Opublikowano
8 godzin temu, alfa napisał:

Większość z tych co odeszła do piatnicy nie chce wrócic do mlekpolu a z tych do Giżycka żaden.  Wystarczy duzy kryzys światowy po wojnie i covid bo od 2008 nie było to już lada chwila bedzie lub euro na 4zl i wracamy do punktu wyjścia czyli psów i kotów na mlekpol na agrofoto nieraz już było że mlekpol 2 zł piatnica 1.7 a później norma czyli kilka lat drożej jak w mlekpolu.  Nic w mlekpolu się nie zmieniło a żeby to miał stać się lepszy od piatnicy . No może dupe podratowalo w grajewie nie wybudowanie magazynu pionowego składu.  Prawdziwy egzamin nadejdzie po nowym roku prąd gaz opakowania place w górę i podatki . Tu akurat może mi się wydaje ale w trochę lepszej sytuacji może jest mlekpol bo ma sporo fotowoltaiki biogazowni lepsza gospodarkę ściekami piatnica chyba mniej . Ale znów całe mragowo na gazie także cholera wie . Moim zdaniem od teraz kiedy mlekpol placi troszkę więcej od poatnicy doslownie od tego miesiąca za rok zobaczymy sytuację i wtedy ci co odeszli mogą myśleć że odejście to był błąd i co robic dalej 

Według mnie będzie tak jak @komizmo pisze. Jak będzie kryzys to nasza gospodarka napewno nie będzie dyktować cen kursu dolara czy euro. Pewne jest że będzie tracić czyli dolar  i euro będą ,, rosły ''. Druga sprawa to nie ma co się nastawiać na kryzys taki jak byl kiedyś z mlekiem że w USA czy nowej Zelandii wylewali mleko na pola. Teraz nikomu nic nie przyjdzie takiego do głowy bo mleka poprostu brakuje. Kiedyś był nadmiar. Jeszcze nie tak dawno unia nawet skupowała interwencyjnie mleko w proszku . Teraz wszędzie magazyny są puste. Fakt cena jest za nabiał dość wysoka ale nie tak wysoka jak jedzenia ,, śmieciowego ''. A ludzie zaczęli trochę ogarniać co znajduję się w tym śmieciowym jedzeniu i jakie choroby później z tego wychodzą. Więc konsument woli zapłacić trochę drożej ale mieć dobry produkt. W mleczarstwie jakiegoś dużego kryzysu nie powinno być chyba że dokręca mocno śrubę spółdzielniom a rolnikom dowalą takie ceny za środki do produkcji że i 3 zł nie będzie pokrywało kosztów 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Piątnica za październik bez zmian 

Edytowane przez dominik1703
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v