Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

To jednak Dawidek nie taki najgorszy, ma swoje stare pory 😂

Ja wiem, że tutaj na forum zbyt dobrej opinii nie mam, ale żeby aż tak? 😂 Nauczyłem się korzystać trochę z życia i mieć wyjebongo, nie zdarza się to codziennie przecież. W tygodniu siem pracujem proszę Pana to grzech tak wstawać... ale weekendy jak gdzieś pojedziemy, zabalujemy do rana to potem dobrze poleżeć dłużej przy cycku 🤪

1 godzinę temu, Zdzinio napisał:

Dobrze pamiętasz miewałem jednego pomocnika ale to też tak było że dzisiaj był jutro się nachlał korba odbiła i poszedł dzieciaki jeszcze trochę przymałe do tej roboty ale widzę że się nie garną a nauka im letko przychodzi to niech się uczą i mają lżej w życiu bo nie pozwolił bym im żeby mieli tak jak ja straconą młodość, a ziemię może w między czasie sobie obróbka. No i przede wszystkim plecy siadły!

A skłoniło mnie do takiej pracy chęć bogactwa żeby być lepszym od innych, no i przede wszystkim mój ojciec który nie uznawał wczasów i lenistwa tylko robotę( to ponoć na starość bo jak mama opowiada to za młodu niechciał słyszeć o krowach😁)no i teraz obrażony na mnie że skasowałem 

Przejdzie ojcu. Mój też nie wyobrażał sobie jak będziemy żyć bez krów. Teraz chwali się innym, że dobra decyzja. Lżej, mniej wydatków, mniej na głowie... Tyle że u mnie inna sytuacja bo wszystko się skumulowało, choroba, stres, rozpacz, dwa msc zaczęli sami ogarniać, spadła połowa mleka i już w kolejnym msc by było pozaklasowe. Wszyscy byli wymęczeni i łatwiej im przyszło oswoić się, że nie ma wyjścia. 

Ciężki kawałek chleba, ale bez pracy nie ma kołaczy. Chcąc się prężnie rozwijać nie ma lepszej drogi niż krowy. No teraz sytuacja może się zmieniła bo zboże dobrze płaci.

13 minut temu, Optimus napisał:

Dawno zrezygnowałeś ja jeszcze pół roku i też daję na luz z krowami

3 lata we wrześniu minęło

• Like 2
Opublikowano

Będzie żywienie eko tak jak Unia chciała. Nawozów mało, śruty i innych dodatków mało. Paliwa będzie wypalane mało. Eko na całej linii.  Jak czegoś nie wymyślą to będzie bieda w europie. 

• Like 1
Opublikowano

Bardzo wątpię. Może się zdarzyć że to co będzie kupią Chiny. Albo będzie tak mało że zablokują eksport

Raczej europejczycy są skazani na hydroponiczną korę z brzozy, a w niedzielę z mięs to może jakieś dżdżownice

Opublikowano
44 minuty temu, komizmo napisał:

Ukraina wstrzymała eksport pszenicy i kukurydzy. Trzymajta się mocno chłopy...

Czekam aż Nowa Zelandia wstrzyma eksport mleka 😁

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, komizmo napisał:

Ukraina wstrzymała eksport pszenicy i kukurydzy. Trzymajta się mocno chłopy...

Mi pasuje pszenice się drogo sprzeda , a pasze i tak mam własne dla bydła 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v