Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pewnie fejk news od Putina i propaganda 😂😂😂😂

Tak tak rozwiajcie się i budujcie bo tylko tacy przetrwają.  Jak to mawiał prezes pewnej dużej spółdzielni na Podlasiu 

Opublikowano

Fake news. Widać ruski wzięli się na dobre za dezinformację w Polsce.  Artykuły mleczarskie idą jak świeże bułeczki. Fakt zarabiają na tym głownie sieci handlowe przez to że spółdzielnie nie potrafią się dogadać i wymusić podwyżki tylko zażarcie konkurują ze sobą ale towar idzie. Handel przerzutem kwitnie jak nigdy i niby mlekowita ma brać 60 %? 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Pitraszek napisał:

Też bym przyjął, jest wolny pokój.ale żona się nie zgadza 🤕

Moja też, ale jak znajdę dostatecznie stare i brzydkie to pewnie się zgodzi 😛 

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
19 minut temu, dejmian90 napisał:

Słyszał ktoś o tym że Mlekovita ma podobno brać tylko 60% mleka. Prawda to czy tylko ktoś takie głupoty rozpowiada.

A parametry też 60% czy jak do tej pory 100😂

Opublikowano
23 minuty temu, dejmian90 napisał:

Słyszał ktoś o tym że Mlekovita ma podobno brać tylko 60% mleka. Prawda to czy tylko ktoś takie głupoty rozpowiada.

Przy obecnych kosztach produkcji fakt 40% mleka może ubyć😜

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, lusjan napisał:

Moja też, ale jak znajdę dostatecznie stare i brzydkie to pewnie się zgodzi 😛 

Powiedziałem że pomoże sprzątać a ona że chyba Tobie z wora. Zero współczucia ma ta baba

• Haha 11
Opublikowano
11 godzin temu, kokoman0 napisał:

USA  z kasy powinno wyskoczyć. Dawali Ukrainie gwarancje bezpieczeństwa przy wycofaniu głowic atomowych z ich terytorium? To teraz niech chociaż uchodźcom finansowo pomogą i opiekę medyczną skołują. 

Radzę się dokładniej dowiedzieć czym było memorandum budapesztańskie i co kryje się pod sloganem 'gwarancja nienaruszalności granic' i jak mieli to egzekwować

Opublikowano

Ja czekam na zebrania w Mlekpolu. Zobaczymy co za bajki będą opowiadać. Trzeba będzie myśleć o wypowiedzeniu albo zmianie mleczarni. Myślę, że jak nazbieram ludzi na samochód mleka, to bez problemu przyjadą 60 max 70km po odbiór co drugi dzień. W wolnej chwili trzeba się przejechać do nich i porozmawiać w skupie. @DanielFarmer daleko masz do OSM Piątnica? 

Opublikowano

U nas w okolicy też już każdy myśli nad zmianą mleczarni a większość daje do mlekpolu, zobaczymy jaka sytuacja przez lato będzie jak będą w ch*ja walić to we wrześniu wypowiedzeń dostana sporo 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Patrzę ze zdecydowana wiekszosc ma już dość robienia z nas niewolnika i słuchania jak to mamy dobrze i że spółdzielnia płaci lepiej jak Piątnica. No i dla pracownikow najniższego szczebla znalazła się  podwyżka w kwocie 1300 zł w ciągu roku , nie mówię o tych co zarabiaja więcej. A dla nas dają tylko tyle aby równać się z mlekowita . Zadań lyder nie wyjdzie na przed szereg żeby zapłacić najwięcej w kraju. A mogą zapłacić tylko po co. 

@Ursusc385napisz jakie masz info. Jeden już tu pisał że miało być -20 i że to na FB kilka razy widział . Więc chociaż Ty napisz dobrą nowinę :)

Edytowane przez krzychu121
  • Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Karol6130 napisał:

A parametry też 60% czy jak do tej pory 100😂

Dnia 4.03.2022 o 17:16, Zdzinio napisał:

Tak sobie ostatnio myślę że chyba likwidacją krów to była najlepsza decyzja jaką w życiu podjąłem. Od 1 marca na wolności!

Kolego coś ci się pomyliło był u mnie przedstawiciel z mleczarni mówił że mleka jest jak na lekarstwo jeszcze trochę to będą klęczeć na kolanach żeby chłop tylko chciał doić krowy

• Like 1
Opublikowano
karol091193 napisał:

Ja czekam na zebrania w Mlekpolu. Zobaczymy co za bajki będą opowiadać. Trzeba będzie myśleć o wypowiedzeniu albo zmianie mleczarni. Myślę, że jak nazbieram ludzi na samochód mleka, to bez problemu przyjadą 60 max 70km po odbiór co drugi dzień. W wolnej chwili trzeba się przejechać do nich i porozmawiać w skupie. @DanielFarmer daleko masz do OSM Piątnica? 

35km,tylko pytanie czy będą brać ale pewnie będą bo w każdej mleczarni wypowiedzeń będzie stos.Przt tych kosztach i warunkach produkcji które w najbliższych dniach , góra tygodniach pogorszą się drastycznie.Konca tego kataklizmu nie widać.Wrecz przeciwnie.To się dopiero rozkręca

• Like 1
Opublikowano
50 minut temu, krzychu121 napisał:

Patrzę ze zdecydowana wiekszosc ma już dość robienia z nas niewolnika i słuchania jak to mamy dobrze i że spółdzielnia płaci lepiej jak Piątnica. No i dla pracownikow najniższego szczebla znalazła się  podwyżka w kwocie 1300 zł w ciągu roku , nie mówię o tych co zarabiaja więcej. A dla nas dają tylko tyle aby równać się z mlekowita . Zadań lyder nie wyjdzie na przed szereg żeby zapłacić najwięcej w kraju. A mogą zapłacić tylko po co. 

@Ursusc385napisz jakie masz info. Jeden już tu pisał że miało być -20 i że to na FB kilka razy widział . Więc chociaż Ty napisz dobrą nowinę :)

Info bardziej pewne od pracownika w skupie a nie kierowcy jak tu większość pisze, no ale zobaczymy różnie z tym bywa 

Opublikowano
1 godzinę temu, strsw33 napisał:

Kolego coś ci się pomyliło był u mnie przedstawiciel z mleczarni mówił że mleka jest jak na lekarstwo jeszcze trochę to będą klęczeć na kolanach żeby chłop tylko chciał doić krowy

Życzę ci żebyś pływał w złocie! Żebyś wiedział o ile spokojniej po tygodniu od likwidacji żyje to byś się zdziwił. Godzina 20 w domku a tak to 23 to było najszybciej, teraz już po śniadanku i siedzę sobie spokojnie na kibelku i czytam te wasze wywody😁 a wcześniej to nawet nie miałem czasu się nieraz wysrać! Tak że praca to nie wszystko, ale zauważyłem że u większości cwaniaków tu piszących to jeszcze rodzice zapieprzają, też byłem taki mądry 20 lat temu.

• Like 11
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v