Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
29 minut temu, DanielFarmer napisał:

Do września było na plus, od września my w tyle, październik jest cena z września u nas.Listopad nie wiadomo ale ciężko bd dogonić

Tak się pocieszaj , że było na plus a tak naprawdę to od roku cena jest podobna do mlekovity albo 10-20 gr mniejsza , wiem dokładnie bo też miałem się przenieść i dokładnie przeliczam cenę na swoim mleku i od roku jestem na plus względem Piątnicy w której jeszcze z tej ceny udział potrącali. Dużo osób co się przenieśli już poszły wypowiedzenia . A mlekpol  płaci trochę lepiej od mlekovity czyli skąd to że do września było na plus?

Opublikowano (edytowane)

Daniel nie wprowadzaj ludzi w błąd że mlekowita płaciła do września lepiej niż mlekpol. Musiałbym sprawdzić dokładnie ale jak dobrze pamiętam to do czerwca mlekpol płacił kilka groszy lepiej niż mlekowita. W czerwcu się wyrównało.  Chyba w lipcu mlekowita dała konkretną premie i była z 10 gr przed mlekpolem. W sierpniu też płaciła te 10 gr wiecej.  We wrześniu się znowu wyrównało. W październiku mlekpol +10 gr wiecej niż mlekowita. A w listopadzie będzie to 20 groszy więcej.  

Wstaw cennik Piątnicy plus napisz jaka tam teraz premia obowiązuje i każdy sobie policzy ile mu wyjdzie 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano
7 minut temu, DanielFarmer napisał:

mlekpol płacił gorzej od mlekovity do września,ja też liczyłem kilka razy w tym roku to wiem

Ja liczę według mlekovity , to sorry ,zwracam honor 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Krowiarka napisał:

Hmm to ciekawe ja przy maksymalnym progu i dobrych parametrach w Sierpcu dostanę tyle samo. 😡🤬😡 Zeszli na psy, bo przy moich kosztach to żaden rarytas.

Krowiarka, ty obliczasz cene w Mlekovicie na podstawie parametrów z Sierpca 😂😂 kobitooo... 

Edytowane przez Marcin441
  • Thanks 1
  • Haha 4
Opublikowano

Ja tu nie muszę nic nikomu udowadniać.poeze prawdę,Zawsze mógłbym napisać jak ten tuman kilka stron temu że nam podnieśli 10 gr ale to nieprawda,identyczna premia 58gr jak za wrzesień.Powoli odstajemy i to są fakty.I nie ma co się mądrzyc bo wiele lat Piątnica była daleko z przodu.Teraz nawet nie na podium ale czasy są szczególne.Zobaczymy co przyniesie przyszłość.

Opublikowano
2 godziny temu, Marcin441 napisał:

Krowiarka, ty obliczasz cene w Mlekovicie na podstawie parametrów z Sierpca 😂😂 kobitooo... 

Nie obliczam w Mlekowicie tylko taką mam w Sierpcu. Z Mlekowity to mi wyliczyli 20 groszy więcej jakbym przeszła.

Opublikowano
32 minuty temu, Jaro70 napisał:

Może być na odwrót 

Jedna jaskółka wiosny nie czyni . Zobaczymy za jakiś czas co będzie a domyślam się że za nic długi czas sapinski i edek będą k**wy na agrofoto zbierać zresztą jak zawsze do tego roku . Narazie to o poatnicy że placi mniej nie ma co gadać trzeba policzyć średnia z 5 lat . A tak jak pisze DanielFarmer do września poatnica była przed mlekpol a do marca dużo przed mlekpolem 

Opublikowano
18 minut temu, alfa napisał:

Jedna jaskółka wiosny nie czyni . Zobaczymy za jakiś czas co będzie a domyślam się że za nic długi czas sapinski i edek będą k**wy na agrofoto zbierać zresztą jak zawsze do tego roku . Narazie to o poatnicy że placi mniej nie ma co gadać trzeba policzyć średnia z 5 lat . A tak jak pisze DanielFarmer do września poatnica była przed mlekpol a do marca dużo przed mlekpolem 

Ciesz się że ty nie przeszedłeś bo chyba już niewiele brakowało tak zachowałeś tą Piątnice 😉

Opublikowano
2 godziny temu, komizmo napisał:

Przecież był czas i to nie taki krótki że cena w mlekovicie była lepsza od mlekpolu. Z tym zastrzeżeniem oczywista, że na takich samych parametrach 😏

Lipiec i sierpień. Wtedy mlekowita płaciła lepiej. A tak to mlekpol z przodu. Śledzę dość dobrze sytuację w tych dwóch spółdzielniach :)

2 godziny temu, DanielFarmer napisał:

Ja tu nie muszę nic nikomu udowadniać.poeze prawdę,Zawsze mógłbym napisać jak ten tuman kilka stron temu że nam podnieśli 10 gr ale to nieprawda,identyczna premia 58gr jak za wrzesień.Powoli odstajemy i to są fakty.I nie ma co się mądrzyc bo wiele lat Piątnica była daleko z przodu.Teraz nawet nie na podium ale czasy są szczególne.Zobaczymy co przyniesie przyszłość.

Dlatego najwazniejszy jest cennik. Niektórzy nie potrafią odczytać smsa i piszą głupoty. Tak samo jak jedni podają cenę dla rr ale o tym nie wspomną albo z udziałem. A przy tych cenach 3 zł to 20 gr różnicy .  W mlekpolu na szczęście piszą że np cena wzrasta o 10 czy 20 gr względem poprzedniego miesiąca bo inaczej też co niektórzy by myśleli że np w październiku była premia okresowa niecałe 50 gr a w listopadzie 60 gr i że to się sumuje. 

35 minut temu, alfa napisał:

Nie tak do końca. Nie chcę mi się szukać wypowiedzi radnego z Piątnicy ale też nie był zadowolony z ceny bo była dużo słabsza niż w mlekowicie czy mlekpolu. Jak dobrze kojarzę to na początku roku też Piątnica była z tyłu. Chyba od marca coś się wyrównało a potem przegonili resztę. @DanielFarmer zapodaj cenę i parametry z początku roku do kwietnia. Ciekawi mnie czy alfa coś pokręcił że Piątnica płaciła lepiej czy ja że mlekpol placil lepiej

Opublikowano

@krzychu121 bodaj ze 4 dni temu kolega pokazał fakturę z Marca piatnica tłuszcz 4.28 chyba białko 3.55 ilość 42 2.56 brutto z lutego podobna ilość tłuszcz 4.1 boalko 3.55 2.32 brutto 

Opublikowano

Narazie lepiej płacą te mleczarnie co na eksport dużo pchają ,bo waluty drogie ale jak złoty się podniesie to skończy się hossa i znowu będziemy w czarnej d*pie, mlekovita pierwsza a mlekpol za nią 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v