Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, danielooo8441 napisał:

mlekovita 4,29tł. 3,62 bi. 2,21brutto rr 16k. litrów

8 godzin temu, Supersebusiek napisał:

Coś kręcisz z tą ceną , max 2 zł to może ci wyszło .

7 godzin temu, Supersebusiek napisał:

Może ty doisz w poza klasie mądralo i kombinujesz z kierowcą to ci wychodzi , u mnie tłuszcz 4,6 , białko 3,5  , 2,06zł  , jestem na vacie , sprzedaż powyżej 50 tyś .

@Supersebusiek No zgadzam się, dziecinada po całości.  Ktoś pisze ze ma 2.21 brutto, a inny ewenement twierdzi że ten ktoś to kłamie i nie możliwa taka cena, po czym sam pisze ze ma 2.06 NETTO co daje 2.20 brutto. 

Dziecinana fchuj 😆

6 minut temu, Supersebusiek napisał:

Kup ty i się pochwal , jak masz taką cenę za mleko , a nie cudzymi oborami się chwalisz , dziecinada na tym forum już się zrobiła , czas się zwijać z tej strony .

Opublikowano
1 godzinę temu, Supersebusiek napisał:

Nie wiem czy wiesz ale teraz nie ma vatu na mleku , także nie ma ceny netto i brutto na dzień dzisiejszy .

ale żeś pier**l..ł

7 godzin temu, slawek74 napisał:

co najmniej 4 gospodarstwa znam co dwóch gospodarzy w jednej oboże

oh my god

Opublikowano
10 godzin temu, Supersebusiek napisał:

Nie wiem czy wiesz ale teraz nie ma vatu na mleku , także nie ma ceny netto i brutto na dzień dzisiejszy .

Wez już się nie pogrążaj,  naprawdę odpuść 

9 godzin temu, Marcin441 napisał:

Z agrocentrum bierze Piątnica Mlekpol i Laktopol 

Mam na myśli inne, gospodarstwo rodzinne 300 krow. Idzie do Mlekovity, Spomleku i polindusa

Opublikowano
Troker1979 napisał:

7 godzin temu, slawek74 napisał: co najmniej 4 gospodarstwa znam co dwóch gospodarzy w jednej oboże oh my god

co coę dziwi ? jedna obora ''jedno stado'' jedna chłodnia dwa numery w mleczarni

Opublikowano (edytowane)

Lyder przedział 10-15tys białko 3,35 tłuszcz 4,2 2,09zł brutto

eDIT

Nieoficjalne źródło, lyder zwiększył kwietniową premię do 47gr.

Edytowane przez Rrolniik
Opublikowano
Dnia 17.04.2022 o 20:05, Rrolniik napisał:

eDIT

Coś za grubo aby to było prawdziwe, bo by wychodziło +37 do ceny marcowej. No ale trzymam kciuki

Opublikowano
Dnia 17.04.2022 o 20:05, Rrolniik napisał:

eDIT

Maksymalna premia może tyle wynosić. Jest tam taki zapis. To nie za kwiecień .

Opublikowano
33 minuty temu, damianzetor9540 napisał:

To widzieliście ta nowe umowę?

sąsiad 24 jedzie podpisywać, ja 30 to się zobaczy co tam jest, mam nadzieję że lepsza niż ta co podpisałem w grudniu.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, kocmen24 napisał:

Maksymalna premia może tyle wynosić. Jest tam taki zapis. To nie za kwiecień .

nie wprowadzaj ludzi w błąd, jest zapis że "Strony postanawiają iż w dniu zawarcia umowy premia za najbliższy okres rozliczeniowy nie będzie mniejsza niż 0,47zł.

Edit: proszę połączyć moje dwa posty.

Edytowane przez Rrolniik
ed
Opublikowano

Już widzieliscie te umowy?  Dla wszystkich dostawców będą te nowe umowy czy od jakiegoś okresu czasu?  Jeśli premia faktycznie  nie mniej niż 47 groszy to najkorzystniej im dać ją teraz za mleko kwietniowe.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rrolniik napisał:

nie wprowadzaj ludzi w błąd, jest zapis że "Strony postanawiają iż w dniu zawarcia umowy premia za najbliższy okres rozliczeniowy nie będzie mniejsza niż 0,47zł.

Czyli plus 10 gr względem marca wychodzi.jakby było napisane plus 47 gr do marcowej premii to tak byłoby jak piszesz .jednak raczej jest inaczej?

Opublikowano
1 godzinę temu, Rrolniik napisał:

Najbliższy okres rozliczeniowy na logikę = maj.

Optimus

Za marzec było +10gr względem lutego, za kwiecień na dzisiaj jest+ 27 względem lutego a +17 do marca. Jeżeli premia byłaby 47 na kwiecień tzn że do marca 37gr.

Opublikowano (edytowane)

27 To była premia wiosenna, w cenie była tez premia standardowa 20, jeżeli zabiorą premie wiosenna i dadzą 47 to premia standardowa będzie wynosić 47 zamiast 20 i wyjdzie to samo 

Edytowane przez sss
  • Haha 1
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v