Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, zetorr6441 napisał:

Za marzec?

U lidera przy tych parametrach wyszłoby 2.15 netto 

U mnie 3.25, tł 3.9   1.98netto🙄 prawie 60k

Najlepsze jest to że BWM .tu wszystko jest najdroższe czy to słoma czy sianokiszonka .jałówki .itd bo mlekovita ....a ta mlekovita wali w h*ja aż miło .byle jakie małe mleczarnie dawno 2 zł netto jest 

Edytowane przez massey235
Opublikowano
1 godzinę temu, massey235 napisał:

Najlepsze jest to że BWM .tu wszystko jest najdroższe czy to słoma czy sianokiszonka .jałówki .itd bo mlekovita ....a ta mlekovita wali w h*ja aż miło .byle jakie małe mleczarnie dawno 2 zł netto jest 

Dla mnie to mlekovita to jest fenomenem , jeżeli chodzi o opinię o mleczarni. W Grajewie , aby tylko cos wyszło nie tak , to od razu robienie wielkich afer i jazda od dostawców. A mlekowita jebie jak tylko może na wszystkim swoich dostawców I tam zawsze Cichosza... A jak pojedziesz do gospodarzy na bwm to wychwalać się nie mogą prezesa i mleczarni😁

Co ma takiego  Darek? A czego brakuje Edkowi?🤣

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, Primula94 napisał:

Dla mnie to mlekovita to jest fenomenem , jeżeli chodzi o opinię o mleczarni. W Grajewie , aby tylko cos wyszło nie tak , to od razu robienie wielkich afer i jazda od dostawców. A mlekowita jebie jak tylko może na wszystkim swoich dostawców I tam zawsze Cichosza... A jak pojedziesz do gospodarzy na bwm to wychwalać się nie mogą prezesa i mleczarni😁

Kurde prawda 🤣 nawet ostatnia sytuacja z umowami. Sam dałem się wrobić w to, że są delikatnie mówiąc nie do przyjęcia, a okazało się, że dosłownie 2 punkty do zmiany żeby była naprawdę fajnie dla dostawców napisana i problemów żadnych nie widzę. O cenniku nie wspominam bo jak dla mnie to jest chore tak go komplikować, ale cena jest na tą chwilę do przyjęcia. A dostawcy mekovity sami na forum się chwalą ze brakuje pół procenta lub więcej na parametrach i nic z tym nie robią i takiego szumu na ten temat nie ma, a zajechać do BWM to Mlekpol i Piątnica fuuu.... A mlekovita pięknie i ładnie. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Primula94 napisał:

Darek ma ze 3 pokoje medali i statuetek a o nagłówkach z ,,liderem mleczarstwa '' nie wspomnę. 😄 

Dla większości może liczą się te statuetki i to że należą do tego ,,elitarnego grona dostawców'' mlekowity. Oczywiście nie wszyscy bo są niektórzy niezadowoleni ale to ułamek dostawców  w przeciwieństwie do mlekpolu 😄 Piszę to w żartach ale coś jest na rzeczy bo naprawdę mlekowita ma najwięcej dostawców a ,,niezadowolonych'' najmniej mimo jakiś lojalnościówek, konkretnego krojenia na parametrach i ceny bez szału. 

Z tego co osobiście zaobserwowałem to tam gdzie dostawcy zaczynają dochodzić swoich praw to dziwnym trafem zaczyna cena iść w górę. 

Zaczynając od sierpca i ich średniej ceny jesienią aż nagle zaczęło robić sie głośno ile to prezes bierze wypłaty i premii. Tak samo zarząd. I nagle dziwnym trafem cena szybko zaczęła iść do góry.

We włoszczowie to samo. Zaczęli ich opisywać w gazetach bo radni chcieli przejrzystości to żeby uciszyć sprawę , nagle cena do góry.

W kole podobnie choć nie tak chojnie już było i jak ucichło na ich temat to cena spadła. 

Zapomniałem o łowiczu i zmianie zarządu. Już prawie bankrut był a tu nagle dorównał ceną średniakom. 

O mlekpolu nie muszę wspominać i buncie radnych. Zaraz się cennik zmienił i cena z piatnicą się zrównała. Nie ważne że za 3 miesiace było w dół jak wszystko ucichło 😄 

Pewnie jeszcze kilka by się takich spółdzielni znalazło. A o mlekowicie cisza. Jakieś nieliczne artykuły z aferą podrabiania dat na produktach. Które szybko są zamiatane pod dywan. W sumie wcześniej wstawione zdjęcie wiele wyjaśnia dlaczego tak sie dzieje 

O rykach mi sie jeszcze przypomniało jak przycisnęli dostawców to konta usuwali na af ci którzy nie pochlebnie o nich pisali . Zabronili wstawiać cennik i wogóle się wypowiadać szerzej na ich temat 😄 

Edytowane przez krzychu121
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Odnośnie kredytów to np . Szwecja daje rolnikom kredyty inwestycyjne oprocentowane 2%w okresie 10 lat.To jest dopiero atrakcyjny kredyt bez prowizji.Mozesz też w banku zakontraktować zboża i kasę dostajesz wcześniej na środki do jego wyprodukowania.

• Like 1
Opublikowano

A mnie zastanawia skąd Lyder bierze kase na dodatkowe premie teraz. Jak zobaczyli że mleka ubywa to dołożyli tylko skąd ją wzieli: wcześniej nie dokładali bo nie mieli czy dzielili między siebie(premie 13stki 14stki itp albo jakieś wyjazdy itp) a teraz naglę kasa się znalazła an niemałą premię (chociaż cena i tak ogólnie szału nie robi)

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Xawier napisał:

A mnie zastanawia skąd Lyder bierze kase na dodatkowe premie teraz. Jak zobaczyli że mleka ubywa to dołożyli tylko skąd ją wzieli: wcześniej nie dokładali bo nie mieli czy dzielili między siebie(premie 13stki 14stki itp albo jakieś wyjazdy itp) a teraz naglę kasa się znalazła an niemałą premię (chociaż cena i tak ogólnie szału nie robi)

Przejdź się do sklepu jak na przestrzeni ostatnich 2-3 miesięcy drożeją sukcesywnie produkty to chyba logiczne że coś nam z tego zostanie też

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano
4 minuty temu, dejmian90 napisał:

Mlekovita przedział 6-10 tyś tłuszcz 4,18 białko 3,23 2,04 zł brutto. 

Wie ktoś na czym będą polegać te nowe umowy które mamy podpisać?

To polmlek lepiej płaci 😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, radekz200 napisał:

To polmlek lepiej płaci 😂

Jakbym kiedyś nie oddawał do nich to bym Ci uwierzył.  

Edytowane przez dejmian90
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, czesio1612 napisał:

Piątnica tl 4.57 bi 3.73 2.62 brutto rr minus udział

Ładnie, ale w Sierpcu tooo.... 😂😁📈

Edytowane przez Marcin441
Opublikowano

aha czyli kazdy ma rr😅 panowie podpowiedzcie czy coś takiego przejdzie- jedna obora, dwa stada w odzielnych "boksach" jedna hala udojowa, dwa zbiorniki na mleko, czy przejdzie to w weterynarii jak bym chciał założyć własne stado?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v