Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też wczoraj w biedrze widziałem. Cena jak dobrze pamiętam to nie różni się za bardzo od mleka prawdziwego.

Opublikowano
Dnia 1.04.2022 o 08:16, Xabarx napisał:

ma ktoś informacje jak płaci mleczarnia z Łukowa?

dla sąsiada za 7tys litrów zaoferowali 1,95 za kwiecień.

Dnia 1.04.2022 o 19:30, jarecki napisał:

dziś  pojawił się raport o wzroscie obrotów sklepów i te 2 mln . uchodzców zwiekszyły obroty wiec za te 30 zł zyskamy jako rolnicy sporo więcej .

ta, sklepy więcej zarobią a my figę zobaczymy.

Opublikowano

Rrolniik , ale jak fige jak cena mleka rosnie ?     Jak pamietam to chodzi o Mlekpol to teraz jest fajna loteria Mlekpolu organizowana 16 bonów po 10 tys do wygrania i jeszcze innych nagród wiele to tez na koszt rolników , ale takie promocje i reklamy są potrzebne myslę żę taka reklama że rolnicy z Mlekpol składają się na pomoc Ukraincom wiecej by dała klientów niz loteria obecna .

Opublikowano

Ja za luty miałem ponad 2 netto i za marzec 15 groszy podwyżki za kwiecień też mają coś dołożyć. Tylko z nimi idzie się ładnie dogadać jak jest duzo A jak masz jeszcze dobry towar to całkiem 

Opublikowano
jarecki napisał:

Rrolniik , ale jak fige jak cena mleka rosnie ?     Jak pamietam to chodzi o Mlekpol to teraz jest fajna loteria Mlekpolu organizowana 16 bonów po 10 tys do wygrania i jeszcze innych nagród wiele to tez na koszt rolników , ale takie promocje i reklamy są potrzebne myslę żę taka reklama że rolnicy z Mlekpol składają się na pomoc Ukraincom wiecej by dała klientów niz loteria obecna .

🤦‍♂️

• Sad 1
Opublikowano

akurat mam mleko z mlekpolu i jest lotria , nawet specjalnie się  zarejestruje a jak wygram nagrode to bede tu wstawiał zdjecia jak bawie się na Majorce no koszt dostawców Mlekpolu 🤣

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

akurat mam mleko z mlekpolu i jest lotria , nawet specjalnie się  zarejestruje a jak wygram nagrode to bede tu wstawiał zdjecia jak bawie się na Majorce no koszt dostawców Mlekpolu 🤣

A kto ci krowy bd doił?😁

Opublikowano
Cow_milk napisał:

Ja za luty miałem ponad 2 netto i za marzec 15 groszy podwyżki za kwiecień też mają coś dołożyć. Tylko z nimi idzie się ładnie dogadać jak jest duzo A jak masz jeszcze dobry towar to całkiem 

a jak parametry i ilość?

Opublikowano (edytowane)

Dostałem zaproszenie z Mlekpolu na podpisanie zmian kontraktu(kierowca pismo przekazał).

Zmiany dotyczą m.in:

dopłata za kontrakt z 0,02 do 0,07 zł

Zmiany cennika na email każdorazowo

Skrócenie okresu wypowiedzenia(3 miesiące w każdej chwili)

trzykrotne obniżenie kary umownej

0d lipca można stosować pasze gmo bez uszczerbku cenowego

Edytowane przez Troker1979
Opublikowano
1 godzinę temu, Cow_milk napisał:

Tłuszcz 4.02 

Białko 3.63

A na odbiór mam więcej jak tamten sąsiad na miesiąc 😂

To cena realna, sam jak orientowałem się w październiku to w łukowie cena w miarę sensowna zaczynała się od 20tys l na miesiąc.

Opublikowano
Troker1979 napisał:

Dostałem zaproszenie z Mlekpolu na podpisanie zmian kontraktu(kierowca pismo przekazał).

Zmiany dotyczą m.in:

dopłata za kontrakt z 0,02 do 0,07 zł

Zmiany cennika na email każdorazowo

Skrócenie okresu wypowiedzenia(3 miesiące w każdej chwili)

trzykrotne obniżenie kary umownej

0d lipca można stosować pasze gmo bez uszczerbku cenowego

😳 a tak zapytam jesteś członkiem spółdzielni czy tylko na kontrakcie? Czyżby jakieś zmiany na lepsze???

Opublikowano
40 minut temu, RusiL napisał:

😳 a tak zapytam jesteś członkiem spółdzielni czy tylko na kontrakcie? Czyżby jakieś zmiany na lepsze???

Tak jestem. Wygląda że zmiany na lepsze. Wchodzi ustawa o przeciwdziałaniu nieuczciwemu wykorzystywaniu przewagi kontraktowej w obrocie produktami rolnymi i spożywczymi z 17 listopada 2021 i jakaś dyrektywa unijna w sprawie nieuczciwych praktyk handlowych. Także wszyscy członkowie zapewne dostaną zaproszenia  by podpisać nową umowę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v