Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
40 minut temu, Troker1979 napisał:

jedno gospodarstwo na ojca drugie na syna i US może w pompkę cmoknąć jak rozsądnie się gospodarzy.

Sam tak miałem kilka lat bezproblemowo , od kilku obaj na VAT bo szkoda było tracić kasy z maszyn na modernizację.

Znajomi już kilkanaście lat tak gospodarują , papiery grają i nikt problemów nie widzi oby wszystko z głową robić.

Opublikowano

Dzisiaj dzwonił do mnie za krowami znajomy co oddaje do małej lokalnej mleczarni i jest w radzie to mówił że z mlekiem to nie za wesoło , jak do tej pory przeżut sprzedawali po 2.6-2.8 to teraz jest po 1.7

Opublikowano
1 godzinę temu, Troker1979 napisał:

jedno gospodarstwo na ojca drugie na syna i US może w pompkę cmoknąć jak rozsądnie się gospodarzy.

Dokładnie.... 👍

1 godzinę temu, Strongman napisał:

U mnie zona ma jedne gospodarstwo a ja mam drugie.

No na dziś nie warto mieć więcej jk 50 ha... 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

U mnie zona ma jedne gospodarstwo a ja mam drugie.

No ale to już przed ślubem chyba mieliście po przepisywane te gospodarstwa bo ja tak chciałem zrobić w zeszłym roku to agencja się nie zgodziła chyba że rozwód weźmiemy albo rozdzielność majątkowa.

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

No właśnie przed ślubem miała już gospodarstwo a w agencji ze jak tak to może tak być.

Ja muszę rozwód wziąć ze swoją  bo już 20 lat to starczy🤣

• Like 1
  • Haha 5
Opublikowano
26 minut temu, Zdzinio napisał:

Dzisiaj dzwonił do mnie za krowami znajomy co oddaje do małej lokalnej mleczarni i jest w radzie to mówił że z mlekiem to nie za wesoło , jak do tej pory przeżut sprzedawali po 2.6-2.8 to teraz jest po 1.7

To rozpuda od marca 1,5 nie złapie przy max progu i parametrach 

Opublikowano

No nie jest to prawda... Bo po pierwsze to płacili naWet 3,2 zł za przerzut.... Info z pierwszej ręki od gościa z rady 😜... 

Nikt tu tego oficjalnie nie przyzna i tyle... A taki Alfik zaprzeczy trzy krotnie że nie 😁😁😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Zdzinio napisał:

Ten sam co mówił że w Sierpcu ch*ja mają a nie 2,30? Pamiętasz ten swój post?

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Marcin441 napisał:

Ten sam co mówił że w Sierpcu ch*ja mają a nie 2,30? Pamiętasz ten swój post?

Nie to inna mała mleczarnia pod Warszawą ma chyba 600 dostawców. Ja tylko powtarzam to co tamten mówił, a znam go bardzo dobrze i raczej nie opowiada bajek

Opublikowano

A mi się wydaje że ten sam, bo tamten pierd*lił i ten też. Śmietana przerzutowa 40% kosztuje 30 tyś/tone i drożeje, to jak chłopie mleko 4,2 tłuszczu ma kosztować 1,7? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Marcin441 napisał:

A mi się wydaje że ten sam, bo tamten pierd*lił i ten też. Śmietana przerzutowa 40% kosztuje 30 tyś/tone i drożeje, to jak chłopie mleko 4,2 tłuszczu ma kosztować 1,7? 

Nie wiem czy pierd.li czy nie , właśnie zrezygnowali z przeżutu i robią głównie śmietanę i proszek. Podejrzewam że w ciągu dwóch tygodni będzie wiadomo czy to prawda, ale to już nie będzie moje zmartwienie

Edytowane przez Zdzinio
Opublikowano
10 godzin temu, Marcin441 napisał:

Potwierdzam przerzut koło 2,4 zł teraz wychodzi. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v