Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, TomaszKysiski napisał:

to zmieniam dostawcę prądu i już temu tylko za przesył trzeba by płacić. ja zmieniałem umowew Tauron 1raz jak zakładałem oddzielny licznik na gospodarstwo to było jakieś 15 lat temu. panie w okienku że muszę mieć c powiedziałem że nie zgadzam się i napisałem podanie na g . umowa przyszła na g wied podpisałem. 3lata temu zakładałem fotowoltaike więc zmiana umowy i znów to samo że jakim prawem na gospodarstwo taryfa g? mam napisać w podaniu niby c ale jak złożyłem na g to znów zaakceptowali i kolejne 3 lata lecą na g.

Pisalem podanie, odrzucili. Umowa na  c przyszla. Sasiad 6tys zuzycie i to samo. Bezwzgledne c.

Opublikowano

No do tej pory mialem bardzo stara umowe na g12 0.18zl i 0.40. To malo oplacalne panele byly. Ale teraz przy 0.9 zl plus oplaty i przesyl to odrazu panele wlatuja.

Opublikowano (edytowane)

Bugi policz wartość faktury przez ilość zużytych kvh wtedy Ci wyjdzie cena bo to co podajesz to zapewne cena netto bez tych wszystkich opłat dodatkowych i nijak ma się do rzeczywistości

Edytowane przez Marcin133
Opublikowano
Leszy napisał:

8 godzin temu, Kierownik napisał:

zawsze mówię że każdy jest kowalem swego losu. U mnie jest brat, jak trzeba to rodzice i nie ma problemu. Wyjeżdżam to mówię i tyle, byle się nam z bratem nie zazebilo

Brat ma swoje gospodarstwo czy za parobka robi? Niewielu by się zgodziło doić nie swoje krowy. 

brat ma swoje, ja mam swoje, ojciec swoje. Maszyny wspólne. Brane na prow. Ziemię kupujemy różnie, brat nie chciał ja biore. Jak my byśmy nie chcieli to i tak ojciec weźmie. Zawsze się dogadujemy i tyle. Przy budowie nowego budynku już pewnie ojciec pójdzie sobie na emeryture, chociaż pewnie nie będzie chciał ;) Dla mnie jak ktoś źle żyje z tak bliską rodzina to po prostu jest debilem i tyle.

Opublikowano

a spróbuj u innego dostawcy energii

Bugii napisał:

9 minut temu, TomaszKysiski napisał:

to zmieniam dostawcę prądu i już temu tylko za przesył trzeba by płacić. ja zmieniałem umowew Tauron 1raz jak zakładałem oddzielny licznik na gospodarstwo to było jakieś 15 lat temu. panie w okienku że muszę mieć c powiedziałem że nie zgadzam się i napisałem podanie na g . umowa przyszła na g wied podpisałem. 3lata temu zakładałem fotowoltaike więc zmiana umowy i znów to samo że jakim prawem na gospodarstwo taryfa g? mam napisać w podaniu niby c ale jak złożyłem na g to znów zaakceptowali i kolejne 3 lata lecą na g.

Pisalem podanie, odrzucili. Umowa na  c przyszla. Sasiad 6tys zuzycie i to samo. Bezwzgledne c.

Opublikowano
19 minut temu, Rrolniik napisał:

za luty w rospudzie będzie przy średnich parametrach 1,69zł + max 28gr za ilość.

Dzieciaku cena podstawowa przy nędznych parametrach to około 2,1zl bez ilosciowki.... Sąsiad ma coś 8gr ilościowej i cena 2,2-2,3 litr przy słabym białku. 😜

Opublikowano
1 godzinę temu, Kierownik napisał:

brat ma swoje, ja mam swoje, ojciec swoje. Maszyny wspólne. Brane na prow. Ziemię kupujemy różnie, brat nie chciał ja biore. Jak my byśmy nie chcieli to i tak ojciec weźmie. Zawsze się dogadujemy i tyle. Przy budowie nowego budynku już pewnie ojciec pójdzie sobie na emeryture, chociaż pewnie nie będzie chciał ;) Dla mnie jak ktoś źle żyje z tak bliską rodzina to po prostu jest debilem i tyle.

no k**wa żyją jak w bajce..... 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
massey235 napisał:

1 godzinę temu, Kierownik napisał:

no k**wa żyją jak w bajce..... 

ból dupy?

Opublikowano
5 godzin temu, komizmo napisał:

Ja pier**le, nie psuj mi niedzieli

Mam nadzieję że mnie to nie dotknie, w zeszłym roku licznik wymieniony, umowa jeszcze na rok z Energa na stałą cenę, a zużycie pewnie też juz ponad 30 na rok.

Dużo tego prądu zużywasz jak na te litry co nieraz piszesz 

Opublikowano

Dość świeża sprawa, także średniej za rok nie podam, ale dla przykładu za wczoraj 60 kWh. Trochę spadnie przy remontach, ale cudów raczej nie będzie. Z 9.88  na dachu nie naciągnie w ciągu roku.

Opublikowano
17 godzin temu, Strongman napisał:

Każy jest kowalem swego losu bo ja nie mam pomocy i czy chory jestem to robię na hama bo trzeba zrobić i tyle ale puki jeszcze moc jest to sobie radzę ale kiedy by przyszło iść do szpitala to trzeba było by wyprzedać i kilka ładnych lat selekcjonowania poszło by się jebać i tak czasem myślę ze wuj z tego wszystkiego ze to niema przyszłości do czasu.

Mam dokładnie tak samo.

• Like 1
Opublikowano

Lusjan jaki rodzaj pompy? Damian Ty pewnie kawaler jeszcze samotny z ojcami to zużycie masz inne. Nie tylko bydło wpływa na zużycie prądu. Będziesz miał rodzinę plus ojce osobno to zobaczysz różnice😉

Opublikowano

Powiedzcie mi czy ginące mleko da się jakoś udowodnić? Notorycznie ubywa mleko gdy jest odbiór. Nie pomogła rozmowa z kierowcą ani wizyta w SM. Jak udowodnić że kierowcy kradną mleko? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v