Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, Marcin133 napisał:

Jakie składki KRUS? 😄 Przecież to śmiech nie składki

Jeśli będziesz opłacał składki przez minimum 30 lat to składka emerytalna jest adekwatna do świadczenia. Ja płacę od dwudziestego roku życia, jak kiedyś liczyłem że jak przejdę na emeryturę i przyjmując średnią długość życia to nie odzyskam tego co wpłaciłem.

Opublikowano
9 godzin temu, alfa napisał:

Pamiętaj że nigdy nie łącze krów z czymś innym bo mija się z celem.  Doić krowy a dokładać z czegoś innego niezbyt fajna sprawa . A wiesz jak robią jak zutylizują stado dają parę groszy za sztukę.  Odkupisz co się da i jak ma złość wszystkie ibry bvdy pi się N dużą skalę wwala bo jak pod górę to pod górę.  Juz miała być całkowita likwidacja stada bo brak sił był.  Były miesiące że szedł przelew 25 tys do weterynarza nie liczę tego co Sam leczyłem we własnym zakresie . Był miesiąc że 2 krowy nie miało zapalenia płuc 

Mi też  na przełomie tego roku wlazło zapalenie płuc , nie wiem co mogło być przyczyną, podejrzewam że zimny paszowóz ,połowa krów gorączka ponad 41 stopni, a co u ciebie było przyczyną?

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, TomaszKysiski napisał:

nie mamy nic bo wszystko sprzedane albo dokładniej mówiąc rozkradzione a teraz nawet władze sądy i wszystko chcą oddać i to Niemcom. oj gdyby nasi dziadkowie co ginęli za wolność naszą wstali i to zobaczyli to dali by popalić swoim potomkom za oddanie polski. a skoro Tobie tak źle a nierobom tak dobrze to rzuć to wszystko i będziesz mieć jak bułeczka w maśle

Wiesz, nie każdy ma honor stać pod gopsem z taczką i żebrać. Socjal powinien być zabrany nierobom a dany tym co go naprawdę potrzebują ( rodziny na prawdę potrzebujące pomocy nie patusy z żubrem pod parasolem ). Sprzedane, rozkradzione było, a teraz to już ostatki są wyprzedawane, a że hajsu brakuje to trzeba pracujących dymać ile wlezie żeby pensyjki samorządowcom podnieść... ( bo przecież ich inflacja dobija najgorzej :)

Edytowane przez ThePerkins
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Troker1979 napisał:

A temu że od dziecka pomaga rodzicom, a temu że jak koledzy na wakacjach to u nas sianokosy żniwa, a temu że składki często ponad 40 lat, a temu że fizyczna praca dająca w kość i nie każdy w wieku 60+ śmiga jak perszing między krowami a temu jak innym dają przywileje emerytalne tudzież przywracają status quo to czemu mają nam dokładać?

Może warto sobie przypomnieć że ekipa rudego podniosła wiek emerytalny 👇 i rolnik docelowo miał pracować dwa lata dłużej a rolniczki siedem lat , emerytury wcześniejsze bodajże miały być tylko przejściowo . To jakby nie patrzeć jednak pisiorki nie podniosły wieku emerytalnego dla farmerów 

https://www.krus.gov.pl/aktualnosci/?tx_news_pi1[news]=2220&tx_news_pi1[controller]=News&tx_news_pi1[action]=detail&cHash=1ddce7cf46652cccc46cc65fa9214b09

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)

Mi też się wydaje, że alfa to taki nasz naczelny bajkopisarz, niecały rok temu twierdził że ma 60 krów 700 tys mleka i 92 ha, i uwaga w ciągu 11 miesięcy prawie wszystko podwoił. Jednym słowem fenomen 😁 

Ciekawe co Ty tak naprawdę masz, bo ludzie którzy wymyślają co rusz inną bajkę to mi się wydaje, że przede wszystkim mają wiele wolnego czasu i zaburzenia osobowości. 

Edytowane przez piotrek91p
  • Like 1
  • Haha 4
Opublikowano

Moze ma już notariusza na kolejne 50ha a co tam😄

1 godzinę temu, Rrolniik napisał:

Jeśli będziesz opłacał składki przez minimum 30 lat to składka emerytalna jest adekwatna do świadczenia. Ja płacę od dwudziestego roku życia, jak kiedyś liczyłem że jak przejdę na emeryturę i przyjmując średnią długość życia to nie odzyskam tego co wpłaciłem.

Ile składki walisz na miesiąc?

Opublikowano
18 minut temu, piotrek91p napisał:

Mi też się wydaje, że alfa to taki nasz naczelny bajkopisarz, niecały rok temu twierdził że ma 60 krów 700 tys mleka i 92 ha, i uwaga w ciągu 11 miesięcy prawie wszystko podwoił. Jednym słowem fenomen 😁 

Ciekawe co Ty tak naprawdę masz, bo ludzie którzy wymyślają co rusz inną bajkę to mi się wydaje, że przede wszystkim mają wiele wolnego czasu i zaburzenia osobowości. 

Jest to do zrobienia, ale on twierdzi że nie ma kredytu 😂 Ja rok temu doiłem 60 dojnych dzisiaj doje 120 a marzec/kwiecień będzie 160 dojnych także można ale "pomoc" banku znaczna 🤔😄

Opublikowano
39 minut temu, piotrek91p napisał:

Jedno jest pewne coś się dzieje z Alfikiem  niedobrego..... Ja nie czy on sobie poradzi jak wywala go z tej rady 🤔😁

Opublikowano
3 godziny temu, Jaro70 napisał:

Mi też  na przełomie tego roku wlazło zapalenie płuc , nie wiem co mogło być przyczyną, podejrzewam że zimny paszowóz ,połowa krów gorączka ponad 41 stopni, a co u ciebie było przyczyną?

U mnie chyba nieszczęście i wszystko się czepiało . Ale zrobiłem badanie i wyszło że grypa bydlęca.  Nie zdechla rządna? 

2 godziny temu, piotrek91p napisał:

Jak juz nie będę radnym chętnie ciebie zaprisze obejrzysz gospodarstwo pokaże ile ha . Tak było 92 ha własnego wtedy 

Opublikowano
7 minut temu, komizmo napisał:

Odpadają dwie premie po 10 groszy, a premia dodatkowa spada z 35 na 20. Odpada 35 groszy premii w sumie

Screenshot_20220128-153053.png

Masz rację, ja wyżej źle policzyłem. Odpada 35, a parametrami ile nadgoni? Każdy niech sam policzy, +/- wyjdzie jak w grudniu 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v