Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, adamn999 napisał:

Bp Poznań, decyzja tydzień temu kasa dziś na koncie.

To dobrze u mnie decyzja ponad tydzień temu kasy jescze nie ma mogła by już być bo potrzebnaa 

Opublikowano

ISN spadek do 2,08€, zastanawiający jest krach na amerykańskiej giełdzie gdzie cena funta półtuszy spadła w ciągu 48 godzin o 25% z 122 centów/funt do 94/funt

Opublikowano

Zobaczymy co u nas będzie się działo ale wiadc że szukają tuczników

I pytanie o co chodzi z jakimiś dopłatami dla trzody 70tys znajomy wczoraj wieczorem dzwonił podjarany a dziś w sklepie jak byłem na zakupach kobietki bo mają dawać im po 70tys a im się świń nie chce trzymać i temu takie drogie ta 1 to ktoś z rodziny masarni co nie mają co bic na zakladzie

Prawda to z ta kasa ? Wiadomo coś więcej ?

Opublikowano
51 minut temu, damianos95 napisał:

Zobaczymy co u nas będzie się działo ale wiadc że szukają tuczników

I pytanie o co chodzi z jakimiś dopłatami dla trzody 70tys znajomy wczoraj wieczorem dzwonił podjarany a dziś w sklepie jak byłem na zakupach kobietki bo mają dawać im po 70tys a im się świń nie chce trzymać i temu takie drogie ta 1 to ktoś z rodziny masarni co nie mają co bic na zakladzie

Prawda to z ta kasa ? Wiadomo coś więcej ?

Też słyszałem,  niech najpierw wypłaca wcześniejsze   , nie obiecują następne 

Opublikowano
17 minut temu, mesi napisał:

Też słyszałem,  niech najpierw wypłaca wcześniejsze   , nie obiecują następne 

No za 2 prosiaki dostaniesz do 30 września 

48 minut temu, krilan06 napisał:

Ale bym zrypał za takie głupie gadanie, jak są takie mądre to same niech się wezmą za robotę

A o tych pieniądzach nic nie słyszałem

Raz zaczolem temat z taką to nieprzegadasz głupiego tam masz tylko argument że KRUS mały płacisz a jego dzieci zusu po ponad tysiąca na miesiąc 

Masz ziemię warta miliony co możesz sprzedać unia sprzęt ci dała chodź ja anic nie mam za pieniądze z unii ale ok 

Płacą ci tyle za świnie a ty żeś nierób bo ci się robić nie chce i byś najlepiej po 20 zł chciał a oni emeryci na jedzenie niedługo mieć nie będą 

To szkoda zdrowia na takich marnować i się złościć 

2 minuty temu, adamn999 napisał:

115 mln euro do podziału na wszystkich trzodziarzy, czyli około 540 mln zł

Czyli jak to ma być dzielone ? I wyliczane ? No i ciekawe jaki cyrograf trzeba podpisać aby dostać cokolwiek

Opublikowano

No to raczej nie przejdzie bo to dobrowolna praktyka raczej uwiązanie że będziesz miał chowle ileś lat i większości się odechce ale może jak pszenżyto już przywiozą po 1100zl a duże ilości podobno poniezj 1000 idzie kupić to przy cenie świni 8-8.5+VAT i zwykli zamkniętym nie byłoby źle no i nawóz darmowy 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, damianos95 napisał:

No to raczej nie przejdzie bo to dobrowolna praktyka raczej uwiązanie że będziesz miał chowle ileś lat i większości się odechce ale może jak pszenżyto już przywiozą po 1100zl a duże ilości podobno poniezj 1000 idzie kupić to przy cenie świni 8-8.5+VAT i zwykli zamkniętym nie byłoby źle no i nawóz darmowy 

Pszenzyto to żeby  ktokolwiek z Tobą zaczął gadkę o sprzedaży to minimum 1300 trzeba położyć, skupy min 1250 netto przy małych ilościach[kuj-pom]

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

Jakie kuźwa 8-8.5?

Mówię jakby była taka cena chodź podobno 8zl.idzie teraz wyrwać przy większej ilości 

55 minut temu, ws71 napisał:

Pszenzyto to żeby  ktokolwiek z Tobą zaczął gadkę o sprzedaży to minimum 1300 trzeba położyć, skupy min 1250 netto przy małych ilościach[kuj-pom]

Byłem w sklepie rolniczym i gość sam mówił że sprzedał po 1100 znaczy miałby trochę drożej ale kłosy się trafiły i mu obcięli więc wątpię by mu zdjęli 200zl na tonie i że to złodziejstwo ale musi mieć na kredyt 

Okoliczny skup sprzedaje po 1300-1350 brutto zależy od ilosci więc musi kupować taniej 

2 godziny temu, simpleNICKpl napisał:

zboże po 1100 świnia po 8-8.5 i nie jest źle, to kiedy będzie dobrze?

Jak stanieją dodatki koncentraty a cena świń utrzyma się chociaż te 6 miesięcy 

Wiem pobożne zyczenia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v