Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie są winni lekarze tylko przepisy głupie ,u mnie jak 2 odeszło na emeryturę a 2 powiedziało w IW że nie będą jeżdzić świadectw wypisywać  to najbliższy wet. który wypisywał  miał ponad 30 km dojazdu,Życzę powodzenia w załatwieniu czegoś i terminowości 

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, kopin napisał:

To nie są winni lekarze tylko przepisy głupie ,u mnie jak 2 odeszło na emeryturę a 2 powiedziało w IW że nie będą jeżdzić świadectw wypisywać  to najbliższy wet. który wypisywał  miał ponad 30 km dojazdu,Życzę powodzenia w załatwieniu czegoś i terminowości 

Właśnie tego nikt nie bierze pod uwagę ,w okolicy ostatni była taka sytuacja był jeden wet na pół powiatu i żeby wszystkie zgłoszenia chętnych na świadectwa wyrobić to by musiał napierniczać 24h bez przerwy[ ciekawe kto w Inspekcji by uwierzył że jeździł całą noc] także część rolników nie sprzedało w pierwotnym terminie

Opublikowano

Zakładam obniżono za badanie z 6,00 na 4.20 od sztuki ,żeby nie było zadymy wśród weterynarzy dostali stawkę godzinową , pieniądze na w/w stawkę mają pochodzić między innymi : ze świadectw ,nadzór nad zakładami, z decyzji administracyjnych (niektóre poszły 1000% w górę )itd

Opublikowano

Jakie propzycje na ten tydzień i jak dalsze prognozy?

Opublikowano
12 godzin temu, krilan06 napisał:

7,40 netto na żywą, wtajemniczeni wiedzą jaka firma 😂

Dobra ale jednocześnie ta firma podaje cene 9,96 netto z tzw haka czyli żywa powinna wyjść coś pomiędzy 7,90-8.00 netto?

Opublikowano (edytowane)

Mieliśmy kontrol z powiatu. Za przyjazd pani wet. trzeba zapłacić 180 zł a wszystko było dobrze... 👍 Ja się pytam ile? To policjantowi też powinienem zapłacić za to że mnie skontroluje plus ewentualny mandat za prędkość? Na pocieszenie powiedziała że od bydła 250... 🤦‍♂️😫

7,85 netto wyszły tydzień temu 

Edytowane przez Przemo1986
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v