Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 23.08.2022 o 21:05, damianos95 napisał:

Odstawa świń bo podobno kolejka była i się skróciła 😂😂

Lokalna ubojnia łódzkie która podobno dba o lokalnych hodowców 

Gdzie wilkucice?

Opublikowano

Cieszcie sie panowie ta krótką chwilą, ponoć ubojnie drobiu i trzody maja tylko na tydzień dwutlenku węgla służącego do uboju , potem nie wiadomo co będzie, zresztą cały sektor spożywczy jest na krawedzi zapaści z powodu braku gazów przemysłowych

Opublikowano

Kogo nie stać to nie stać są tacy że kupują nie patrzą na cenę jeden gość kupuje w większości to samo na weekend już dłuższy czas mówi że w tamtym roku płacił 60-70zl teraz 140zl 

A w sklepach znajoma mówi że nie nadążają zmieniać cenowej bo co dostawa drożej niby po 20-40gr ale w ciągu miesiąca robi się sumka 

Mięsa nie ma i mają zamawiać tyle ile schodzi bo zwrotów ma nie byc

Opublikowano
1 godzinę temu, ws71 napisał:

Cieszcie sie panowie ta krótką chwilą, ponoć ubojnie drobiu i trzody maja tylko na tydzień dwutlenku węgla służącego do uboju , potem nie wiadomo co będzie, zresztą cały sektor spożywczy jest na krawedzi zapaści z powodu braku gazów przemysłowych

Nie do uboju a przechowywania mięsa (suchy lód)jest potrzebny dwutlenek węgla 

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, soltys48 napisał:

Tu się mylisz tucznik jest obecnie gazowany przy pomocy CO2+ jeszcze jakiś dodatek , wymóg unijny, taka instalacja była między innymi w Śmiłowie jak Senator jeszcze bił

Edytowane przez ws71
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, soltys48 napisał:

w angli na wiosne były dwutygodniowe przestoje na ubojniach bo brakło CO2 do gazowania swiń . Atak na marginesie skoro CO2  przyczynia sie do ocieplania klimatu według ekologów to po co go stosować ? Wiem to jest odpad poprodukcyjny .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
12 godzin temu, ws71 napisał:

Tu się mylisz tucznik jest obecnie gazowany przy pomocy CO2+ jeszcze jakiś dodatek , wymóg unijny, taka instalacja była między innymi w Śmiłowie jak Senator jeszcze bił

Ja robiłem w uboini bydła i świń ale przy swiniach nie  byłem ale kleszcze mieli do uboju 

Opublikowano

@mesi wszystko zależy od skali uboju , okoliczna ubojnia która może ubić max 60szt tygodniowo bije to tradycyjnie, duże ubojnie typu Marcinkowscy, Agryf, Sokołów trzoda jest gazowana,wymóg unijny tylko nie wiem od którego roku dokładnie[ u Stokłosy cała infrastruktura do gazowania powstała ok 2012r]

Opublikowano
13 godzin temu, ws71 napisał:

@mesi wszystko zależy od skali uboju , okoliczna ubojnia która może ubić max 60szt tygodniowo bije to tradycyjnie, duże ubojnie typu Marcinkowscy, Agryf, Sokołów trzoda jest gazowana,wymóg unijny tylko nie wiem od którego roku dokładnie[ u Stokłosy cała infrastruktura do gazowania powstała ok 2012r]

Ja robiłem w 2019 kiedyś bili ok tys tygodniowo teraz tylko pon , wtorki,  czwartki ponad 100 szt dziennie 

Opublikowano
2 godziny temu, JurekOgorek1 napisał:

Miałby ktoś na sprzedaż luźnego świniaka w grudniu przed świętami w powiecie Konińskim/kolskim/Radziejowskim?

U mnie w okolicy prywatnie po 11zł idzie to na święta po 13 się szykuj .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v