Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
czesio200 napisał:

Podobno jak w Polsce wykończą wszystkie rodzinne hodowlę wtedy cena skoczy 200%

A co w tym dziwnego od 30 lat w tym kierunku to zmierza

Jak rolnik woli kolorowe zabawki za dopłaty kupować to niech teraz ma pretensje do siebie

Opublikowano

Mała ubojnia  powstała z około 97r. 10szt.

Dziś kierowca mówił że mu za grudzień nie zapłacili brak kasy w firmie. Jeździł kiedyś z pomocnikiem teraz od miesiąca  sam- ponoć miał wypadek i w szpitalu....

Z 3lata temu mieli dwóch kierowców.

Cena przez tel 4,3netto a co będzie to się okaże.

Opublikowano

Próbował ktoś karmić świnie przy tych cenach trocinami 😂 Może świnie się przyzwyczają. A tak na serio ile % grochu można dawać w paszy tucznikom? Mam groch od kolegi i nie wiem ile tego dawać i o ile zmniejszyć udział koncentratu

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, rafooo napisał:

Kto tak płaci w Małopolsce

?

4,70 Frąc. Nieczajna.  Akurat odbiór mam w czwartek. Kolega w tamtą środę sprzedał do Dobrowolski to w przeliczeniu na żywą wyszły po 5.07  

Edytowane przez lebek5
Opublikowano
krilan06 napisał:

Próbował ktoś karmić świnie przy tych cenach trocinami 😂 Może świnie się przyzwyczają. A tak na serio ile % grochu można dawać w paszy tucznikom? Mam groch od kolegi i nie wiem ile tego dawać i o ile zmniejszyć udział koncentratu

300 kg na tonę stopniowo oczywiście od 30 kg 150

Koncentrat nie możesz zmniejszyć jedynie soi najlepiej rzepakową śruta uzupełnić bo się aminokwasy bilansuje

https://www.topagrar.pl/articles/zywienie-swin/groch-w-tuczu-swin/

Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

Pierwsze podstawowe pytanie ile ten groch ma białka, jeżeli za darmo to można próbować jeżeli kupiony to z ekonomicznego punktu widzenia śliski interes delikatnie to ujmując, wprowadzać stopniowo od kilku % w dawce, w przypadku b. mięsnych świń dokładnie zbilansować aminokwasy inaczej pewny kanibalizm[własne doświadczenia]

Opublikowano
Dnia 11.01.2022 o 20:40, kiko8 napisał:

Wilkucice  P cena 4 PIATEK  3.9 z soboty i u nich to jeszcze brutto  grubo

Dzięki 

21 godzin temu, Dontcry napisał:

7 stycznia sprzedałem po 4,1 netto. 

Do kogo sprzedawałes?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v