Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, strzechu napisał:

Jak odetną Rosję od SWIFTu to ropa gaz i węgiel się skończą , bo najzwyczajniej nie będzie jak im zapłacić...więc przestaną nam wysyłać

A to tylko rosja dostarcza paliwa? Kiedyś jak braliśmy 98 % od ruskich to mogli nas szantażować a teraz europa bierze tylko niecałe 50 %. Reszta idzie z afryki i norwegii czy arabów. Jak znajdę to wstawię artykuł gdzie jest to wszystko dobrze opisane. z Tych innych źródeł idzie zwiększyć  tak przepustowość że od ruska europa nie musi brać nic. Putin nie nadarmo zbierał kasę, złoto i inne rzeczy bo wiedział że taka sytuacja moze się zdarzyć. Trzeba przyznać że dobrze się przygotował do wojny. 

Opublikowano
Przed chwilą, Uziu92 napisał:

wejdzie

Super bo zamówiłem ostatnio a został mi aby jeden zbiornik 1000l a reszta to stare zbiorniki 200l metalowe i plastiki a tam mała średnica otworu i miałem dylemat. Dzięki :)

Opublikowano

A co do braków paliw. Przykładowo jak stacje zamawiały po 20 tyś litrów tygodniowo i im starczało więc dostawy były porobione co tydzień a tu nagle całe paliwo wyszło jednego dnia lub w dwa dni to jasne że nagle im na drugi dzień nie przywiozą skoro mają termin np za 5 dni a moce dostawcze też mają ograniczone. Jak komuś mało paliwa to zapraszam. Chętnie po 8 czy 10 zł sprzedam z tysiąc litrów albo i 1500 w przyszłym tygodniu mają mi przywieźć to nawet jak i będzie po 6 zł to dobry biznes zrobię 

Opublikowano
Przed chwilą, mysza103 napisał:

U mnie obwożni to mają więcej końcówek , tak że nie problem zmienić jeśli by coś nie grało

Dzięki :) pierwszy raz powiem szczerze zamawiam hurtowo do siebie i nigdy uwagi nie zwracałem na to a dzisiaj dostałem olśnienia z tym wlewem :) 

Opublikowano
3 godziny temu, mysza103 napisał:

skoro rozwiązują umowy , to raczej mają do tego podstawę , i ja to popieram w 100 % , dziwi mnie tylko to że w całej Polsce znalazło się tylko 9 stacji orlenowskich , co zawyżali ceny , Więc jeśli ktoś ma zdjęcia czy jakieś inne informacje to powinien powiadamiać uokik czy nawet zarząd orlenu , żeby na przyszłość ktoś 2 razy pomyślił , ale z drugiej strony to w dużym % jest to też wina ludzi bo jak się dają robić jak frajerzy , to jak to mówią ,, frajer by tylko z tego nie skorzystał ''

Dla mnie to pokazówka bez podstaw.

Opublikowano
6 minut temu, GABBER85 napisał:

REAL FOTO , ceny na dzień  25.02.2022r, olkolice Olkusza , MLP

P_20220225_181244.jpg

co tak mało, bp Sędziszów 6.99 o 6:40 rano było

Opublikowano

Kolega z roboty nie wrócił bo firma transportowa nie zdążyła zakupić paliwa. Jeździl po Ostrowcu św i okolicach szukał stacji co mu sprzeda parę tyś litrow.Ponoć znalazł.

Opublikowano

Co do transportów paliwa, Panowie transport nie opiera się tylko na cysternie. Jest jeszcze wydajność rozlewni a także czas pracy kierowców i uwierzcie mi to będzie największym problemem przy dostawach. Adr ma niewielka ilość kierowców, jak dalszy transport to zrobią jeden kurs i koniec- pojazd uziemiony na 9 godzin. Teraz weekend i pewnie wielu wypadnie pauza 48h. Obstawiam pełny dostęp do paliwa na koniec przyszłego tygodnia. Paliwo to nie srajtaśma.

Opublikowano (edytowane)

Mój ojciec dzisiaj dowalił przy obiedzie że mało się zupą nie udławiłem cytuje

"No ta ludzie nakupili paliwa leli we wszystko co się do, teraz tylko czekać aż zaczną im je kraść 

Edytowane przez Y635
  • Haha 1
Opublikowano
50 minut temu, Pafnucy napisał:

ciekawe jak gaz butla? u nas 55zł.

Taniocha,teściu ma po 70 a na Orlenie 85. Ceny utrzymują się od dłuższego czasu

1 godzinę temu, czesio200 napisał:

Na cysternie to miał z 10 końcówek więc i do banki 20l pewnie by nalał jak by trzeba było😁 

Nie zdążył by wyłączyć,kiedyś próbowałem 🤭

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Y635 napisał:

Mój ojciec dzisiaj dowalił przy obiedzie że mało się zupą nie udławiłem cytuje

"No ta ludzie nakupili paliwa leli we wszystko co się do, teraz tylko czekać aż zaczną im je kraść 

Słyszał ją jak w innym temacie już że 20l zajumali jednemu a że  zapomnieli wyjąć wężyka że zbiornika to reszta że zbiornika w piach poszła 🙆‍♂️

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
5 godzin temu, pedro2 napisał:

Poczekajcie parę dni, żarcie kupione na gromadę zaczną wywalać do kosza to może co niektórym rozum wróci. 

Chociaż w sklepach półki ze starego jedzenia wyczyszczą

niewróci , dwa lata temu to samo było z pandemią i co teraz powtórka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v