Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 godzin temu, marek1977 napisał:

najnowsze silniki diesla są projektowane pod ON z dodatkiem biodisla i juz od kilkunastu lat ,ON B10  nie jest problemem  dla silników samochodowych 

Opublikowano
10 godzin temu, marulekk napisał:

a po co Osrajtek sprzedał ten Lotos, pieniędzy nie ma ??

podobno chodziło o to aby nie miał monopolu...

9 godzin temu, songo napisał:

u mnie ursusy i mtz bez różnicy chodzą na b0 i B7, natomiast Reno na B7 ma zapchany filtr paliwa co 100 godzin, po prostu sam żółty żur pływa w filtrze a traktor słabnie bo dostaje za mało paliwa, ciekawe czy układ paliwowy się nie przyciera, jak filtr się zapycha i dostaje za mało ropy przez co czuć osłabienie?

ja deutzem prawie 10 lat jeżdziłem na b7 i nic sie nie działo ale w zbiorniku miałem kiedyś na dnie żółty osad(może jest zdjecie u mnie w galerii)

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

bo musiał .... ustawa antymonopolowa...

Specjalnie prawo zmieniali do tej sprzedaży w innym razie nasze służby musiałyby sprawdzić saudyjczyków czy nie stanowi to zagrożenia dla bezpieczeństwa kraju. Właśnie i mamy efekt tego że Węgrzy z udziałami Rosjan kupili część a pozostałą saudyjczycy, którzy sprzedadzą to komu chcą...

Opublikowano
7 minut temu, wojak1986 napisał:

Specjalnie prawo zmieniali do tej sprzedaży w innym razie nasze służby musiałyby sprawdzić saudyjczyków czy nie stanowi to zagrożenia dla bezpieczeństwa kraju. Właśnie i mamy efekt tego że Węgrzy z udziałami Rosjan kupili część a pozostałą saudyjczycy, którzy sprzedadzą to komu chcą...

pier**lisz głupoty aż miło posłuchać.

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

bo musiał .... ustawa antymonopolowa...

wytłumacz mi proszę bo chyba nie rozumiem - wcześniej było tak że był Lotos i Orlen. Niby niezależne spółki, nie było monopolu ale i tak wszystko było własnością państwa. 

Więc tak - państwo miało 1 + 1 razem 2

Teraz po wspaniałym pomyśle rządzących, państwo (nasza kochana Polska :(:(  ) ma 1 + 2/3 razem mniej niż 2...

Czy ja czegoś nie rozumiem czy co? :(:(

Opublikowano
39 minut temu, panczo1922 napisał:

wytłumacz mi proszę bo chyba nie rozumiem - wcześniej było tak że był Lotos i Orlen. Niby niezależne spółki, nie było monopolu ale i tak wszystko było własnością państwa. 

Więc tak - państwo miało 1 + 1 razem 2

Teraz po wspaniałym pomyśle rządzących, państwo (nasza kochana Polska :(:(  ) ma 1 + 2/3 razem mniej niż 2...

Czy ja czegoś nie rozumiem czy co? :(:(

Nie było  to w całości własnością państwa 

Screenshot_20221215-115015_Chrome.jpg

Opublikowano

Ja.. Pakiet mniejszościowy se zapewnili sprzedając za grosze lotos gdzie mieli większość udziałów... 😂😂😂😂... Mało tego podpisali umowę z której wynika że nic nie mogą 🤭... Ale przecia to sukces dla pisowskiej  ciemnoty 😜

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Mało tego podpisali umowę z której wynika że nic nie mogą

I to jest tak jak piszesz głupota. Bo samo połączenie w jeden wielki koncern pomysłem złym nie było. 

• Like 3
Opublikowano
3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Ja.. Pakiet mniejszościowy se zapewnili sprzedając za grosze lotos gdzie mieli większość udziałów... 😂😂😂😂... Mało tego podpisali umowę z której wynika że nic nie mogą 🤭... Ale przecia to sukces dla pisowskiej  ciemnoty 😜

To ile % wynosi ten pakiet mniejszościowy? Oświeć nas geniuszu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez andrzej1988
      to jeszcze taniej niz u mnie. Niby na mazowszu powinno byc troche drozej a tu guzik. Pewnie tez jakis posrednik takie ceny wystawił? U mnie nawet w kurzarni jest po 580 brutto pszenica i niby nie posrednik tylko pszenice skupuje i wykorzystuje na własne potrzeby dla kur
  • Dodaj nową pozycję...
v