Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

widzisz Rysiek coś narobił? a mówiłem. zostaw to suszowe... mówiłem...

Chyba ma jakieś chody w Puławach mieszkam rzut beretem a nikt nie ma suszy więcej jak kilkanaście %

2 minuty temu, slawek74 napisał:

nic sie nie skończy a jak już to by coś ,,ugrać,, coraz więcej papierków będzie potrzeba zobaczcie co jest tylko z suszowym ile biurokracji 🤦‍♂️

Normalne w tych czasach i będzie jeszcze więcej papierów. Zobaczysz jak ci przyjdzie ekoschematy zrobić jakie cyrki beda

Opublikowano

co sie złościsz? mi to zwisa co dajom. całe życie bez datków żyłem i przeżyłem.

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Normalne w tych czasach i będzie jeszcze więcej papierów. Zobaczysz jak ci przyjdzie ekoschematy zrobić jakie cyrki beda

Patrzyłem ta te ekoschematy, i w obecnej sytuacji to chyba lepiej robić swoje i nie liczyć na kasę z ekoschematów. Wolę zasiać kukurydzę zamiast łubinu, spokojnie zarobię te 500zł z ha więcej które bym dostał z ekoschematów przy łubinie;) 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Ja tylko wziołem swoje,

Jakie ku🤬 twoje?🤨

Żeby było twoje to trzeba sobie zapracować a nie wyciągać łape po cudze leniwy patusie jeden. 🤨

Opublikowano
2 minuty temu, danielhaker napisał:

Odnośnie paliwa, to koło Ryk jest używany zbiornik na paliwo Sibuso 1500l z likwidacji gospodarstwa. Wstępnie 5500zł ale wiem że opuści do rozsądnej ceny

5 minut temu, danielhaker napisał:

Odnośnie paliwa, to koło Ryk jest używany zbiornik na paliwo Sibuso 1500l z likwidacji gospodarstwa. Wstępnie 5500zł ale wiem że opuści do rozsądnej ceny

Na szybko patrzę to 5250 nowy. Tylko pewnie golas.

Opublikowano
danielhaker napisał:

to w 2020 1350L kosztował koło 4tys 🤦‍♂️

Opublikowano
10 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To co zabrali w podwyźkach tera odzyskam.

A później jeszcze więcej Ci zabiorą na kolejnych podwyżkach i tyle z tego twojego odzyskiwania. 😛

Opublikowano

Ale wy się spinacie czy VAT czy ryczałt. Jak komuś nie pasuje ryczałt to niech na VAT przejdzie albo odwrotnie. Ja jestem na RR i powiem wam znam się na kalkulatorze i umiem go obsugiwac nie opłacałoby mi się na VAT przejść. Niech każdy liczy swoje a nie każdy zagląda komuś do portfela. Chyba wie każdy co mu się opłaca.

• Like 1
Opublikowano

Tutaj chyba ludzie myślą że jak są na VAT i muszą się rozliczać to są uprzywilejowani. Skarbówka zbiera o was dane i przygotowuje podatek dochodowy. Teraz chcą akt chrztu i inne cuda do otrzymania zapomogi. Ludzie potrafią nawet numer domu zmienić dla paru groszy, uczą posłuszeństwa i wykonywania rozkazów...

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, danielhaker napisał:

tak poza konkursem po 10 latach legalizacja się kończy ktoś już miał taki przypadek co dalej, koszty ?

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Jestem na VAT od 7 lat i nie zamierzam wracać na ryczałt, póki są takie zasady jak obecnie.

to zależy od struktury gospodarstwa. Dla duzych zawsze dędzie opłacalny. 

Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał:

Tutaj chyba ludzie myślą że jak są na VAT i muszą się rozliczać to są uprzywilejowani. Skarbówka zbiera o was dane i przygotowuje podatek dochodowy. Teraz chcą akt chrztu i inne cuda do otrzymania zapomogi. Ludzie potrafią nawet numer domu zmienić dla paru groszy, uczą posłuszeństwa i wykonywania rozkazów...

Jestem na vat i jestem za wprowadzeniem podatku dochodowego.

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, jacek1296 napisał:

Jestem na vat i jestem za wprowadzeniem podatku dochodowego.

Mi wystarczy tylko liniowy, którego tak wszyscy się boją. Kolejne progi, ulgi i komplikacje a wystarczy prostota przed którą nikt nie ucieknie 

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

To co zabrali w podwyźkach tera odzyskam.

jakie zabrali 🤦‍♂️ podwyżki były są i bedą ...

wojak1986 napisał:

w czym masz problem 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v