Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Kurła juź nie ma i nie będzie dynamica arktycznego na b0.

Trzeba zostawić na następną zimę ze 100 l na ataki mrozu.

Dwuletni będzie ale i tak da radę.

w samochodzie i tak nie marznie , grzałka w filtrze jest prawie w każdym

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Maniek323 napisał:

Hurtownicy tez dużo cene trzymają. Nawet targować się niechco.

Ceny b0 z dziś biala podlaska 

Olbenz 7.50

Petrodom 7.48

Conkret 7.38

Sip 7.35 

Siedlce Żar 7.35

Bielsk podlaski N-OIL 7.28 (bez targowani 7.35)

Sporo podrożało mi przywieźli po 7,3 a jak zamówiłem to była po 7,1.

U wasz też tak jest ze kiedy przywożą to dzwonią mowią cenę i albo bierzesz albo nie , a nie kiedy się zamawia.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
7 minut temu, Uziu92 napisał:

ja mam po tej cenie po której się umówiłem w dniu składania zamówienia

TRZEBA BYŁO ZAMAWIAĆ 20 LAT WSTECZ I PO TAMTEJ CENIE  , NA CZAS DOSTAWY 2023 .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Strongman napisał:

Sporo podrożało mi przywieźli po 7,3 a jak zamówiłem to była po 7,1.

U wasz też tak jest ze kiedy przywożą to dzwonią mowią cenę i albo bierzesz albo nie , a nie kiedy się zamawia.

Przedpłata w dniu zamówienia i jest cena jaka zapłacona, inaczej to z dnia dostawy liczą

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Strongman napisał:

U mnie jest cena z dnia zamówienia, dzwonię, mówią cenę i taka cena jest jak cysterna przyjedzie.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Dla mnie też zawsze była cena z zamówienia. Ale teraz ostatnio w paru miejscach gdzie dzwoniłem to proponowali cene dnia to ja od razu podziekowalem. Zauważyłem że to szczegulnie praktykują koniec lipca i teraz do końca  roku jak wiedzą że rolnik i tak kupi. W ciągu  roku jak dzwonisz to zawsze coś opuszczają a teraz nabrali wody w usta. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

U mnie jest cena z dnia zamówienia, dzwonię, mówią cenę i taka cena jest jak cysterna przyjedzie.

Ja jakbym miał cenę z dnia zamówienia to za każdym razem byłbym 10-15 groszy/litr do tyłu (więcej szczęścia jak rozumu 🤣 🤣🤣).

Opublikowano
Sadek napisał:

5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ja jakbym miał cenę z dnia zamówienia to za każdym razem byłbym 10-15 groszy/litr do tyłu (więcej szczęścia jak rozumu 🤣 🤣🤣).

w te stronę chyba nie działa 🤣🤣🤣🤭

Opublikowano (edytowane)

@Strongman -15 °C to zimowe takie w miarę ma ale mętnienia a nie zapchania filtra, zapchania to około -30-35. Coś ON B7 brałem po 15 listopada to mętnienie chyba -8 lub -10 zapchanie -26 z tego co sprzedający deklarował.

U nas ostatnio cena dnia, dzwonią i pytają drożeje ale i taniej czasem bywa jak dostawą się przedłuża, co do ilości od 200 l przywiozą tylko cena wiadomo trochę wyższa jak przy 1000 l

Edytowane przez Norman
  • Like 1
Opublikowano
Norman napisał:

@Strongman -15 °C to zimowe takie w miarę ma ale mętnienia a nie zapchania filtra, zapchania to około -30-35. Coś ON B7 brałem po 15 listopada to mętnienie chyba -8 lub -10 zapchanie -26 z tego co sprzedający deklarował.

U nas ostatnio cena dnia, dzwonią i pytają drożeje ale i taniej czasem bywa jak dostawą się przedłuża, co do ilości od 200 l przywiozą tylko cena wiadomo trochę wyższa jak przy 1000 l

jak mętnieje to już filtr może zapchać.

Opublikowano

@Uziu92 Może tak być, to co deklaruje sprzedawca to jedno a życie drugie zwłaszcza jak filtr paliwa gdzieś z boku odsunięty od silnika. Z drugiej strony nie raz tankowałem z bańki starsze zmętniałe paliwo do auta, przez sitko w lejku wolniej jak latem ale leciało i auto normalnie jeździło (wiadomo pusty bak nie był czyli tak dolewka) różnie to bywa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v